Εκλογές, μην το ξεχνάτε...

Από την ομιλία του Μάρκου Καφούρου στο ξενοδοχείο Νίκη

Δύο ακόμα υποψήφιοι βουλευτές αναφέρθηκαν στην Άνδρο αυτές τις μέρες. Και οι δύο της ΝΔ. Προφανώς η αναμενόμενη νίκη της ΝΔ και η προεξοφλούμενη μετατόπιση των εδρών στη ΝΔ το 2019 έχει αυξήσει την κινητικότητα των μεν έναντι των δε που απλώς αναμένουν το αναπόφευκτο. Ιδίως μετά και τις εκλογές της 26ης Μαΐου όπου αποκαλύφθηκε πως οι αυταπάτες της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την Ευρώπη του 2015 κυριαρχούσαν και στην Ελλάδα του 2019…

 

Από την περιοδεία του Μ. Καφούρου στην Άνδρο

Ο πρώτος ο Μάρκος Καφούρος, γεωπόνος από τη Σαντορίνη, που μίλησε στο ξενοδοχείο Νίκη 12 μεσημέρι 2/7. Άνθρωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης (επί 9 χρόνια αντιδήμαρχος, αναπληρωτής δήμαρχος, πρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής κλπ) στάθηκε ιδιαίτερα στο θεσμικό πλαίσιο λέγοντας ότι παρά το ότι εκχωρούνται αρμοδιότητες στους Δήμους και δεν δίδονται πόροι. Επιπλέον οι γραφειοκρατικοί έλεγχοι ακυρώνουν πολλά ώστε στο τέλος να θέλει ο Δήμος 6 μήνες να κλείσει τις λακκούβες!

Εξήγησε πως ο «Κλεισθένης» έδωσε αποφασιστικές αρμοδιότητες στις μειοψηφίες στο όνομα της σύγκλισης! Έτσι όμως ένας δήμαρχος που πήρε 51% να εμποδίζεται ακόμα και από μια μικρή μειοψηφία στη ΔΣ. Και επισήμανε τη δέσμευση Μητσοτάκη για αλλαγές στον Κλεισθένη αμέσως μόλις εκλεγεί.

Η δεύτερη είναι η Δέσποινα Πρίνια από την Σύρο με λαμπρές σπουδές στην Αγγλία και στην Αμερική που εργάζεται δημοσιογραφικά στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την ανάπτυξη της Φολεγάνδρου.

Με το πρόγραμμα της Φολεγάνδρου (μετείχε στην επιστημονική ομάδα που βραβεύτηκε) το νησί εντάχθηκε στους 100 βιώσιμους τουριστικούς προορισμούς διεθνώς κάτι που του δίνει προτεραιότητες σε προγράμματα και χρηματοδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ελλάδας. Κάτι αντίστοιχο εξήγησε μπορεί να κάνει και η Άνδρος με τα μονοπάτια της...

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"