ΚΟΡΘΙ: Το δόλωμα και το αγκίστρι!

Το Δόλωμα στην Αγία Αικατερίνη στον Όρμο Κορθίου...

(Λάβαμε μια επιστολή για παράνομη άδεια καταστήματος που δόθηκε - όπως εξηγούν - στην κ. Έλενα Ζαχαριουδάκη στην Αγία Αικατερίνη Κορθίου. Όπως φαίνεται στην φωτογραφία που είχαμε τραβήξει προ καιρού το μπαρ "Δόλωμα" λειτουργεί ακριβώς κάτω από το προαύλιο του ναού και έχει και τραπεζάκια έξω. Ρωτήσαμε και μάθαμε πως ήδη έχει επιληφθεί το λιμενικό - μετά από καταγγελίες πολιτών - και μάλιστα την περασμένη εβδομάδα το λιμεναρχείο παρενέβη γιατί ο χώρος των τραπεζοκαθισμάτων είχε παραβιαστεί από την επιχειρηματία και το όλο θέμα ακολούθησε τη σχετική νομική διαδικασία.

Το όλο θέμα ξεκινά από το γεγονός πως υπάρχει σειρά αρνητικών εισηγήσεων των υπηρεσιών, όμως ο δήμαρχος Σουσούδης έδωσε άδεια - κόντρα στις αρνητικές εισηγήσεις! Την ενέργεια του Σουσούδη στο Κόρθι την ερμηνεύουν ως πολιτική και έχει να κάνει με το ότι η επιχειρηματίας και ο σύντροφό της στήριξαν σθεναρά τον απερχόμενο δήμαρχο στις εκλογές.

Βεβαίως - όπως μάθαμε - ο χώρος είχε βγει σε πλειστηριασμό και η επιχειρηματίας είχε πλειοδοτήσει. Άρα η υπόθεση πηγαίνει - πέρα από τις πολιτικές προεκτάσεις - πηγαίνει πιο πίσω από την άδεια του απερχομένου δημάρχου. Άλλωστε και στο παρελθόν μάς είπαν πως στον χώρο υπήρχε εκεί καντίνα.

Προφανώς το ζήτημα των αρνητικών εισηγήσεων και των παρεμβάσεων προέκυψε από την πολεοδομική μετατροπή του χώρου από την επιχειρηματία (άνοιξε τα παράθυρα κλπ), που άλλαξε τη δομή του. Μάλλον εδώ που έφτασε το θέμα εναπόκειται στην επόμενη διοίκηση να αποφανθεί για τη νομιμότητα των ενεργειών και τα περαιτέρω.

Πάντως προκαλεί λύπη το γεγονός πως καταλαβαίνουν την πολιτική ύπαρξη τους μερικοί και τις επιχειρήσεις τους κάποιοι άλλοι μέσω της χρήσης πολιτικών μέσων (πολιτική στήριξη και πολιτική εκμετάλλευση κλπ). Δυστυχώς, μερικοί σπεύδουν να προσεταιριστούν την εκάστοτε εξουσία κινούμενοι ευκαιριακά. Τώρα προφανώς λόγω της πολιτικής τους άγνοιας μερικοί πολιτευόμενοι και επιχειρηματίες δεν τήρησαν καν τα προσχήματα προεκλογικά. Τσίμπησαν μεν το δόλωμα, αλλά δεν είδαν το αγκίστρι... - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ

Κε Μπασαντή,

παρακολουθώντας την δημοσιογραφική σας πορεία αλλά και τις τόσο ενδιαφέρουσες και σημαντικές για τον τόπο αναρτήσεις στο διαδύκτιο σας αποστέλλω την εισήγηση από το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Άνδρου, που γεμίζουν απορίες απογοήτευση και πολλά ερωτήματα τον κάθε κάτοικο αυτού του Νησιού.

Όταν ένας δήμαρχος επικροτεί την στήριξη της παρανομίας μη λαμβάνοντας υπόψη τις άλλες αρχές και τις αποφάσεις αυτών του κράτους, τότε η απογοήτευση για τον τόπο γίνεται μεγαλύτερη.

Ένας δήμαρχος και μια υπάλληλος είναι βάρος όλων των επαγγελματιών του νησιού που βάλλονται από την οικονομική μεγάλη φορολογία και την μικρή σεζόν του καλοκαιριού και την οικονομική κρίση.

Απορούμε και περιμένουμε την δικαιοσύνη που εσείς προβάλετε στην έως τώρα πορεία σας. Όχι σαν δικαστής αλλά σαν κάτοικος πάνω από όλα.... 

Τα ερωτήματα που θέτουμε στον Δήμαρχο Κο Σουσουδη και την αρμόδια υπάλληλο για την έκδοση της παράνομης  άδειας είναι:

  1. Δεν γνώριζαν ότι είναι αρχαιολογικός χώρος; Δεν γνώριζαν ότι βρίσκεται μέσα σε αιγιαλό; Δεν γνώριζαν ότι δεν έχει πολεοδομική Άδεια; Γιατί τώρα το περνάει από δημοτικό Συμβούλιο; Μήπως για να καθυστερήσει την σφράγιση του καταστήματος  και να περάσει το καλοκαίρι; Μήπως για να βγάλει την ευθύνη από πάνω του;
  2. Έχει αρμοδιότητα το Δημοτικό συμβούλιο να εξετάζει την νομιμότητα και να αποφασίζει για την ανάκληση ή όχι των αδειών των καταστημάτων αφού υπάρχει υπηρεσία του δήμου που εξετάζει τα δικαιολογητικά; Μήπως υπάρχει δόλος; Πόσοι είναι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση αυτή;

Σε συνέχεια του μηνύματός μας, σας ενημερώνουμε για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία  είναι "χάρη" για την παράνομη λειτουργία του καταστήματος εις βάρος φυσικά των υπολοίπων νόμιμων επιχειρήσεων. 

Το "σύστημα" λοιπόν είναι ο κος Σουσούδης, ο κος Βουραζερης Χρηστος, ο πατερ Αντώνιος Χορευτής

Με εκτίμηση Δίκαιοι Πολίτες Άνδρου

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι πολίτες που διαμαρτύρονται μας έστειλαν σε μορφή PDF και όλη τη σχετική εισήγηση με τις γνωματεύσεις των υπηρεσιών στο δημοτικό σύμβούλιο (6 σελίδες). Λόγω της ηλεκτρονικής μορφής τους (PDF) δεν μπορούμε να την δημοσιεύσουμε στο site (αν ήταν σε WORD ευχαρίστως).