Άνδρος, το νησί που διαφέρει από τα άλλα Κυκλαδονήσια!!!!

Η φωτογραφία και η ενυπόγραφη διαμαρτυρία του αναγνώστη από το Νειμποριό δείχνει πως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θεωρούσαν το δημόσιο αυτοκίνητο προσωπικό ΙΧ για τις νυχτερινές εξόδους τους.

(Λάβαμε δύο ενυπόγραφες επιστολές σχετικά με "επιτυχίες" της απελθούσας διοίκησης. Η πρώτη για την χρήση των δημόσιων αυτοκινήτων σαν ΙΧ από τους απερχόμενους. Κι αν για τον δήμαρχο υπάρχει μια δικαιολογία για την υψιπετή σύμβουλο του δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δυστυχώς αυτά έγιναν. Δημοσιεύουμε το γράμμα προς γνώση και συμμόρφωση. Να αποφευχθούν πλέον από συμβούλους μελλοντικές νυχτερινές εξόδους με υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Δημοσιεύουμε και γράμμα αναγνώστριας από άλλο νησί που έρχεται τακτικά για διακοπές στην Άνδρο κι έφριξε με το σκουπιδομάνι και τα στρώματα εφέτος το καλοκαίρι. Οι ελπίδες όλων για καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας και για σεβασμό από τους δημοτικούς συμβούλους της δημόσιας ιδιοκτησίας στους επόμενους όπως γράφουν και οι αναγνώστες μας. Αυτά για να μην διαφέρει αρνητικά η Άνδρος από τα άλλα κυκλαδονήσια... ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

(α) Ποια μέλη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου χρησιμοποιούσαν τα δημοτικά αυτοκίνητα σαν προσωπικά ΙΧ τους;

Παρ 30/8/19 12:00 π.μ.

Καλησπέρα,

Σας επισυνάπτω φωτογραφίες από ένα φαινόμενο που είναι συχνά εδώ και καιρό. Τα κρατικά δημοτικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν μεταμεσονύχτια από συγκεκριμένα μέλη δημοτικού συμβουλίου και ειδικά σήμερα είχαν κλείσει την είσοδο της πλατείας Δερτούζου στο Νειμποριο και την είσοδο στα γκαράζ μας.

Τι υπηρεσιακοί λόγοι άραγε να είναι αυτοί που το επιτρέπουν όλο αυτό...

Ευχαριστώ

George Kolidas

 

Ελπίζουμε από τους νέους που αναλαμβάνουν κανείς να μην ακολουθήσει το παραπάνω αντι-παράδειγμα.

(β) Άνδρος, το νησί που διαφέρει από τα άλλα Κυκλαδονήσια!!!!

Τρίτη 3/9/19

Καλησπέρα σας,

Αν και κατάγομαι από Σύρο και Νάξο, έχω έρθει στο νησί σας 3 φορές. Τα 2 τελευταία καλοκαίρια συνεχώς. Αυτό που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση όμως είναι οι σκουπιδότοποι!!! Όπου και να πήγαμε παντού σκουπίδια.

Πέρυσι νόμιζα πως ήταν τυχαίο!! Φέτος όμως πραγματικά δεν άντεξα. Για να πάμε να πετάξουμε τα σκουπίδια μας, διανύσαμε με το αυτοκίνητο 5 χιλιόμετρα για να βρούμε άδειο κάδο. Παντού γεμάτοι & ξεχείλιζαν μέχρι έξω. Τα περισσότερα δε τα έπαιρνε ο αέρας και τα πήγαινε παντού !!!

Επίσης που είναι η ανακύκλωση. Σε ένα τόσο μικρό νησί θεωρώ πως θα έπρεπε να επιβάλετε την ανακύκλωση και όχι να την αγνοείτε. 
Μακάρι ο νέος Δήμαρχος να προσπαθήσει να πείσει τους κατοίκους πως πρέπει να προσέχουν το νησί τους και να μην το χαλάνε έτσι.

Γιατί και το λιμάνι του Γαυρίου είχε πολύ λίγους κάδους για τα απορρίμματα. Κι όταν ρώτησα το γιατί; Μου απάντησαν «για να μην τα παίρνει ο αέρας».

Φθηνές δικαιολογίες που δεν στέκουν στην εποχή μας. Ας τοποθετήσουν ειδικούς κάδους που να μην είναι από πάνω ανοικτοί. 
Όπως και στα βουνά υπάρχουν σκουπίδια από στρώματα, παλιά έπιπλα, παλιά εργαλεία, ακόμη και αυτοκίνητα σκουριασμένα.....  
Οπωσδήποτε πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας, να καθαρίσετε τον τόπο σας, που έχει πολλές κι ωραίες φυσικές ομορφιές. 
Καλό φθινόπωρο !!!

Μαίρη Ελευθεριάδου - Ορφανίδη

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Το τζιπάκι του Επαρχείου που βρίσκεται πρώην και νυν Έπαρχοι;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν τα δείτε έξω από κανένα κλαμπ στις 12 τη νύχτα να μας γράψετε να το δημοσιεύσουμε. Επώνυμα και με φωτογραφίες όπως ο κ. Κολυδάς. Επίσης αν δείτε να πάρει κανείς από τους νέους τίποτα αφυγραντήρες ή λαπτοπ ή ψυγεία στο σπίτι του γράψτε μας να το δημοσιεύσουμε. Διαφορετικά γράφετε και εκτίθεστε εσείς και αυτοί που πάτε να καλύψετε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Τα κακώς κείμενα ενοχλούν και η ανοχή είναι πλέον ανύπαρκτη. Όποιος αιρετός δεν το καταλαβαίνει πάει σπίτι του. Οι εκλογές αυτό έδειξαν. Η περίοδος χάριτος έχει λήξη. Για όλους. Πετυχημένος θα είναι αυτός που θα ξαναβγεί.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αν κρίνω από τον πρώην επαρχο και τη σχέση του με το κόκκινο τζιπάκι 4 χρόνια το ίδιο θα συνεχιστεί και από τους νέους.
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Αν κρίνουμε πως δεν ξέρετε πως ο δήμαρχος και ο έπαρχος συνήθως χρησιμοποιούν σχεδόν πάντα υπηρεσιακά αυτοκίνητα (εκτός από τις ιδιωτικές/οικογενειακές υποθέσεις τους) μάλλον τα έχετε μπερδέψει. Ο αναγνώστης στηλιτεύει συμπεριφορές ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ που οικειοποιήθηκαν δημόσια αυτοκίνητα εκτός ωραρίων για προσωπική έξοδο σε κλαμπ.
Όσο για τις προβλέψεις σας μένει να επαληθευτούν... Για την ώρα είναι υποθέσεις χωρίς αντίκρυσμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Η προηγούμενη δημοτική αρχή χωρίς κανένα ίχνος ντροπής χρησιμοποιούσε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του Δήμου για να κάνουν τα ψώνια του σπιτιού τους, να πάνε στο γυμναστήριο τους, να αφήσουν φίλους στο λιμάνι και για να κάνουν την ηλιοθεραπεία τους στις παραλίες.

This comment was minimized by the moderator on the site

αυτο σε μαρανε ..... δημοσιογραφε ,πηρες μια φωτο του αυτοκινητου και μας την επιδεικνυεις,πως αποδεικνυεται οτι χρησιμοποιηθηκε για νυχτερινη εξοδο?και εστω ετσι να εγινε τι σε πειραξε? Που επιβαρυνθηκε ο πολιτης της ΑΝΔΡΟΥ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Υπάρχουν κανονισμοί κυρία μου. Δεν μπορείς να χρησιμοποιεί σύμβουλος (όχι ο δήμαρχος) για προσωπικούς λόγους υπηρςσιακό ΙΧ. Αυτό γράφει ο ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ ΕΠΩΝΥΜΑ που έστειλε και την φωτογραφία.
Διαφορετικά πάρτο και τώρα σπίτι σου. Σε τι επιβαρύνετε ο ανδριώτης άμα το έχεις για άλλο ένα εξάμηνο για τις εξόδους σου.
Τέτοια αντίληψη ιδιοκτησίας της δημόσιας περιουσίας είχαν κάποιοι που απήλθαν... Θλιβερή αντίληψη....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Μα δεν ντραπηκε ποτε η εν λογο κυρια. Κατεθεσε πινακιδες στο δικο της, και ειχε μονιμα για ΙΧ το υπηρεσιακο (βλ. Supermarket με τον αντρα της, στο Γαυριο το παιδι της κτλ..) και ειχε και το θρασσος να μην το φορτιζει καν στο σπιτι της. Πηγαινε στο Δημο και το φορτιζε.και ουτε καν απο το φωτοβολταικο(γιατι αργουσε) αλλα απο την πριζα και το ρευμα που πληρωνουμε ολοι εμεις.

This comment was minimized by the moderator on the site

Οι κάδοι στην παραλία Α.Πέτρου είναι μαζεμένοι οι περισσότεροι (και της ανακύκλωσης) στο parking απέναντι απο το εστιατόριο της Μαριγούλας ή στο άλλο κάτω από το Jumbo χειμώνα- καλοκαίρι και οι μόνιμοι κάτοικοι πρέπει να κάνουμε ''εκδρομή'' για να πετάξουμε τα σκουπίδια μας.
Κάποτε(προ 2015) ήσαν πιο σωστά κατανεμημένοι και απέναντι απο το πρώην SM Γονέου και προς το Jumbo επί της κεντρικής οδού για να είναι εύκολα προσβάσιμοι στα απορριματοφόρα του Δήμου και της ανακύκλωσης. Οι νέοι τοπικοί σύμβουλοι(Αντώνογλου,Μακρή,Τ.Μαμάη, Ν.Μαμάη,Μουστάκας, Ψωμάς) ας δούν με σοβαρότητα το πρόβλημα.
Επίσης για όσους κατοίκους επιθυμούν σοβαρά την ανακύλωση ας τους εφοδιάσουν με ειδικούς κάδους ή σάκκους οι έχοντες αναλάβει την συγκεκριμένη εργολαβία(ΔΠ). Πιστεύω ότι πλέον των μισών ανακυκλώσιμων υλικών χάνονται εξ αυτού του γεγονότος στους κοινούς κάδους απορριμάτων.