Άνδρος, το νησί που διαφέρει από τα άλλα Κυκλαδονήσια!!!!

Η φωτογραφία και η ενυπόγραφη διαμαρτυρία του αναγνώστη από το Νειμποριό δείχνει πως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι θεωρούσαν το δημόσιο αυτοκίνητο προσωπικό ΙΧ για τις νυχτερινές εξόδους τους.

(Λάβαμε δύο ενυπόγραφες επιστολές σχετικά με "επιτυχίες" της απελθούσας διοίκησης. Η πρώτη για την χρήση των δημόσιων αυτοκινήτων σαν ΙΧ από τους απερχόμενους. Κι αν για τον δήμαρχο υπάρχει μια δικαιολογία για την υψιπετή σύμβουλο του δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Δυστυχώς αυτά έγιναν. Δημοσιεύουμε το γράμμα προς γνώση και συμμόρφωση. Να αποφευχθούν πλέον από συμβούλους μελλοντικές νυχτερινές εξόδους με υπηρεσιακά αυτοκίνητα. Δημοσιεύουμε και γράμμα αναγνώστριας από άλλο νησί που έρχεται τακτικά για διακοπές στην Άνδρο κι έφριξε με το σκουπιδομάνι και τα στρώματα εφέτος το καλοκαίρι. Οι ελπίδες όλων για καλύτερη διαχείριση της καθημερινότητας και για σεβασμό από τους δημοτικούς συμβούλους της δημόσιας ιδιοκτησίας στους επόμενους όπως γράφουν και οι αναγνώστες μας. Αυτά για να μην διαφέρει αρνητικά η Άνδρος από τα άλλα κυκλαδονήσια... ΕΝ ΑΝΔΡΩ).

(α) Ποια μέλη του προηγούμενου δημοτικού συμβουλίου χρησιμοποιούσαν τα δημοτικά αυτοκίνητα σαν προσωπικά ΙΧ τους;

Παρ 30/8/19 12:00 π.μ.

Καλησπέρα,

Σας επισυνάπτω φωτογραφίες από ένα φαινόμενο που είναι συχνά εδώ και καιρό. Τα κρατικά δημοτικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν μεταμεσονύχτια από συγκεκριμένα μέλη δημοτικού συμβουλίου και ειδικά σήμερα είχαν κλείσει την είσοδο της πλατείας Δερτούζου στο Νειμποριο και την είσοδο στα γκαράζ μας.

Τι υπηρεσιακοί λόγοι άραγε να είναι αυτοί που το επιτρέπουν όλο αυτό...

Ευχαριστώ

George Kolidas

 

Ελπίζουμε από τους νέους που αναλαμβάνουν κανείς να μην ακολουθήσει το παραπάνω αντι-παράδειγμα.

(β) Άνδρος, το νησί που διαφέρει από τα άλλα Κυκλαδονήσια!!!!

Τρίτη 3/9/19

Καλησπέρα σας,

Αν και κατάγομαι από Σύρο και Νάξο, έχω έρθει στο νησί σας 3 φορές. Τα 2 τελευταία καλοκαίρια συνεχώς. Αυτό που μου έχει κάνει τρομερή εντύπωση όμως είναι οι σκουπιδότοποι!!! Όπου και να πήγαμε παντού σκουπίδια.

Πέρυσι νόμιζα πως ήταν τυχαίο!! Φέτος όμως πραγματικά δεν άντεξα. Για να πάμε να πετάξουμε τα σκουπίδια μας, διανύσαμε με το αυτοκίνητο 5 χιλιόμετρα για να βρούμε άδειο κάδο. Παντού γεμάτοι & ξεχείλιζαν μέχρι έξω. Τα περισσότερα δε τα έπαιρνε ο αέρας και τα πήγαινε παντού !!!

Επίσης που είναι η ανακύκλωση. Σε ένα τόσο μικρό νησί θεωρώ πως θα έπρεπε να επιβάλετε την ανακύκλωση και όχι να την αγνοείτε. 
Μακάρι ο νέος Δήμαρχος να προσπαθήσει να πείσει τους κατοίκους πως πρέπει να προσέχουν το νησί τους και να μην το χαλάνε έτσι.

Γιατί και το λιμάνι του Γαυρίου είχε πολύ λίγους κάδους για τα απορρίμματα. Κι όταν ρώτησα το γιατί; Μου απάντησαν «για να μην τα παίρνει ο αέρας».

Φθηνές δικαιολογίες που δεν στέκουν στην εποχή μας. Ας τοποθετήσουν ειδικούς κάδους που να μην είναι από πάνω ανοικτοί. 
Όπως και στα βουνά υπάρχουν σκουπίδια από στρώματα, παλιά έπιπλα, παλιά εργαλεία, ακόμη και αυτοκίνητα σκουριασμένα.....  
Οπωσδήποτε πρέπει να βάλετε τα δυνατά σας, να καθαρίσετε τον τόπο σας, που έχει πολλές κι ωραίες φυσικές ομορφιές. 
Καλό φθινόπωρο !!!

Μαίρη Ελευθεριάδου - Ορφανίδη