Ο Ευτύχης Τσιβουράκης γράφει για το Μπατσί…

  

Χαιρετίζουμε την νέα διοίκηση που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου. Δυστυχώς από την ανωμαλία του εκλογικού νόμου μπερδευτήκαμε περισσότερο και οι εκλογές δεν μας ωφέλησαν εν μέσω της σεζόν. Τελικά, παρ' όλο που μας έταζαν νέα και καινούργια άτομα, ελάχιστα καινούργια είδαμε. Σε όλο τον Δήμο 5 - 6 καινούργιοι και στο Μπατσί λιγότεροι.

Ευτυχώς η πρόεδρος του Μπατσίου είναι και καινούργια και γυναίκα. Οι προσδοκίες μας και οι ελπίδες μας για άλλη μια φορά αναπτερώθηκαν. Ελπίζουμε ότι το γυναικείο ταμπεραμέντο, μαζί με την νιότη και την ορμή του καινούργιου να φέρει αποτελέσματα, τα οποία θα έλθουν μόνον εάν δεν συμβιβαστεί και καπελωθεί από τα παράνομα μικροσυμφέροντα των ολίγων βολεμένων και μονίμως αιτούντων και απαιτούντων εις βάρος όλων.

Τον νέο Δήμαρχο τον γνωρίσαμε σαν Έπαρχο και κρατάμε μικρό καλάθι. Μακάρι να τον φωτίσει ο θεός για 4 χρόνια και να δούμε κανένα έργο στο Μπατσί και στην Υδρούσα.

Ξεκινώντας από τα λιμάνια Γαυρίου και Μπατσίου, που υπολειτουργούν σε τριτοκοσμικές συνθήκες τον 21ο αιώνα. Αν δεν καταλάβουν όλοι ότι σε ένα νησί τον πρώτο λόγο τον έχουν τα λιμάνια, ε, τότε δεν χρειάζονται ούτε Δήμαρχοι, ούτε πρόεδροι, ούτε σύμβουλοι. Γίνονται αστείοι και ανέκδοτο και αυτοκαταργούνται. Και μην μας ξαναπούνε ότι πρέπει πρώτα να ωριμάσει το έργο. Δηλαδή πόσο χρειάζεται για να λυθεί ένα πρόβλημα και να ωριμάσει η μελέτη; 10 - 15 - 20 χρόνια; Έλεος!!! Και κάθε καθυστερημένος θα επαναστατούσε από την κοροϊδία και το δούλεμα.

Εύχομαι η καινούργια διοίκηση να σταματήσει να βλέπει τους πολίτες σαν "πόπολο ", την εξουσία σαν νομή και ευκαιρία να κονομάει, δημιουργώντας κλίκες και παράγκες και να εργαστεί για αναπτυξιακά έργα μικρά και μεγάλα τα οποία έχουμε να δούμε δεκαετίες και τα χρειάζεται τόσο πολύ το νησί!!!!.

Γιατί αλλιώς σε 4 χρόνια θα ψάχνονται όπως οι προηγούμενοι.

Καλή δύναμη λοιπόν και καλή τύχη.

Ε. ΤΣΙΒΟΥΡΑΚΗΣ

Πρόεδρος Επαγγελματιών Μπατσίου

ΑΝΔΡΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1919