ΓΑΥΡΙΟ: Το τοπικό και το άτοπο...

Ο Αντώνης Γιαννακαρώνης (αντιπρόεδρος) και ο Νίκος Χέλμης (πρόεδρος) του Τοπικού Συμβουλίου Γαυρίου

Μόλις είχα εοιστρέψει Άνδρο και κάθισα με έναν φίλο για καφέ στο Γαύριο. Δεν πέρασε λίγη ώρα και ένας κύριος μας χαιρέτισε. Ο φίλος του είπε να κάτσει μαζί μας. Χαμογελαστός συστήθηκε: Νίκος Χέλμης, πρόεδρος του τοπικού στο Γαύριο. Δεν τον γνώριζα και ανέφερε κάποιο παλιό περιστατικό. Το θυμήθηκα.

Μετά άνοιξε μια πολιτική συζήτηση ζητώντας να έχουμε συνεργασία και να έχει βήμα για τα προβλήματα του Γαυρίου στο Εν Άνδρω. Αυτονόητο αποκρίθηκα. Άλλωστε ποτέ - όπως εξήγησα - δεν έκλεισε το site τις πόρτες του στο Γαύριο και στους τοπικούς παράγοντες, είτε πολιτιστικούς είτε πολιτικούς. Κι ανέφερα την καλή συνεργασία με τον Κάρλος όσο έμεινε πρόεδρος, αλλά και με τον Φιλοπρόοδο επί προηγούμενων διοικήσεων. Και βήμα δώσαμε και δημοσιότητα δώσαμε και στήριξη παρείχαμε. 

Δύο μόνο άνθρωποι - παρά το γεγονός πως ποτέ δεν γράψαμε εναντίον τους - άρχισαν πόλεμο. Είχαν πολιτική σκοπιμότητα. Ο ένας ενεργώντας για λογαριασμό του κ. Σουσούδη και η άλλη για λογαριασμό του κ. Καπάκη. Απαντήσαμε και στους δύο πολύ προσεκτικά. Όμως τη στάση τους καθόριζαν οι προσωπικές πολιτικές εξαρτήσεις τους. Και έτσι άθελα μας βρεθήκαμε απέναντι τους. Δυστυχώς δεν είναι στο χέρι μας να τα έχουμε καλά με όλους, καταλήξαμε.

Κάπου εκεί είχε έρθει στην παρέα και ο Αντώνη Γιαννακαρώνης, αντιπρόεδρος του νέου τοπικού συμβουλίου. Χαμογελαστός και με αγγλικό χιούμορ (αν και δεν είχε πάει στην Αγγλία). Και οι δύο τόνισαν πως είναι ανεξάρτητοι. Έτσι κατέβηκαν στις εκλογές και το εννοούν. Συνεπώς χωρίς εξαρτήσεις κάνουν μια νέα αρχή. Και ως ανεξάρτητοι ζήτησαν συνεργασία με όλους και το Εν Άνδρω για να προωθήσουν λύσεις στα προβλήματα του Γαυρίου. Για τον λόγο αυτό ζήτησαν από τον δήμαρχο και τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο νόμος. Κάτι που είναι πολύ λογικό. Μετά περιέγραψαν την κατάσταση που παρέλαβαν από τον Κ. Μούλα και την οποία σκοπεύουν να αλλάξουν. Η συζήτηση μαζί μας, εφ' όλης της ύλης, ήταν μέρος της αλλαγής πολιτικής στάσης,  Και στο τέλος εξήγησαν τι θέλουν να κάνουν.

Εκτιμήσαμε την ευθύτητα και την πολιτική στάση τους απέναντι στα προβλήματα του οικισμού, απέναντι στους δημοτικούς συμβούλους του Γαυρίου, απέναντι στην αντιδήμαρχο και στον δήμαρχο. Και βεβαίως την ευθύτητα - χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις - απέναντι στο Εν Άνδρω.

Μετά τη συζήτηση βγάλαμε και δύο φωτογραφίες με φόντο το λιμάνι. Κι ευελπιστούμε σε μια παραγωγική συνεργασία μαζί τους για το καλό του Γαυρίου. Επιτέλους φαίνεται πως ξεφύγαμε πια από τα άτοπα των προσωπικών αντιπαραθέσεων και των μικροπαραταξιακών αντιθέσεων του χτες και φτάσαμε στα τοπικά προβλήματα, τα οποία για να λυθούν πρέπει να δράσουν όλοι συλλογικά...

Δ. Μπ.