Παρεμποδίστηκαν στη Ραφήνα να αναχωρήσουν τα πλοία από ΠΑΜΕ/ΚΚΕ!!!

Τα έξι έφτασαν τα δεμένα πλοία γεμίζοντας το λιμάνι της Ραφήνας. Απομένει μόνο μια θέση για το Aqua Blue που θα κάνει την απογευματινή επιστροφή των πλοίων που δεν απέπλευσαν το πρωί.

Χαμός σήμερα το πρωί (Τετάρτη, 2/10/19) στη Ραφήνα. Τρία ναυτεργατικά σωματεία (μηχανικών, κατώτερων πληρωμάτων, μαγείτων) αποφάσισαν κόντρα στην απόφαση της ΠΝΟ να μην απεργήσει να προχωρήσουν μόνα τους σε απεργία. Οι ακτοπλόοι προσέφυγαν στα δικαστήρια που έκριναν την απεργία παράνομη και καταχρηστική. Όμως τα τρια σωματεία αποφάσισαν να την επιβάλουν δια της βίας. Γιατί ως γνωστό στην παλαιολιθική αριστερά «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη»!

Κόσμος πολύς επιστρέφει στα νησιά λόγω του καλού καιρού. Το να πάει σήμερα ήταν αδύνατο χάρη στο ΠΑΜΕ/ΚΚΕ.

Και το δίκαιο σήμερα το πρωί «επιβλήθηκε» με τον άκρως δημοκρατικό τρόπο της παρεμπόδισης της αναχώρησης των πλοίων στη Ραφήνα! Ήτοι, μερικές δεκάδες δυνατοί και εκδηλωτικοί τύποι κατέλαβαν τους καταπέλτες των δύο πλοίων, του Andros και του Superferry. Κάπως έτσι δεν είχαμε πλοία προς τα νησιά, αλλά μόνο επιστροφές πλοίων προς Ραφήνα.

Έτσι τα μεν πλοία παρεμποδίστηκαν να αποπλεύσουν, το δε λιμεναρχείο Ραφήνας πήρε εντολή να μην έρθει σε αντιπαράθεση με την «δημοκρατική επιβολή» του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ. Τα δύο δρομολόγια για όλα τα νησιά ματαιώθηκαν από την μειοψηφία της ΠΝΟ! Κι όσο για το τρίτο πλοίο, το Εύβοια Σταρ, του «επετράπη» - από τους γνωρίζοντες, διακινούντες και εφαρμόζοντες το «δίκιο του εργάτη» συνδικαλιστές (εργατοπατέρες και εργατομητέρες) - να αναχωρήσει «κενό επιβατών»!!!

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ

Ιδού το "πλήθος" των "ναυτεργατών" που παρεμπόδιζαν τα πλοία πρωί-μεσημέρι!!! Μάλλον δεν έχουν καμία σχέση, οι περισσότεροι με ναυτεργατικά σωματεία όπως φαίνεται. Πιο πολύ σε μέλη της ΚΝΕ ή του ΚΚΕ φέρνουν που υποδύονται τους "ναυτεργάτες" στη Ραφήνα. Φυσικά αυτοί που ανέβηκαν στο πλοίο για να ενημερώσουν για την παρεμπόδιση του ήταν οι του σωματείου!...

Μοιάζει λίγο αστείο, αλλά το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ το έχει δίπορτο. Και μετέχει στην ΠΝΟ και στις απεργιακές κινητοποιήσεις της. Και την αγνοεί και κάνει ότι αυτό αποφασίσει με τα τρία σωματεία που ελέγχει. Έτσι και τη «δημοκρατία» διακονεί κατά το δόγμα του και την επανάσταση ασπάζεται πάλι κατά το δόγμα του. Κι όποιος διαφωνεί είναι και αντιδραστικός και ακραίος και φασίστας και ακροδεξιός και αριστεριστής και ακροαριστερός και κεντροαριστερός κλπ.

Άλλη μια φωτογραφία μερικών δεκάδων παρισταμένων - μάλλον του ΚΚΕ -, που "συμπαραστέκονταν" στους 3-4 εκπροσώπους των συνδικαλιστών που παρεμπόδισαν τα πλοία. Κάπως έτσι μπλόκαρε το λιμάνι ξαφνικά σήμερα. Όπως μάθαμε από το λιμεναρχείο Ραφήνας η εντολή ήταν: ανοχή!!! 

Συνεπώς άξιος κάθε «δημοκρατικού» σπρωξίματος και κάθε «δημοκρατικής» παρεμπόδισης στο όνομα της επαναστατικής γυμναστικής που προωθεί με συνέπεια το 5% του ελληνικού λαού κατά του 95% τα τελευταία 40 χρόνια. Γιατί όπως είπαμε μόνο αυτό το 5% διαχρονικά ξέρει ποιο είναι «το δίκιο του εργάτη, του αγρότη, του μηχανικού, του λοστρόμου, του μάγειρα, του καπετάνιου, του εργαζόμενου, του άνεργου, του μετανάστη, του ιθαγενούς, του αλλοδαπού κλπ».

Κάπως έτσι αποφασίζει μόνη της  η μοναστική και περίκλειστη κοινωνία του ΠΑΜΕ/ΚΚΕ να «βαφτίσει» το ψάρι κρέας, το δίκιο άδικο, το οτιδήποτε. Για να ασκήσει έτσι το «δημοκρατικό δικαίωμα» της επιβολής της θέλησης της μειοψηφίας επί της πλειοψηφίας. Γιατί αυτοί «ξέρουν», ενώ η πλειοψηφία δεν ξέρει. Και κάπως έτσι αποβιομηχάνισαν την χώρα και «πάγωσε - οριστικά και αμετάκλητα - η τσιμινιέρα»…

Αν τα παραπάνω τα θεωρείτε ακραία ή ωραία δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως σήμερα τα νησιά ξαφνικά δεν είχαν πλοία. Γιατί το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ έκανε το επαναστατικό χρέος του ορίζοντας μόνο του - ακόμα μια φορά - τα όρια και του ακραίου και του ωραίου όπως αυτό τα εννοεί και τα επιβάλει...