Κριτική... δι' αλληλογραφίας!!!

 

Θεωρούσαμε ότι η δι' αλληλογραφίας πολιτική κριτική που άρχισε η αντιπολίτευση από τις πρώτες μέρες στο νέο δήμαρχο είτε θα κατέληγε σε σχετικές γραπτές προτάσεις είτε θα διεξαγόταν πολιτικά στο δημοτικό συμβούλιο. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Η αντιπολίτευση μάλλον απροετοίμαστη καταψηφίζει και "πετροβολά" στα όργανα ή απέχει και εντελώς από αυτά. Και μετά έρχεται δι' αλληλογραφίας να δικαιολογηθεί για την στάση της με νομικισμούς. Κάπως έτσι έγινε σήριαλ μια απλή τροποποίηση προϋπολογισμού για την ολοκλήρωση της ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου, την οποία δεν ψήφισε η κ. Τασούλα Μαμάη-Καπόν και μετά για να δικαιολογηθεί καταφεύγει σε αλληλογραφία μέσω facebook.

Δεν έχουμε υπόψη το κείμενο της Τ. Μαμάης-Καπόν - στο οποίο απαντά ο δήμαρχος - γιατί δεν το έστειλε στο Εν Άνδρω. Αν θέλει μπορεί να το στείλει ή μπορεί να στείλει τις απόψεις της σε επόμενη φάση. Προς το παρόν λοιπόν δημοσιεύουμε μόνο την απάντηση του δημάρχου προς αυτήν η οποία εστάλη σήμερα το απομεσήμερο στο Εν Άνδρω...

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

Άνδρος, 03.10.2019

Προς: Τασούλα Μαμάη,

Μέλος Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου

 

Αξιότιμη κα Μαμάη,

 

 

 

Με έκπληξη διάβασα στο facebook επιστολή σας προς εμένα.

Εκτιμώ ότι η κοινωνία ψήφισε πολιτικούς εκπροσώπους στο Δημοτικό  Συμβούλιο για την τετραετία έως το 2023. Υπάρχουν –δόξα τω Θεώ-ελεγκτικοί μηχανισμοί, ουκ ολίγοι. Από σας τόσο εγώ όσο και η κοινωνία θέλει τις πολιτικές σας απόψεις.

Διαπιστώνω επίσης μια απόλυτη ταύτιση και ενημέρωση από με τον κ. Θ. Σουσούδη τον οποίο μέχρι λίγο πριν τις εκλογές ξορκίζατε!! Ας συστηθούμε λοιπόν εκ νέου και ας μάθει και η κοινωνία ποιοί είναι με ποιους μέσα στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Είναι πολύ σημαντικό!!

Αναφέρετε χρήματα, κωδικούς, ποσά με μοναδικό στόχο τις εντυπώσεις μέσα από την δήθεν προστασία των χρημάτων των τοπικών κοινοτήτων.

Δεν ρωτήσατε εάν υπάρχουν τα χρήματα ή είναι απλές λογιστικές εγγραφές και νούμερα. Κρύβετε ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο ουσιαστικά δίμηνο του προϋπολογισμού του 2019, τα όρια των απευθείας αναθέσεων έχουν εξαντληθεί, μελέτες δεν υπάρχουν, χρόνος ούτε καν για την ανάθεση μελέτης δεν υπάρχει. Προς τι λοιπόν όλη αυτή η «λαϊκίστικη προσέγγιση» για τους κωδικούς των κοινοτήτων;

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, σας ενημερώνω για τα εξής:

Η μελέτη της Ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου αποτελεί μακρά συνέχεια μιας πορείας που ξεκίνησε την δεκαετία του ’90. Το 2005 κατασκευάστηκε η δεξαμενή στο Γαύριο, από τον τότε Δήμο Υδρούσας. Την διετία 2009-2010 εκπονήθηκε η τοπογραφική αποτύπωση όλου του οικισμού του Κάτω Αγίου Πέτρου, επίσης από τον Δήμο Υδρούσας.

 Εν συνεχεία από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ανατέθηκε η Υδραυλική και η Περιβαλλοντική Μελέτη η οποία θεωρήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία στις  23 Σεπτεμβρίου 2019.

Για όλα αυτά δεν ενημερωθήκατε, δεν σας ενημέρωσε ο κ. Θ Σουσούδης ή απλά σας ενδιαφέρει μόνο  η προβολή του «όποιου έργου του κ. Σουσούδη»;

Όσο αφορά για την ένταξη του έργου σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και αφού σας ευχαριστήσω για την παρότρυνση σας, σας  γνωρίζω ότι καταβάλουμε ήδη προσπάθειες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα,. Δεν σας κρύβω ότι ανέμενα πως αυτό θα είχε ήδη γίνει.  

Όσον αφορά την πληρωμή της μελέτης, είστε ακριβώς στην ίδια γραμμή Σουσούδη: «θα μπορούσε να πληρωθεί από άλλους ….κωδικούς»!!

Γιατί δεν προτείνατε στην οικονομική τους «άλλους» κωδικούς;

Γιατί και σήμερα δεν μας προτείνετε;

Έχετε υποχρέωση πέρα από αντιπολίτευση, εάν διαφωνείτε να παρουσιάζετε στην κοινωνία και τις δικές σας συγκεκριμένες  προτάσεις.

Θα περιμένουμε.

Τουλάχιστον επιβεβαιώνεται την δική μου επιστολή, ότι δηλαδή ΔΕΝ ψηφίσατε την πληρωμή της. Απλά με άρθρα, νόμους, παραγράφους και κωδικούς προσπαθείτε να πείσετε - προφανώς την κοινωνία -  γιατί δεν ψηφίσατε.

Όσο αφορά τον περιφερειακό δρόμο Γαυρίου, θα περιμέναμε να είχατε ενημερωθεί ότι υπάρχει προμελέτη από το 2010. Δυστυχώς δεν σας ενημέρωσε ο τέως Δήμαρχος διότι και από την δική του –σχεδόν ταυτόχρονη επιστολή!!!! - προκύπτει ότι ούτε αυτός το γνώριζε…

Πολύ κρίμα!!!

Αξιότιμη κα Μαμάη,

Η διοίκηση μας μόλις έκλεισε έναν μήνα στον Δήμο Άνδρου.

Σε έναν δήμο που κάθε μέρα συνειδητοποιώ ότι πάρα πολλά  χρειάζονται να μπουν σε σειρά με αρχή, μέση και τέλος.

Επειδή είμαι βέβαιος ότι αυτό που ενδιαφέρει και εσάς είναι η πρόοδος του Νησιού μας περιμένω για κάθε θέμα που θα προκύπτει τις δικές ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΕΣ προτάσεις.

Να ‘στε βέβαιη ότι θα τις ακούσω και θα τις λάβω υπ όψιν μου

Όπως θα θέλει να τις ακούσει η κοινωνία.

Η στείρα αντιπολίτευση δεν σας αρμόζει.

 

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτριος Λοτσάρης