Μπήκαν οι πρώτοι πυλώνες φωτισμού στο Γαύριο!

Οι δύο νέες κολόνες που μπήκαν στη θέση των κατεστραμμένων φωτίζοντας δύο δύσκολα σημεία του λιμανιού.

Μπήκαν οι δύο πρώτες ψηλές κολώνες φωτισμού στο Γαύριο με την παρέμβαση και χάρη στο τρέξιμο των ανθρώπων που ανέλαβαν τη νέα δημοτική περίοδο που άρχισε τον Σεπτέμβριο. Συγκεκριμένα ο δήμαρχος Δ. Λοτσάρης και ο εκ των εκπροσώπων της Άνδρου Γιώργος Μαντζώρος πήγαν αρχές Σεπτεμβρίου στην Τήνο όπου μετά από συνάντηση με τους ανθρώπους του Λιμενικού Ταμείου διαπίστωσαν πως οι 6 κολώνες φωτισμού του λιμανιού του Γαυρίου - τις οποίες είχε τρέξει για την προμήθεια τους ο Δ. Λάσκαρης - είχαν χαθεί!!!

Η πιο επικίνδυνη κολόνα φωτισμού του λιμανιού επιτέλους μετά από χρόνια αντικαταστάθηκε.

Οι του λιμενικού Ταμείου στην Τήνο είπαν πως είχαν κάνει την προμήθεια την άνοιξη μετά σχετική μελέτη που κατέθεσε ο Δ. Λάσκαρης. Τις είχαν στείλει στην Άνδρο. Στην Άνδρο όμως λένε δεν ξέρουν αν βρέθηκε κανείς να τις παραλάβει!!! Κι αυτό γιατί μετά την παραίτηση του Δ. Λάσκαρη (τέλη Μαΐου) δεν ορίστηκε αντικαταστάτης από τον Θ. Σουσούδη! Έτσι είναι άγνωστο - όπως λένε από Τήνο - το που κατέληξαν οι κολώνες που προορίζονταν για το λιμάνι της Άνδρου!!!

Ιδού η επικινδυνότητα της κολόνας που ήταν δεμένη με σχοινιά.

Μετά από πίεση του Δ. Λοτσάρη - πριν ένα μήνα - το Λιμενικό Ταμείο ανέλαβε την ευθύνη να στείλει δύο κολώνες στο Γαύριο, τις οποίες είχε στις αποθήκες του. Ανέλαβε προσωπικά το τρέξιμο και τις διαδικασίες ο Γιώργος Μαντζώρος, που ορίστηκε και ως εκπρόσωπος της πλειοψηφίας του ΔΣ στο Λιμενικό Ταμείο. Στη συνέχεια ο πιστοποιημένος εργολάβος Κακλαμάνης ανέλαβε να τις τοποθετήσει. Και ήδη οι δύο πρώτες κολώνες ήρθαν, τοποθετήθηκαν και συνδέθηκαν λύνοντας το οξύ πρόβλημα φωτισμού του λιμανιού, που υπήρχε. Επιπλέον λύθηκε και το πρόβλημα της επικινδυνότητας που υπήρχε από την μια εξ αυτών και για την οποία είχαν γίνει και επώνυμες καταγγελίες στο Εν Άνδρω και στο Λιμεναρχείο.

Το ξήλωμα της επικίνδυνης κολόνας.

Όπως εξήγησε ο Γ. Μπατζιώρος χρειάστηκε μια μεγάλη εκσκαφή και ένα περίπου κυβικό μέτρο μπετό για την κάθε μια ώστε να γίνει σωστά η τοποθέτηση. Θυμίζουμε πως στο Εν Άνδρω υπήρξαν διαμαρτυρίες γι' αυτές τις δύο κολώνες εκ των οποίων η μια ήταν δεμένη με σχοινί για χρόνια και υπήρχε μέγας κίνδυνος να πέσει σε ανθρώπους και σε αυτοκίνητα. Η άλλη ήταν σβηστή κάποια χρόνια!

Ιδού και το μέγεθος της εκσκαφής για να μην πέσει η κολόνα. 

Φαίνεται πως κάτι άρχισε να κινείται στο Γαύριο και στο Λιμενικό Ταμείο τη νέα περίοδο. Και ολοκληρώθηκε επιτυχώς το πρώτο βήμα για το λιμάνι. Αναμένουμε προσεχώς και το δεύτερο βήμα με την τοποθέτηση των υπολοίπων 4 πυλώνων φωτισμού που υπολείπονται.

Για την ιστορία

Θυμίζουμε πως για την αδράνεια των εκπροσώπων της Άνδρου στο Λιμενικό Ταμείο Άνδρου-Τήνου μετά το 2014 πληροφορηθήκαμε όταν έγραψε πέρσι επιστολή στο Εν Άνδρω ο πρώην υπεύθυνου του Ταμείου Β. Κορνάρος.  Σημείωνε τότε την χρόνια απουσία της Άνδρου στο Ταμείο και την έλλειψη μελετών για τα προβλήματα που υπήρχαν για το λιμάνι. Το Λιμενικό Ταμείο είχε χρήματα αλλά δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει έργα χωρίς μελέτες. Για την προμήθεια των πυλώνων φωτισμού είχε διαμαρτυρηθεί το Λιμεναρχείο Άνδρου κι είχε τρέξει κατά την τελευταία περίοδο για την μελέτη της προμήθειας τους ο Δ. Λάακαρης.

Τουλάχιστον έγινε το πρώτο βήμα. Περιμένουμε και το δεύτερο.

Θυμίζουμε πως η αδράνεια από την μεριά της Άνδρου χρεωνόταν συνεχώς από τον πρώην δήμαρχο Θ. Σουσούδη στο Λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου! Όμως όπως έγραψε πέρσι ο Β. Κορνάρος η Άνδρος ήταν σταθερά απούσα αν και εκπροσωπήθηκε από από 5 εκπροσώπους της. Με εξαίρεση τους Δ. Λάσκαρη και Τ. Αστρα - όπως έγραψε ο Β. Κορνάρος - οι άλλοι δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους. Τι έκαναν και τι πρότειναν, τι έτρεξαν και τι έπραξαν όλοι αυτοί επί 5ετία; Να σημειώσουμε εδώ πως ανάμεσα στους εκπροσώπους της Άνδρου ήταν επί ένα χρόνο και ο κ. Καπάκης, που τότε συνεργάστηκε με τον κ. Βόσσο, ο οποίος είχε τα πρώτα χρόνια την κύρια ευθύνη από την διοίκηση Σουσούδη. Αυτά γιατί κάποιοι που κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση από το 2014 μέχρι σήμερα τείνουν να ξεχνούν τις δικές τους ευθύνες.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"