Χορηγίες πολιτικής σύνεσης

Ήταν ένα προσωπικό κάλεσμα του καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη προς την ηγεσία του Δήμου Άνδρου και της αντιπολίτευσης στο αρχοντικό του στις Στενιές μετά την ανακοίνωση της πρώτης χορηγίας του για χρηματοδότηση της μελέτης, αξίας περίπου 100.000 ευρώ, για την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου Χώρας. Μετά την ομόφωνη ψήφιση της στις 25/10 θέλησε να έχει μια συνάντηση με τους επικεφαλής του Δήμου Άνδρου και της αντιπολίτευσης στο συμβούλιο και να δηλώσει δημόσια τις προθέσεις του για μια νέα χορηγία, αλλά και την ενεργό οικονομική παρουσία του στα κοινά ώστε το νησί να πάρει εμπρός.

Οι προσωπικές προσκλήσεις προς την συμπολίτευση και την αντιπολίτευση, όπως εξήγησε στο καλωσόρισμα του, έγιναν αποδεκτές και από τον δήμαρχο Δ. Λοτσάρη και από τον πρώην δήμαρχο Θεοδόση Σουσούδη και από τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Γιάννη Καπάκη. Ατυχώς ο Γ. Καπάκης του τηλεφώνησε την επομένη πως δεν θα προσέλθει "γιατί οι συνεργάτες του θα τον αποδοκίμαζαν"! Κάτι που ο κ. Καμπάνης σχολίασε ως εξής: "ας είσαστε όλοι εσείς εδώ που εκπροσωπείτε το 85% του νησιού κι ας μείνει ο κ. Καπάκης φοβούμενος την αποδοκιμασία των συνεργατών του"! Και ολοκλήρωσε: "ίσως ο άνθρωπος να μην κατάλαβε τον σκοπό της συγκέντρωσης αυτής..." 

Η συζήτηση μετά την σύντομη και περιεκτική ομιλία Καμπάνη περιστράφηκε γύρω από το πως θα ξεπεραστούν τα αρνητικά του παρελθόντος και πως μπορούν οι δύο μεγάλες παρατάξεις του νησιού να βρουν τρόπους συνεργασίας σε θέματα που συγκλίνουν για το καλό και την ανάπτυξη του τόπου. Τις απόψεις τους εξέθεσαν ο πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης, ο πρόεδρος του ΔΣ Λ. Μπάλλας, ο νυν δήμαρχος Δ. Λοτσάρης. Η ζωή θα δείξει αν μπορεί να γίνουν οι αναγκαίες συγκλίσεις στα κομβικά θέματα που ζήτησε ο καπετάν Γιαννούλης Καμπάνης, ο οποίος όπως είπε, βγήκε μπροστά με λόγια και με πράξεις σε μια προσπάθεια να συμπαρασύρει κι άλλους οικονομικά εύρωστους ανδριώτες να συνεισφέρουν στον τόπο.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν και οι πλοιοκτήτες αδελφοί Στεφάνου που μίλησαν στο τέλος και στάθηκαν ο μεν Δημήτρης σε κατά καιρούς συνεισφορές τους στον τόπο και ζήτησε την περαιτέρω σύγκλιση των βασικών πολιτικών εκφραστών του νησιού στα μείζονα προβλήματα ο δε Γιώργος στην ανάγκη να νοικοκυρέψουμε και να αναδείξουμε το νησί ώστε να πάρει εμπρός τουριστικά και να "τρέξει" διεκδικώντας σημαντικότερους ρόλους στο Αιγαίο γιατί το μπορεί. Και οι δύο δήλωσαν παρόντες στην προσπάθεια του Γ. Καμπάνη να συνεισφέρουν για το καλό του νησιού. Τέλος, η συνάντηση έκλεισε με δείπνο προς όλους σε ημιυπαίθριο χώρο του κτήματος και με χαλαρή συζήτηση.

ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ

Επειδή πολλά σχόλια είναι κακοπροαίρετα και λένε κουτοπονηριές να σημειώσουμε επιπλέον εδώ πως:

1. Ο Γ. Καμπάνης κάλεσε όσους κάλεσε για να τους πει ΔΗΜΟΣΙΑ πως ΟΠΩΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΣΟΥΣΟΥΔΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ (χωρίς όμως να το λέει ή να το δημοσιοποιεί) ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΟΤΣΑΡΗ, ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΘΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΕΙ (αλλάζοντας τακτική)!!!

ΑΥΤΟ το είπε ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΣΟΥΣΟΥΔΗ και 16-17 άτομα! Δεν το γράψαμε γιατί δεν θέλαμε να φέρουμε σε δύσκολη θέση κανέναν. Άλλωστε δεν είπε που και γιατί έδωσε χρήματα. Απλώς έχουμε γράψει παλαιότερα πως χρηματοδότησε το νέο πλάτανο της Χώρας χωρίς καν να το ζητήσει ο κ. Σουσούδης.

2. Η αστειότητα ότι οι χορηγοί προσφέρουν αθόρυβα που γράφετε συχνά εδώ είναι ανοησία. Τι μάθαμε για τις όποιες χορηγίες έκανε στον κ. ΣΟΥΣΟΥΔΗ ο χορηγός όταν κινήθηκε αθόρυβα; ΤΙΠΟΤΑ! Πόσες δωρεές - μικρές ή μεγάλες και αθόρυβες πήρατε είδηση; 

3. Τέλος ο Γ. Καμπάνης τόνισε πως ο κ. Σουσούδης πρέπει να ασκήσει τον ρόλο του ως αντιπολίτευση και να ασκήσει κριτική σε ότι λάθος γίνεται. Αλλά αντιπολίτευση όχι σε βάρος της Άνδρου. Γιατί έτσι θα πάει πίσω το νησί. Υπάρχει και σχετικό βίντεο που ίσως πρέπει να ανέβει...

 "ΕΝ ΑΝΔΡΩ"