ΥΠΕΣ: Χρηματοδοτήσεις 3 εκατ. ευρώ για την ύδρευση στην Άνδρο

Από την σημερινή συνάντηση του Υπουργού Εσωτερικών, Τ. Θεοδωρικάκου, με τον Δήμαρχο Άνδρου, Δημ. Λοτσάρη, που συνοδευόταν από τους αντιδημάρχους Ν. Μουστάκα και Δ. Γιαννίση (φωτ. Δήμος Άνδρου).

(Λάβαμε και δημοσιεύουμε δύο δελτία τύπου για την χρηματοδότηση της ύδρευσης στην Άνδρο. Το πρώτο από τον Δήμο Άνδρου και το δεύτερο από το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών - Εν Άνδρω).

1. Δελτίο Τύπου Δήμου Άνδρου - 1.11.2019

Χρηματοδότησεις ύψους 3 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης στην Άνδρο.

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου εγκρίθηκε χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ ευρω για έργα ύδρευσης στο Νησί μας. Προηγήθηκε – σήμερα- συνάντηση του Υπουργού με τον Δήμαρχο Άνδρου Δημήτρη Λοτσάρη και τους Αντιδημάρχους Δ. Γιαννίση και Ν. Μουστάκα.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκαν:

- Η κατασκευή Δικτύου Ύδρευσης στον Κάτω Άγιο Πέτρο προϋπολογισμού 645.161,29€

- Ο εκσυγχρονισμός Η/Μ εγκαταστάσεων αντλιοστασίων Ύδρευσης Δήμου Άνδρου προϋπολογισμού 770.164,00€

- Η προμήθεια φορητής μονάδας καθαρισμού και αφαλάτωσης υφάλμυρου νερού ελάχιστης παραγωγής 48m3/ώρα (για τον οικισμό του Μπατσίου) προϋπολογισμού 508.400,00€

- Η αξιοποίηση υδατικών πόρων μέσω νέων γεωτρήσεων προϋπολογισμού 302.927,18€

- Η προμήθεια ολοκληρωμένου συστήματος χλωρίωσης των οικισμών του Δήμου μας προϋπολογισμού 997.084,00€

Να σημειωθεί ότι τέσσερις από τις παραπάνω χρηματοδοτήσεις της τάξης των 2.200.000 ευρώ είχαν υποβληθεί στο ΥΠΕΣ από την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου. Σήμερα με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου Δ. Λοτσάρη εγκρίθηκαν και οι  τέσσερις προτάσεις και εντάχθηκαν στις άμεσες χρηματοδοτήσεις.

Επίσης, η σημερινή διοίκηση έχοντας την πληροφόρηση πως επίκεινται χρηματοδοτήσεις παρέλαβε αμέσως την μελέτη ύδρευσης του Κάτω Αγίου Πέτρου και υπέβαλε συμπληρωματική πρόταση (αξίας 800.000 ευρώ με τον ΦΠΑ) καταφέρνοντας να την εντάξει και αυτή στις χρηματοδοτήσεις παρά τα τα προσκόμματα που έφεραν «κάποιοι» στην Οικονομική Επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Αναμένονται στο επόμενο χρονικό διάστημα οι δημοπρατήσεις όλων των παραπάνω έργων και προμηθειών.

Ο Δήμος μας έτσι όπως ξεκίνησε θα συνεχίσει με αίσθημα ευθύνης καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η Άνδρος μας να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί τα επόμενα χρόνια.

 

 2. Δελτίο Τύπου Υπουργού Εσωτερικών 01.11.2019

ΥΠΕΣ: Χρηματοδοτήσεις ύψους 30.500.000€ σε 4 Δήμους της Περιφέρειας. 3 εκατομμύρια στην Άνδρο!

Συναντήσεις με τους δημάρχους Άνδρου κ. Δημήτριο Λοτσάρη, Καρύστου κ. Λευτέρη Ραβιόλο, Αιγιαλείας κ Δημήτρη Καλογερόπουλο και Ρεθύμνου κ. Γιώργη Μαρινάκη, είχε σήμερα, Παρασκευή 1η Νοεμβρίου 2019 ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ειδικότερα ο Υπουργός Εσωτερικών με τον δήμαρχο Άνδρου κ. Λοτσάρη συζήτησαν το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, την ένταξη του Δήμου στο πιλοτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών και την ένταξη έργων του Δήμου (Σχολείο, Πολιτιστικό Κέντρο, Συνεδριακό Κέντρο) στο πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ενημέρωσε τον κ. Λοτσάρη για την ένταξη του Δήμου Άνδρου στο πρόγραμμα «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος Δήμου Άνδρου» και την χρηματοδότησή του με το ποσό των 3.000.000,00€.