Επιτέλους μόνιμη γιατρός στο Κόρθι!...

 

Το ιατρείο Κορθίου

Τελικά οι Κορθιανοί - αφού δεν τους έφερναν γιατρό - εξέλεξαν με την βοήθεια του συνδυασμού του Δ. Λοτσάρη γιατρό για την περιοχή τους! Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας στις 24/10/19 η γιατρός αποσπάται από την Καλαμπάκα όπου υπηρετεί στο Κέντρο Υγείας στο Περιφερειακό Ιατρείο Κορθίου "για όσο χρόνο έχει εκλεγεί ως Πρόεδρος της Κοινότητας Όρμου." Η ιατρός θα ξεκινήσει υπηρεσία στην Άνδρο από 2 Δεκεμβρίου 2019.

Η παραπάνω κίνηση ήταν μια έξυπνη πολιτική επιλογή του Δ. Λοτσάρη που κατέβασε την γιατρό Μαρία Κουρέλη, με καταγωγή από το Κόρθι, ως υποψήφια στο τοπικό του Όρμου με σκοπό την απόσπαση της στην Άνδρο. Η υποψηφιότητα της ιατρού κατέληξε τόσο στην εκλογή της ως πρόεδρου στον Όρμο όσο και την μετάθεση της ως γιατρού στο ιατρείο του Κορθίου!

Ήταν πράγματι μια έξυπνη κίνηση που απέδωσε. Όπως, άλλωστε, είχε γράφει προεκλογικά στο φυλλάδιο του ο σημερινός δήμαρχος:

"Δεν μπορώ να ανεχτώ ότι το Αγροτικό Ιατρείο που με τόσες προσπάθειες κατάφερε να φτιάξει ο αείμνηστος Γιάννης Γλυνός να είναι χωρίς ιατρικό προσωπικό και παραμένει σε αδράνεια. Ήδη με την υποψήφιά μας Μαρία Κουρέλη δημιουργούμε συνθήκες για την άμεση στελέχωση και λειτουργία του Ιατρείου. Υπόσχομαι ότι με κάθε κόστος το Ιατρείο θα λειτουργεί καθημερινά στους πρώτους μήνες της θητείας μου..." 

Και το βιογραφικό της ιατρού όπως το κατέγραψε η ίδια στο προεκλογικό φυλλάδιο του συνδυασμού ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ:

Η Μαρία Κουρέλη

"Γεννήθηκα το 1974 από γονείς νησιώτες, τον Στέλιο Κουρέλη από την Μήλο και την Αικατερίνη Στρατή από την Άνδρο. Μεγάλωσα στον Κορυδαλλό και πέρναγα τα καλοκαίρια μου στο Κόρθι. Σπούδασα Ιατρική και αποφοίτησα το 2000 από την Κρατική Ιατρική Σχολή Ρουμανίας.

Το 2010 πήρα την ειδικότητα του Γενικού Ιατρού στο Τζάνειο νοσοκομείο. Το 2015 έκανα Μεταπτυχιακό στη Σχολή Δημόσιας Υγείας με τίτλο: Επαγγελματική & Περιβαλλοντική Υγεία. Έχω ασκήσει την ιατρική σε πολλά άγονα και δυσπρόσιτα νησιά, όπως Κίμωλος, Μήλος, Αλόννησος, αλλά και σε νοσοκομεία της Αθήνας, Σύρου, Τρικάλων. Είμαι παντρεμένη από το 2009 και έχω 3 παιδιά. Εργάζομαι στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας ως επιμελήτρια Ιατρός ΕΣΥ.

Κατεβαίνω υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Δημήτρη Λοτσάρη γιατί αποφάσισα να γυρίσω στο νησί των ευτυχισμένων παιδικών μου χρόνων. Οραματίζομαι ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας, προσιτό σε όλους τους πολίτες και θέλω να εργαστώ στο Περιφερειακό ιατρείο Κορθίου για να γίνει ένα Πρότυπο Ιατρικό Κέντρο, με μικροβιολογικό και ακτινολογικό εργαστήριο."