Απάντηση δημάρχου Άνδρου για το προσφυγικό

 

(Από το γραφείο του δημάρχου Άνδρου λάβαμε την παρακάτω δελτίο τύπου σε σχέση με το θέμα που έχει αρχίσει να συζητιέται αυτές τις μέρες στο νησί σχετικά με έλευση προσφύγων στο νησί μας - Εν Άνδρω). 

Με στόχο την έγκυρη ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας θέλω να σας γνωρίσω ότι: καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί απο τον Δήμο μας για εγκατάσταση προσφύγων ή μεταναστών στο Νησί μας, ούτε έχει προταθεί κάτι σχετικό από κανέναν. Σε κάθε περίπτωση, εάν τεθεί τέτοιο θέμα θα ενημερωθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο και θα κληθεί να αποφασίσει σχετικά.

Ως δημοτική αρχή, παρακολουθούμε με απόλυτη σοβαρότητα και ευθύνη ένα από τα πλέον σημαντικά και ακανθώδη θέματα που απασχολούν την Πατρίδα μας και θα ενημερώνουμε υπεύθυνα την τοπική μας κοινωνία πριν την λήψη οποιασδήποτε τυχόν απόφασης.

Ορισμένοι με την ανευθυνότητα τους, είτε εκ του πονηρού είτε λόγω άγνοιας, βιάζονται να μετατρέψουν το νησί μας σε ξενοφοβική Πολιτεία προκαταβολικά, έστω και αν δεν υπάρξει θέμα φιλοξενίας προσφύγων ή μεταναστών, θέτοντας οι ίδιοι ένα θέμα που η κεντρική διοίκηση μέχρι τώρα δεν μας έχει θέσει και συνεπώς (προφανώς και) δεν έχει πρακτικά απασχολήσει τη δημοτική αρχή.

Ας προσέξουν όμως μην μπροστά στη δίψα τους να διαβάλουν τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του πέσουν οι ίδιοι στο λάκκο που σκάβουν ή το χειρότερο παρασύρουν και το νησί μας, κολλώντας σε όλους μας την ταμπέλα των ρατσιστών και μάλιστα χωρίς να έχουν έρθει οι... «βάρβαροι».

Μέχρι τότε δικό μας καθημερινό μέλημα η ουσιαστική συμβολή στην αναζωογόνηση και η ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας για βιώσιμες νέες θέσεις εργασίας που θα κρατούν τους συνδημότες μας στον τόπο τους και θα βοηθούν τις νέες και τους νέους να δημιουργούν οικογένεια σε μια Άνδρο της βιώσιμης ανάπτυξης των ενεργών και παραγωγικών ανθρώπων της.

Ο Δήμαρχος Άνδρου

Δημήτρης Λοτσάρης