Σταυροπέδα τέλος! Το Συμβούλιο Επικρατείας αποφάσισε οριστικά και αμετάκλητα.

 

Η σπουδαία αρχαία ακρόπολη του ναυτικού πολιτισμού του Στρόφιλα "έδιωξε" μετά από δεκαετίες την χωματερή και μετά από 6 χρόνια και τον δεματοποιητή από την Σταυροπέδα. 

Υπάρχει τελική απόφαση του Συμβούλιου Επικρατείας η οποία μιλά απόρριψη της προσφυγής του Δήμου Άνδρου κατά του υπουργείου Πολιτισμού. Μια ιστορική απόφαση για την Άνδρο, τον πολιτισμό της και την ιστορία της, που εκκρεμούσε εδώ και 6 χρόνια! Από το 2013 μέχρι σήμερα με την υπόσχεση πως προχωράνε οι μελέτες για το ΧΥΤΥ τόσο το ΥΥΠΟ όσο και το ΣτΕ ανέβαλαν την έκβαση της προσφυγής δίνοντας χρόνο και αναβολές στον Δήμο Άνδρου! Αυτό είχε εφησυχάσει τους πάντες. Όμως το ΣτΕ αποφάσισε: τέλος ο δεματοποιητής στην Σταυροπέδα! Η υπόθεση εκδικάστηκε την άνοιξη, όμως η απόφαση έγινε γνωστή μόλις χθες, αν και ακόμα δεν έχει καθαρογραφεί.

Ο Δήμος Άνδρου έχει μπροστά του χρονικό διάστημα μερικών μηνών – το πολύ – μέχρι να καθαρογραφεί η απόφαση του Συμβουλίου. Μέχρι τότε πρέπει να δει που θα μεταφέρει τον δεματοποιητή μέχρι να κατασκευαστεί ΧΥΤΥ στην Άνδρο. Είναι προφανές πως μέχρι την άνοιξη θα πρέπει να έχει λήξει αυτή η εκκρεμότητα γιατί μετά έρχεται το καλοκαίρι με ότι αυτό συνεπάγεται. Για να γίνει η μεταφορά πρέπει να υπάρξουν περιβαλλοντικοί όροι για το σημείο που θα επιλεγεί και στο οποίο θα πάει. Πρακτικά είναι μια ενδιάμεση λύση για να μην βρεθούν τα σκουπίδια της Άνδρου στους δρόμους για μια ακόμα φορά, η οποία αν δεν γίνει η μεταφορά θα είναι καταστροφική.

Η διοίκηση Λοτσάρη καλείται να πάρει άμεσες αποφάσεις. Αυτές που ανέβαλε για ένα χρόνο η διοίκηση Γλυνού, αυτές που ανέβαλε για πέντε χρόνια η διοίκηση Σουσούδη. Όλα αυτά τα χρόνια το υπουργείο Πολιτισμού είχε δείξει πολύ μεγάλη ανοχή σε ότι απίστευτο και απαράδεκτο περιβαλλοντικά, υγειονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά συνέβαινε στην Σταυροπέδα και ήταν σε βάρος της Άνδρου, της οικονομίας της, του πολιτισμού της, της ιστορίας της και της κοινωνίας της.

Από το 2016 έφτασαν τα πρώτα έγγραφα του ΥΠΠΟ. Όμως τότε ούτε η διοίκηση, ούτε η αντιπολίτευση, άκουγαν. Απλώς εφησύχαζαν εαυτούς και αλλήλους. 

Εδώ και τρία χρόνια τα έγγραφα του υπουργείου Πολιτισμού προς τον Δήμο είχαν πυκνώσει και ήταν αυστηρά. Όμως κανείς δεν έδινε σημασία μιας και όλοι – από την διοίκηση Σουσούδη μέχρι την αντιπολίτευση Καπάκη – είχαν πιστέψει πως και το ΥΠΠΟ και το ΣτΕ θα συνέχιζαν να κάνουν τα στραβά μάτια.

Μόνο που η Λ. Μενδώνη ως αρχαιολόγος και πολύπειρη στα του υπουργείου ήξερε πολύ καλά το θέμα. Αυτό το είχαν καταλάβει πολύ καλά πρώτοι και καλύτεροι ο πρώην δήμαρχος Θ. Σουσούδης και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Θωμάς, όταν την είχαν επισκεφθεί το καλοκαίρι του 2014 - που ήταν ΓΓ στο ΥΠΠΟ - και όταν άκουσε τι την ήθελαν τους έδιωξε από τον διάδρομο!

Όμως οι εκλογές του 2015 έφεραν στην εξουσία τον πρώτο και αναποτελεσματικό ΣΥΡΙΖΑ και άρχισαν οι αναβολές στο διηνεκές που έφτασαν την 5ετία. Το ΥΠΠΟ την άνοιξη παρέστη στο ΣτΕ και από το καλοκαίρι επέμενε στην άρνηση του έναντι του Δήμου Άνδρου διεκδικώντας το σπουδαιότερο αρχαιολογικό μνημείο της Άνδρου να απαλλαγεί από το άγος των σκουπιδιών και να προχωρήσουν οι μελέτες που υπάρχουν και μιλάνε για ανάδειξη του χώρου, για ανάδειξη της Άνδρου και του ναυτικού πολιτισμού της Ελλάδος.

Οι πολιτικές συνέπειες

Ο κ. Σουσούδης μάλλον είχε εφησυχάσει με τις συνεχείς αναβολές αυτά τα χρόνια και είχε σπεύσει πριν λίγους μήνες να ανανεώσει τον χώρο που ενοικιάζει ο Δήμος Άνδρου για τον δεματοποιητή για μια πενταετία! Ο κ. Καπάκης μετά από αυτό είχε εφησυχάσει ακόμα περισσότερο θεωρώντας πως τα σκουπίδια θα έμεναν και θα θάβονταν όπως-όπως (ή θα καίγονταν όπως-όπως) και την επόμενη πενταετία στον Στρόφιλα. Η απόφαση του ΣτΕ που έρχεται και βάζει που οριστικό τέλος στην Σταυροπέδα σίγουρα αιφνιδίασε κυρίως τον Γ. Καπάκη γιατί είναι ο μόνος που δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια καμία πρόταση για ένα τόσο σοβαρό θέμα.

Από την  άλλη ο Δήμος Άνδρου πρέπει να βρει άμεσα μέρος για τον δεματοποιητή, να πείσει τον κόσμο για την προσωρινότητα της λύσης και να πάρει τους αναγκαίους περιβαλλοντικούς όρους ώστε να τον μεταφέρει εκεί το μηχάνημα για ένα ενδιάμεσο διάστημα μέχρι να γίνει ο ΧΥΤΥ. Άλλη λύση δεν υπάρχει. Η Άνδρος πρέπει να γυρίσει σελίδα. Διαφορετικά θα χωροθετήσει σειρά από ανεξέλεγκτες χωματερές σε όλο το νησί, όπως γίνεται χρόνια τώρα κάθε καλοκαίρι. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τον τουρισμό, την οικονομία, την εικόνα, τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου.

Τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα του ναυτικού πολιτισμού του Στρόφιλα άλλαξαν την εικόνα για την ιστορία και τον πολιτισμό της Άνδρου.

Η σημερινή διοίκηση έχει από καιρό πάρει το μήνυμα από το ΥΠΠΟ. Ενώ έχει δει το τελευταίο διάστημα τους Επιθεωρητές Περιβάλλοντος να πηγαινοέρχονται στην Σταυροπέδα. Η ίδια είχε δεσμευτεί για την μεταφορά του δεματοποιητή και για τον λόγο αυτό έχει επιστρατεύσει τους μηχανικούς (και του Δήμου και του μελετητικού γραφείου που συνεργάζεται χρόνια ο Δήμος, αλλά και ανεξάρτητους ειδικούς που βοηθούν εθελοντικά στο έργο) και έχει εξετάσει όλες τις προτάσεις και τις χρηματοδοτήσεις τους που υπάρχουν στο τραπέζι.

Ήδη μελετώνται δύο πράσινα σημεία στο νησί που πρέπει να χωροθετηθούν άμεσα. Μελετώνται ακόμα όλοι οι τρόποι ανακύκλωσης, αλλά και όλες οι συνεργασίες που μπορεί να γίνουν για να μειωθεί ο όγκος των σκουπιδιών. Τέλος, ο υπουργός και το υπουργείο Εσωτερικών έχουν επί δίμηνο στενή συνεργασία με τον δήμαρχο για την ανακύκλωση και για τα πράσινα σημεία. Και στα δύο μέτωπα αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα δείξει πόσο όλες αυτές οι προετοιμασίες, που έχουν γίνει και που γίνονται, θα είναι αρκετές για να αντιμετωπιστεί ένα καίριο πρόβλημα του νησιού για το οποίο εθελοτυφλούσε η διοίκηση και η αντιπολίτευση του Δήμου Άνδρου επί πενταετία, αλλά και μεγάλο μέρος της κοινωνίας του νησιού, που είχε εθιστεί στην κοινωνική αδράνεια, στο πολιτικό κους-κους και στην αποστροφή κάθε αναφοράς σε ότι ενοχλούσε τα αυτιά τους.

Έφτασε, λοιπόν, η ώρα των σημαντικών αποφάσεων.

ΥΓ Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε την εκδίκαση της προσφυγής των διαμαρτυρόμενων κατοίκων για την χωροθέτηση του ΧΥΤΥ στην Πλούσκα στο ΣτΕ στις 4 Δεκεμβρίου 2019 μετά την οριστική απόρριψη από το ίδιο το ΣτΕ της Σταυροπέδας. 

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

 

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

με την πρεμούρα τόσων άσχετων να μας πείσουν οτι πρέπει ή μπορεί να μείνει κάτι στη Σταυροπέδα (τί άραγε;), μέσα δηλαδή ή σε άμεση επαφή με αρχαιολογικό χώρο παγκόσμιας σημασίας. Εχουν μπλέξει ΧΑΔΑ, ΧΥΤΥ, ΧΥΤΑ, Σύρο, Ανδρο, εντός, εκτός και επί τα αυτά... Γνωστή τακτική: η μπάλα στην εξέδρα και πάμε σε καθυστερήσεις. Αποτέλεσμα: καθυστερημένη η Ανδρος...

This comment was minimized by the moderator on the site

Η Σύρος πήρε έγκριση να λειτουργεί ο ΧΑΔΑ μέχρι το 2023 ώστε να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ.
Ο ΧΥΤΥ ΣΥΡΟΥ, κατασκευάζεται δίπλα στην παλιά ΧΑΔΑ και μπράβο τους, ώστε να μην καταστρέψουν κι άλλη περιοχή του νησιού !
Το πιό σημαντικό ότι ο παλιός ΧΑΔΑ και ο νέος ΧΥΤΥ είναι ΕΝΤΟΣ ζώνης αρχαιολογικού ενδιαφέροντος ! !
Αρα η ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑ είναι ο προτεινόμενος χώρος ΧΥΤΥ και να τελειωνει αυτή η ιστορία του τόπου μας.
Θυμίζω οτι οι (3) Δήμαρχοι και ο τότε Επαρχος το 2010, ΜΕ ΕΠΊΣΗΜΟ ΈΓΓΡΑΦΟ ΤΟΥΣ, ζήτησαν την κατασκευή ΧΥΤΥ στην Σταυροπέδα και μάλιστα μακρυά απο τον Στρόφιλλα ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα.
ΕΜΠΡΟΣ ΤΩΡΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΤΩΝ 3 ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ, ΤΟΤΕ, ΜΑΛΤΑΜΠΕ !!!!

Αγαπητέ Διαμαντή, κατά πως λές κι εσύ ...Ας μην αποπροσανατολιζουμε τους Ανδριωτες οι οποιοι κατάματα πρέπει να δουν και να αντιμετωπίσουν το θεμα... Γιατί λοιπόν δεν τους λές ότι στη Σύρο πήρανε έγκριση να λειτουργεί ο ΧΑΔΑ μέχρι το 2023 ώστε να κατασκευαστεί ο ΧΥΤΥ, ότι ο ΧΥΤΥ κατασκευάζεται δίπλα στον ΧΑΔΑ για να μην καταστρέψουν κι άλλη περιοχή και το πιό σημαντικό ότι ΧΑΔΑ και ΧΥΤΥ είναι ΕΝΤΟΣ ζώνης αρχαιολογικού ενδιαφέροντος. Είπαμε άλλο ο αποπροσανατολισμός των ανδριωτών και άλλο να μας θεωρείς ζαβαντριώτες.
ΑΠΑΝΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Λέμε αυτά που λένε οι νόμοι. Πηγαίνετε στην Σύρο πάρτε συμβουλές κι ελάτε να τις εφαρμόσετε στην Σταυροπέδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί τρεις δήμαρχοι (Γλυνός. Σουσούδης, Λοτσάρης) δεν το έχουν σκεφτεί και μόνο εσείς το σκεφτήκατε.
Έχουμε άλλη άποψη. Γιατί έγινε η προσφυγή στο ΣτΕ αν ήταν τόσο εύκολο; Και τι σημαίνει η απόφαση του ΣτΕ αν είναι τόσο απλο;
Δεν σας είπε κανείς ζαβανδριώτες. Μόνος σας είπατε αυτή την λέξη.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Στο χωρο πρωτα ηταν παρανομο λατομειο, που επι χουντας και μετα ξηλωσε μια ολοκληρη πλαγια και τα σπηλαια, και εκανε "σβησιμο μνημης" . Τα αρχαια υπαρχουν σποραδικα και ΕΞΩ απο τον ορισμενο αρχαιολογικο χωρο της Σταυροπεδας. Η περιοχη ειναι το κεντρο του νησιου και με το αρχαικο ιερο. Αν και γνωστη η σημασια της περιοχης απο τον 19 αιωνα, καταστραφηκε συστηματικα. Μαλλον δεν τους φτανει και θελουν να φανε και τα υπολοιπα, απαξιωνοντας και επιστημονες. Για θυμηθειτε τοτε που "η ιστορια των Ελληνων" εγραφε πολλες αναφορες για τον Στροφιλα , ενω ταυτοχρονα οι πολιτικοι μας εκαναν προπαγανδα υποτιμησης για "καποια ιχνοι αρχαιων" ποσο γελειο ηταν. Αλλα πρεπει να μας το πει ο Ντι Καπριο οτι εχει και αρχαια ... οπως και σκουπιδο υφαλους.

This comment was minimized by the moderator on the site

Και εαν ακόμα ο αρχαιολογικός χωρις περιοριστεί αποκλειστικά στο οροπέδιο του Στροφιλα και καταργηθουν η Β και Γ ζώνη παλι λογω αποστασης και οπτικής επαφής απαγορεύεται αναλογη δραση με την διαχείριση των απορριμμάτων στην Σταυροπεδα. Ας μην αποπροσανατολιζουμε τους Ανδριωτες οι οποιοι κατάματα πρέπει να δουν και να αντιμετωπίσουν το θεμα

This comment was minimized by the moderator on the site

ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΑΑΝΓΩΝΣΤΩΝ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΑΠΑΝΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ‘’’’ Είμαι εντυπωσιασμένος από όσα γράφετε χωρίς να ξέρετε τον αρχαιολογικό νόμο της Ελλάδος’’’’
ΜΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΥΧΗ ΒΡΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ? ? ?
ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΑΙΞΑΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΦΕΡΑΤΑΙ ΥΠΑΡΞΗ ΤΕΤΟΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΤΕ ? ?
ΠΡΟΦΑΝΗΣ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΜΕ ...ΠΟΜΠΩΔΗ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΠΑΛΑΝΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΣΑΣ, ΣΕ ΑΤΡΑΠΟΥΣ ΠΟΥ ΚΙ ΕΣΕΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΣΤΗΡΙΚΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΑΝΑΞΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΩ.
Η ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΣΥΝΕΣΗ,ΥΠΟΜΟΝΗ,ΚΑΡΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΦΟΥΜΕ ΕΝ ΒΡΑΣΜΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΥΡΥ ΚΟΙΝΟ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΕΛΩΡΙΟ ΘΕΜΑ, ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 30ΕΤΙΑ ΣΧΕΔΟΝ.
ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ΛΥΣΗΣ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Σας ευχόμαστε και σύνεση και υπομονη και καρτερικότητα. Ρωτήστε εν των μεταξύ και κανέναν δικηγόρο και θα σας πει τα περί ζωνών Α και Β και Γ των αρχαιολογικών χώρων.

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Κύριοι,
Για να μην κάνουμε κρίσεις και σχόλια, όπως συμφέρει τον καθένα, καλό είναι να δούμε επιστημονικά και θεσμοθετημένα τι ισχύει στην επίμαχη περιοχή ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ συνολικά και να αφήσουμε τα όποια σχόλια απο ανθρώπους που δεν είναι ειδικοί .
Για το ευρύτερο λοιπόν οικόπεδο και την ισχύουσα ζώνη αρχαιολογικού χώρου Στρόφιλλα,ισχύουν τα ίδια και με άλλες αντίστοιχες περιοχές εν μέρει, εξαιρουμένων με σαφήνεια Α’, Β’ ,Γ’, ζωνών κατά περίσταση.
Σε καθορισμένη Ζώνη Προστασίας,εδώ μιλάμε για υπόέρευνα αρχαιολογικού χώρου, πλήν του ήδη υπάρχοντος σε ανασκαφή ,είναι δυνατό, να επιτραπεί παραχώρηση μέρους ζώνης,προκειμένου να αξιοποιηθεί γαι τις ερύτερες αναγκες δημοσίου συμφέροντος.
Συνεπώς αυτό είναι το καίριο ζήτημα τώρα απο πλευράς ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ, να επικαιροποιήσει αυτές τις ανάγκες του τόπου μας και να υποβάλλει την μελέτη του στα συναρμόδια Υπουργεία ,για αλαλγή ή συμπλήρωση των ισχυουσών διατάξεων.
Αφου λοιπόν σαν αρχαιολογικοί χώροι νοούνται εκτάσεις στην ξηρά ή στη θάλασσα ή στις λίμνες ή στους ποταμούς, οι οποίες περιέχουν ή στις οποίες υπάρχουν ενδείξεις ότι περιέχονται αρχαία μνημεία ή αποτέλεσαν ή υπάρχουν ενδείξεις ότι αποτέλεσαν από τους αρχαιοτάτους χρόνους έως και το 1830 μνημειακά, οικιστικά ή ταφικά σύνολα, οι αρχαιολογικοί αυτοί χώροι περιλαμβάνουν και το απαραίτητο ελεύθερο περιβάλλον που επιτρέπεται η πολιτέια και για το ευρύτερο κοινωνικό όφελος, εν προκειμένω ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ, να υποβάλλει θεσμικά τις εξαιρέσεις που ζητάει προς τούτο, για την κατασκευή, κάτω απο πολύ αυστηρούς όρους, δημιουργίας μονάδας ανακύκλωσης των αποριμμάτων του τόπου μας και να λήξει, μια για πάντα το ζήτημα αυτό, που ταλανίζει το νησί μας εδώ και 25 χρόνια, χωρίς να χρειαστεί η μεταφορά σ ενέο σημείο του νησιού μας με απρόβλεπτα έξοδα και απρόβλεπτα αποτελέσματα.
Ας μην λοιπόν επικρατεί ...’’ένθεν και ένθεν’’ κανένας φανατισμός, κανένας υποκειμενισμός και όποια άλλα συμφέροντα, είτε δεξιά, είτε αριστερά και ας μιλήσουν οι επιστήμονες που γνώση έχουν και ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ, ενωμένος και δυνατός, να εισηγηθεί, την ανάγκη δημοσίου συμφέροντος ΑΜΕΣΑ ώστε να λήξει το θέμα αυτό, τώρα και μετά την απόφαση του ΣΤΕ, που θα ανακοινωθεί.
Αυτά που γράφονται ...περί τέλους... περί οριστικά και αμετάκλητα.... δεν ισχύουν και αποπροσανατολίζουν τους πολίτες !
Εελπίζουμε ΟΧΙ και τους νέους μας δημοτικούς άρχοντες όλων των παρατάξεων, που καλούνται ΤΩΡΑ σύσωμοι προφανώς, να ζητήσουν την εφαρμογή της ευρύτερης ανάγκης λύσης του δημοσίου συμφέροντος για την περιοχή Σταυροπέδας και ταυτόχρονα, στην ίδια εισηγητική τους πρόταση,του οριστικού πραγματικού διαχωρισμού του οικοπέδου με αρχαιολογική αξία κια οικοπέδου για εκμετάλευση απο τον ΔΗΜΟ ΑΝΔΡΟΥ για τις αναγκες του συνόλου των πολιτών αυτού.
Με εκτίμηση

Μηχανικός ΤΕΕ _ εντός Ανδρου.

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ενδιαφέρουσα άποψη με 7 χρόνια καθυστέρηση και μετά από 8 αναβολές στο ΣτΕ και αφού οι νέοι άρχοντες έχουν πια παλιώσει μιας και η προσπάθεια που λέει τόσο όψιμα ο ανωτέρω επιστήμων ξεκίνησε επί Γλυνού και απέτυχε. Συνέχισε επί Σουσούδη και απέτυχε. Προσπάθησε εκ του μακρόθεν ο Καπάκης και απέτυχε, Καιρός να αποτύχει και ο Λοτσάρης... Ιδίως μάλιστα μετά την έκδοση της οριστικης απόφασης ας ξεκινήσει με όσα λέει ο επιστήμων που ήρθε τόσο αργά στη ζωή της Άνδρου...
Περιμένουμε την επιστημονική και τεχνική σας πρωτοβουλία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

......''''' Τον Σουσούδη δεν το βλέπω να ξαναπηγαίνει μετά το 2014 και για τον Λοτσάρης δεν βρίσκω να έχει λόγο να τον πετάξουν έξω κι αυτόν το 2019. Αφήστε που έχει να βρει και μέρος για τον δεματοποιητή και θα είναι απασχολημένος.
Απομένει, λοιπόν, ο Καπάκης που ως ΓΓ στο Εσωτερικών δεν έκανε ή δεν τόλμησε να κάνει τίποτα για να τον αλλάξει επί 2,5 χρόνια το νόμο και την απόφαση του ΚΑΣ που τώρα εσείς ζητάτε να αλλάξουν''''....

Μπραβο σας κύριε Μπασαντή ..μπράβο σας...ωραία άποψη έχετε για την δημοκρατία που πιστεύετε και γράφετε τα πιο πάνω...στον καυμό σας, να προκαταλάβετε τις εξελίξεις ...
Αδικος κόπος όμως ! ! !

Οταν η κίνηση και οι κανόνες τησ δημοκρατίας επιβάλλουν τώρα ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ! !

Να ζητήσει σύσσωμος ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ , επαναλαμβάνω ΣΥΣΣΩΜΟΣ, την επαναχάραξη και επανακαθορισμό των ζωνών με αρχαιότητες και μή αρχαιότητες, εκεί επι του τοπίου όλου και όχι μέσα απο έναν χάρτη , όπως έγινε τότε, που τράβηξαν απο μακρυά μια κόκκινη γραμμή και κόντεψαν να φέρουν τον αρχαιλογικό χώρο του Στρόφιλλα.... μέσα στην Χώρα ! !
Κόκκινη γραμμή που απο τότε μας ταλιπωρεί σαν νησί κια δεν φρόντισαν οι εκάστοτε Δήμαρχοι κια τα δημοτικά συμβούλια, να τρέξουν στα αρμόδια υπουργεία και να ζητήσουν αποτύπωση επί των πραγμαιτκών στρεμμάτων των οικοπέδων στην ευρυτερη περιοχή της Σταυροπέδας και να ξεκαθαρίσει που είναι και πού όχι αρχαιολογικός χώρος...έστω και ακόμη υπό έρευνα..βρε αδελφέ....να βάλουν μία περιοχή μέσα, αλλά όχι όπως τώρα που ..τσαμπουνάτε περί αρχαιολογικών ευρημάτων και δεσμεύεται, μία ολόκληρη περιοχή χωρίς λογο και αιτία ! !
Ευχαριστούμε πολύ για την δημοσίευση.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Χαιρόμαστε που έχετε μια άλλη άποψη. Αυτό είναι η δημοκρατία: οι άλλες απόψεις. Εσάς δεν σας αρέσει η δικιά μας. Κανένα πρόβλημα. Όμως η δημοκρατία επιβάλει να την ανεχτείτε στο μέτρο που δεν αναιρεί τον διάλογο που είναι η ουσία της δημοκρατίας.
Κατά τα άλλα ισχύει ΄τι και στην απάντηση με άλλον αναγνώστη: ξεκινήστε την προσπάθεια σας να αλλάξετε τους νόμους. Κανένα πρόβλημα από εμάς.
ΥΓ Αλήθεια πως και δεν πήρατε είδηση όλα αυτά τα χρόνια τις προσφυγές στο ΣτΕ και ζητάτε τώρα κατόπιν εορτής αλλαγής των νόμων με τους οποίους απορρίφθηκε η Σταυροπέδα; Που είσαστε τόσα χρόνια και δεν καταλάβατε τι γινόταν στην Άνδρο;

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ...ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΤΕ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ...
ΜΗΝ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΤΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΜΑΣ...ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ..ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΙΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ...ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΕΣΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ Ο..ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΣ ...ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ... ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ.
ΕΙΣΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ SITE ...
ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΕΤΕ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ...

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ΧΕΛΜΗΣ 4

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Μα τι λέτε δημοσιεύσαμε ότι μας στείλατε. Και όπου θεωρήσαμε σκόπιμο απαντήσαμε. Προς τι η παρότρυνση για διάλογο;
ΥΓ Ιδίως τώρα που τελειωσε το θέμα...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΚΝΩΣΣΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΔΡΟ ! !
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ! ! ! ΓΙΑ ΖΩΝΗ Α' ΚΑΙ ΖΩΝΗ ' ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ .
ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ '' ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΞΩ ΤΟΥΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ''
ΣΕ ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΙΣΤΕΥΕΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΜΟΙΟΙ ΣΑΣ ....

ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΟΥΝ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΤΕ ΤΡΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΠΑΡΧΟΥ ΜΑΛΤΑΜΠΕ ,ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΙΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΙΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ... '' ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ'' ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΕΔΑΣ...ΕΙΤΕ ΑΡΧΑΙΑ , ΕΙΤΕ ΜΗ ΑΡΧΑΙΑ.

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΞΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ, ΣΥΣΣΩΜΟΣ ΣΤΑ ΑΡΜΟΔΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ .
ΜΗΝ ΕΚΤΙΘΕΣΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΠΑΣΑΝΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΠΑΝΤΟΣ ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥ...
ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΕΑΝ ΦΟΒΗΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΧΗ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΛΕΓΟΝ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Το "πέταξε έξω" είναι σχήμα λόγου. Δεν το καταλάβατε ίσως γιατί δεέχετε καμία εμπειρία του πως αδειάζουν κάποιον όταν λέει ανοησίες οι διοικούντες σε όλο τον κόσμο. Κάντε τον κόπο να πείτε αυτά που λέτε στην Αγγλία ή στις ΗΠΑ και θα σας κοιτάνε σαν ΟΥΦΟ. Στην Ελλάδα απλώς σου λένε κοφτά: "αυτά δεν γίνονται" και σε ξαποστέλουν. Δεν είναι θέμα δημοκρατίας. Είναι θέμα ανοησίας.
Η Κνωσός και ο Στρόφιλας υπάγονται στον ίδιο ακριβώς νόμο. Δεν το ξέρετε γιατί δεν θελήσατε να το μάθετε. Δεν πειράζει.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον περιμένουμε την δική σας εμπεριστατωμένη εισήγηση με την οποία θα πείσετε δημάρχους (πρώην και νυν), ΓΓ (πρώην και νυν) και τους συναρμόδιους υπουργούς να αλλάξουν με τα στοιχεία σας το υπάρχοντα νόμο. Και μάλιστα όταν έχει τελεσιδικήσει η απόφαση.
Περιμένουμε.
ΥΓ Αδίκως αντιδικείτε με εμάς. Εμείς - δημοκρατικότατα - πιστεύουμε πως ο Στρόφιλας αξίζει πολύ περισσότερο από τα σκουπίδια σας. Αυτή είναι η άποψη μας. Εσείς θέλετε την "συγκατοίκηση" του Στρόφιλα με τα σκουπίδια σας. Άποψη σας. Λίγο άγαρμπη και λίγο τραβηγμένη, αλλά αυτά μας λέτε. Προχωρήστε να δούμε τι θα πετύχετε. Καλή τύχη...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 4 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
Περισσότερα