Σάρωσε στο Νότιο Αιγαίο ο συνδυασμός «Το Αιγαίο ενώνει». Πρόεδρος της ΠΕΔ ο δήμαρχος Ρόδου Α. Καμπουράκης. Απέτυχε ο Θ. Σουσούδης. Πάτωσε ο Γ. Καπάκης.

Από αριστερά: Ν. Λειβαδάρας, δήμαρχος Σύρου, Α. Καμπουράκης, δήμαρχος Ρόδου, Γ. Χατζημάρκος, Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου. 

Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου 9/11 οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens. Πρόεδρος εξελέγη ο δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης, από τον συνδυασμό «Το Αιγαίο Ενώνει». Ο συνδυασμός κέρδισε 87 ψήφους και έβγαλε 18 έδρες στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο (13 δήμαρχοι και 5 δημοτικοί σύμβουλοι). Με τον συνδυασμό αυτόν ήταν υποψήφιος και ο Θεοδόσης Σουσούδης (π. δήμαρχος Άνδρου και νυν δημοτικός σύμβουλος), αλλά δεν εξελέγη, καθώς ήρθε πίσω με 18 σταυρούς.

Τις υπόλοιπες 3 έδρες στο Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ν. Αιγαίου κέρδισαν οι μεμονωμένοι υποψήφιοι: Γιώργος Μαραγκός, πρώην δήμαρχος Σύρου και νυν δημοτικός σύμβουλος, με 10 ψήφους, ο Γιώργος Κυρίτσης, πρώην δήμαρχος Κω και νυν δημοτικός σύμβουλος με 7 ψήφους και Νικόλας Καϊλής, δημοτικό σύμβουλος Σύρου, με 6 ψήφους.

Μεμονωμένος κατέβηκε και ο Γιάννης Καπάκης (δημοτικός σύμβουλος Άνδρου), ο οποίος ήρθε τελευταίος με μόνο 3 ψήφους. Εντύπωση προκάλεσε πως ο Γ. Καπάκης πήρε μόνο 2 ψήφους - εκτός της δικής του - κάτι που φανερώνει την πλήρη απομόνωση του ακόμα και από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου υπήρξε κυβερνητικό στέλεχος. Το ιδιαίτερο στην περίπτωση Καπάκη είναι πως δεν κατάλαβε την πλήρη απομόνωση του αθροίζοντας έτσι μια ακόμα αποτυχημένη παρουσία.

Ο νέος πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Καμπουράκης (δεύτερος από δεξιά). Διακρίνονται ακόμα ο δήμαρχος Μυκόνου Κ. Κούκας (πρώτος από δεξιά), ο δήμαρχος Σύρου Ν. Λειβαδάρας (δεύτερος από αριστερά) και ο δήμαρχος Κω (πρώτος από αριστερά)..

Τα αποτελέσματα

«Το Αιγαίο ενωμένο» – 87 ψήφοι

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ 

Καμπουράκης Αντώνης, Δήμαρχος Ρόδου: 53 σταυροί

Βεντούρης Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Κιμώλου: 39 σταυροί

Κουκάς Κωνσταντίνος, Δήμαρχος Μυκόνου: 38 σταυροί

Κόλιας Μιχάλης, Δήμαρχος Λέρου: 38 σταυροί

Διακομιχάλης Δημήτρης, Δήμαρχος Καλύμνου: σταυροί

Κωβαίος Μάρκος, Δήμαρχος Πάρου: 37 σταυροί

Νικηταράς Θεοδόσης, Δήμαρχος Κω: 36 σταυροί

Λειβαδάρας Νίκος, Δήμαρχος Σύρου-Ερμουπολης: 35 σταυροί

Μάγγος Φώτης, Δήμαρχος Λειψών: 34 σταυροί

Σιγάλας Αντώνης, Δήμαρχος Θήρας: 32 σταυροί

Σιώτος Γιάννης, Δήμαρχος Τήνου: 28 σταυροί

Κορωναίος Χριστοφής, Δήμαρχος Νισύρου: 27 σταυροί

Λιανός Δημήτρης, Δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων: 27 σταυροί

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Πόκκιας Γιώργος, δ.σ. Ρόδου: 38 σταυροί

Καμπούρης Τηλέμαχος, δ.σ. Ρόδου: 33 σταυροί

Μανέττας Βασίλης, δ.σ. Ρόδου:30 σταυροί

Καρίκης Στράτος, δ.σ. Ρόδου: 28 σταυροί

Κιαχαγιά-Μαγιόγλου Τσαμπίκα, δ.σ. Ρόδου: 28 σταυροί

ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ 

Μαραγκός Γιώργος, δ.σ. Σύρου-Ερμούπολης: 10 ψήφοι

Κυρίτσης Γιώργος, δ.σ. Κω: 7 ψήφοι

Νικόλας Καϊλής, δ.σ. Σύρου: 6 ψήφοι