Όλοι παρόντες για το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 πλην... Γαυρίου!!!

Από την σημερινή σύσκεψη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2020

Έγινε σήμερα Τετάρτη 13/11 μεγάλη ενημερωτική συνάντηση του δημάρχου, των αντιδημάρχων και υπηρεσιακών παραγόντων με όλα τα Τοπικά Συμβούλια της Άνδρου. Στην συνάντηση έγινε αναλυτική ενημέρωση:

- Για τον τρόπο που θα καταρτιστεί το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2020.  Ζητήθηκε απ΄ όλους η καταγραφή όλων των αναγκών και η  ιεράρχηση τους.

- Έγινε ενημέρωση για τον τρόπο με τον όποιο μπορούν οι Πρόεδροι να δαπανούν μικροποσά (παγία)

- Έγινε ενημέρωση από τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες του τρόπο και της διαδικασίας μέσω της οποίας μπορούν οι Πρόεδροι να υποβάλουν αιτήματα υλοποίησης έργων, προμηθειών και υπηρεσιών και η διαδικασία μέσω της οποίας εκτελούνται.

Θα ακολουθήσουν επόμενες συναντήσεις εργασίες για τα υπόλοιπα θέματα με μοναδικό και κοινό στόχο την ανάπτυξη της Άνδρου.

Από την σημερινή σύσκεψη.

Μοναδική αδικαιολόγητη απουσία το Τοπικό Συμβούλιο του Γαυρίου και ο πρόεδρος του.  Ο πρόεδρος και η Κοινότητα Γαυρίου – παρ’ ότι έχουν μέχρι στιγμής ανεβάσει πολύ ψηλά και άνευ λόγου τους αντιπολιτευτικούς τόνους - φαίνεται ότι εξαντλούνται σε φραστικές αντιπολιτευτικές κορώνες και σε άνευ αντικειμένου ανακοινώσεις.   

Είναι εμφανές πως ο πρόεδρος και η Κοινότητα Γαυρίου συνεπικουρούμενη από κάποιους της ομάδας Καπάκη – δεν ενδιαφέρονται επί της ουσίας για την περιοχή – όπως έδειξε και η σημερινή απουσία τους από την προετοιμασία του Τεχνικού Προγράμματος του 2020. Προφανώς έχουν αποφασίσει να χρησιμοποιήσουν το Γαύριο για να κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Εκτιμούμε πως η κοινωνία του Γαυρίου – σαφώς πιο προχωρημένη και σταθμίζοντας τις ανάγκες της - δεν θα τους το επιτρέψει.

Γραφείο Δημάρχου Άνδρου