Επιχείρηση: εξόντωση κουνουπιών στην Άνδρο!  

 

      Σε μέγα εχθρό της υγείας αναδεικνύονται τα κουνούπια από την Περιφέρεια. Για τον λόγο αυτό θα διατεθούν 74.400 € (από 18.600 € ανά έτος και  2325 € ανά κύκλο εφαρμογών) για την καταπολέμηση των κουνουπιών για τα έτη 2020 - 2023.

     Αυτό θα γίνει σε συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου Άνδρου με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων μόλυνσης και να διασφαλιστεί η υγεία πολιτών και επισκεπτών στο νησί. Το πρόγραμμα θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια και θα υλοποιηθεί από το Δήμο Άνδρου λόγω της ιδιαίτερης γνώσης των περιοχών που χρήζουν  εφαρμογής στα όρια της χωρικής αρμοδιότητας του και την καλύτερη παρακολούθηση υλοποίησης του έργου με τις υπηρεσίες του. 

      Σύμφωνα με τον προγραμματισμό το έργο θα υλοποιηθεί στις περιοχές:

Α/Α

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

ΠΕΡΙΟΧΗ

1

ΓΑΥΡΙΟ

ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

2

ΜΠΑΤΣΙ

ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΡΕΜΑΤΩΝ  ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

3

ΟΡΜΟΣ ΚΟΡΘΙΟΥ

ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΡΕΜΑΤΩΝ  ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΜΕΣΑ ΡΩΓΟ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

4

ΚΑΤΑΚΟΙΛΟ

ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΟΥ ΡΕΜΑΤΟΣ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ

5

ΑΝΔΡΟΥ

ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΣΤΑ ΡΕΜΑΤΑ ΠΑΡΑΠΟΡΤΙΟΥ ΝΕΙΜΠΟΡΙΟΥ, ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ.

6

ΣΤΕΝΙΕΣ

ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΥΔΑΤΑ

 

Από το Γραφείο Επάρχου