Πολιτική αντιπαράθεση μέσω ανακοινώσεων σε έντονο προσωπικό ύφος μεταξύ Δ. Λοτσάρη και Θ. Σουσούδη

 

Το υπό κατάρρευση επί 5ετία κτίριο του Επισκοπείου. Το έζωσαν με σκαλωσιές όταν έπεσαν στον πεζόδρομο κεραμίδια και σοβάδες μετά από καταιγίδα το 2018. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανείς. Το αξιοπερίεργο είναι πως τώρα που ξεκινά από τη νέα δημοτική αρχή η επισκευή ο πρώην δήμαρχος αντιδικεί για τον τρόπο που αυτή θα γίνει. Αν είχε κάτι καλύτερο να κάνει γιατί δεν το έκανε επί 5ετία ο ίδιος. Το να μέμφεται αυτούς που το επισκευάζουν αποδεικνύει πως δεν κατανοεί το πρόβλημα που αυτός άφησε επί 5ετία και διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό.   

Την στιγμή που η Άνδρος έχει μεγάλα ανοικτά μέτωπα και πολλές σημαντικές υστερήσεις σε μελέτες και έργα ο πρώην δήμαρχος, σε μια προσπάθεια να κερδίσει ευκαιριακούς πόντους, καταφέρεται κατά του νέου με προσωπικές αιχμές. Και ο νέος δήμαρχος σηκώνει το γάντι και απαντά κι αυτός σε προσωπικού τόνους. Κι όμως τα ζητήματα δεν είναι προσωπικά. Είναι πολιτικά και ουσιαστικά για το παρόν και το μέλλον της Άνδρου και οι προσωπικοί τόνοι – στους οποίους έχει διακριθεί επί χρόνια μόνο ο κ. Καπάκης – δεν βοηθούν. Αυτή είναι η γνώμη μας.

Προς ενημέρωση, ο κ. Σουσούδης έχει βγάλει ορισμένες προσωπικές ανακοινώσεις κατηγορώντας τον κ. Λοτσάρη πως… καθυστερεί (!) και θα χάσει τις μελέτες που αυτός άφησε! Επιπλέον, τον ψέγει πως κακώς προχωρά στην επισκευή του κτιρίου της «Επισκοπής» με τον τρόπο που προχωρά και ότι κακώς διαχειρίστηκε τα κονδύλια για την αποκατάσταση των ζημιών της κακοκαιρίας. Το Εν Άνδρω δεν έχει δημοσιεύσει τις ανακοινώσεις του κ. Σουσούδη γιατί ποτέ δεν τις έστειλε. Τις αναρτά συνήθως στο facebook. Παραθέσαμε μόνο δύο λόγια προς γνώση των αναγνωστών ώστε να ξέρουν σε τι απαντά ο κ. Λοτσάρης.

Κατά τα άλλα επιμένουμε πως είναι καιρός πια 6 μήνες μετά τις εκλογές να πέσουν οι προσωπικοί τόνοι και από τον πρώην και τον νυν δήμαρχο. Είναι καιρός ο πρώην δήμαρχος να καταλάβει πως ο δρόμος μέχρι τις εκλογές του 2023 είναι πολύ μακρύς και αντιπολίτευση με πυροτεχνήματα δεν γίνεται. Ας θυμηθεί πόσο προσεκτική και ενίοτε υποβοηθητική στα μεγάλα θέματα υπήρξε η αντιπολίτευση του Ν. Θεολόγου το 2014-2015. Χωρίς την στήριξή του δεν θα είχε περάσει ποτέ την χωροθέτηση ΧΥΤΥ για την οποία επαίρεται. Και βεβαίως είναι καιρός ο νέος δήμαρχος να καταλάβει πως οι προσωπικοί τόνοι δεν βοηθούν την ενότητα για την οποία μιλά και την οποία τόσο έχει ανάγκη η Άνδρος για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα της - ΕΝ ΑΝΔΡΩ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Δ. ΛΟΤΣΑΡΗ

Μελέτες, σπατάλες, συμβόλαια και άλλοι «δράκοι»!!

Μετά την ώριμη μελέτη του κλειστού Γυμναστηρίου στο Γαύριο που μόνο εσύ,  κ. Θ Σουσούδη, έχεις την ικανότητα να δεις, ξαφνικά ανακάλυψες και σπατάλες στην διαχείριση των αποκαταστάσεων από την θεομηνία της 7ης Οκτωβρίου 2019.

Ποιος,  εσύ κ. Σουσούδη, που επί 5 έτη διοίκησης ΔΕΝ τόλμησες να κάνεις ούτε έναν δημόσιο οικονομικό απολογισμό, όπως άλλωστε ορίζει η υφιστάμενη νομοθεσία.

Εσύ, που έκλεισες και παρουσίασες Ισολογισμό μόνο για το 2015!!!! Τον μοναδικό στα 5 έτη της διοίκησης σου ως Δήμαρχος.

Περαιτέρω δε, ίσως είσαι ο μόνος πολίτης αυτής της Χώρας, που αδυνατεί να κατανοήσει την σπουδαιότητα στην προστασία της περιουσίας και της ανθρώπινης Ζωής από τον καθαρισμό τεχνικών του οδικού δικτύου, χαντακιών κτλ. Αδυνατείς να κατανοήσεις πόσο σπουδαία είναι η πρόληψη στην προστασία εκτάκτων φαινομένων. Προφανώς γι αυτό δεν ασχολήθηκες καθόλου επί 5ετία με ανάλογους καθαρισμούς. Η κοινωνία γνωρίζει….

Όσο για «τα χρήματα της δικής σου διοίκησης», αδυνατείς ακόμη και αυτό να κατανοήσεις, ότι  ο Δήμος έχει συνέχεια.

Τέλος, όσο αφορά την επισκευή του Επισκοπείου στην Χώρα:

-Το κτίριο αυτό είναι ιδιοκτησίας του Δήμου, ο οποίος είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος για την συντήρηση του.  Αυτό το γνωρίζει και ο τελευταίος Έλληνας  πολίτης.

Εάν υπάρχει συμφωνία συντήρησης με τον ενοικιαστή (παλαιότερα την Νομαρχία και εν συνεχεία με την διάδοχο της την Περιφέρεια) θα πρέπει να εγκαλέσεις τον εαυτό σου!! Το μισθωτήριο έληξε κατά την διάρκεια που ήσουν Δήμαρχος!! Σε ποια ένδικα μέσα προσέφυγες ως Δήμαρχος για να προστατέψεις τα συμφέροντα του Δήμου; Απολύτως τίποτα!!

Τώρα έρχεσαι και κουνάς το δάχτυλο!! Μόνο «στον καθρέπτη σου» δικαιούσαι να το  κάνεις.

Το κτίριο αυτό ανήκει στον Δήμο. Είναι επικίνδυνο για τους πολίτες. Είναι δείγμα απόλυτης ανικανότητας του Δήμου μας ένα κτίριο ιδιοκτησίας μας, στο Κέντρο της Πόλης, να είναι σε τέτοια κατάσταση. Θα προχωρήσουμε στην επισκευή του, ως οφείλουμε. Εάν έχεις συγκεκριμένη πρόταση στηριγμένη σε εφαρμόσιμο νομικό και θεσμικό πλαίσιο, παρακαλώ να την καταθέσεις στον Δήμο μας.

Ο Δήμος μας, στα πλαίσια της νομιμότητας, θα συνεχίσει να κάνει ότι καλύτερο για το Νησί μας.

Σε καλούμε δε, να καταθέσεις συγκεκριμένες, εφαρμόσιμες και κοστολογημένες προτάσεις για τα τεράστια θέματα που εκκρεμούν και χρήζουν άμεσης λύσης και άσε στην άκρη «τον μανδύα του ελεγκτή».

Αυτό έχει ανάγκη η Άνδρος.

Άνδρος, 11 Δεκεμβρίου 2019

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ