Διεγράφη αιφνιδιαστικά ο Γ. Μπακέλας από την παράταξη του δημάρχου! Πως έφτασαν στη διαγραφή...

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
 
Εκτός της παράταξης της δημοτικής αρχής ο Ι. Μπακέλας
 
Από την ανάληψη των καθηκόντων της διοίκησης του Δήμου εκ μέρους της δημοτικής μας παράταξης ο κ. Γιάννης Μπακέλας ακολούθησε έναν προσωπικό δρόμο διαρκούς και εντεινόμενης παρέκκλισης από τις συλλογικές αποφάσεις μας για την εφαρμογή του δημοτικού μας προγράμματος που όρισαν προς άμεση υλοποίηση οι δημότες με την ψήφο τους.
 
Η στάση διαρκούς πρόταξης των προσωπικών του πολιτικών επιδιώξεων και απαιτήσεων, έναντι του σεβασμού της συλλογικής λειτουργίας, τον οδήγησε σε πλήρη και οριστική απομάκρυνση από το πλαίσιο των ιδεών και των στόχων της παράταξης μας «Μαζί για την Άνδρο», υποχρεώνοντας με να αναλάβω το πολιτικό και το συναισθηματικό κόστος, να τον θέσω με σχετική επιστολή μου προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου εκτός της δημοτικής μας ομάδας.
 
Όπως δημόσια έχω δεσμευτεί δεν θα επιτρέψω προσωπικές πολιτικές και παζάρια θέσεων και οφιτσίων, παραγοντισμούς και οποιαδήποτε πολιτικάντικα παιχνίδια από κανέναν σε βάρος της κοινής προσπάθειας που έχει ανάγκη ο τόπος μας. Ο συλλογικός αγώνας για ένα βιώσιμο και αναπτυξιακό μέλλον για το νησί μας και τους ανθρώπους του προχωρά δυναμικά και θα είναι αποτέλεσμα της κοινής πορείας όλων των υγιών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων του νησιού μας.
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΝΔΡΟΥ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΟΤΣΑΡΗΣ
 
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ...

Η πορεία των δύο - κάποτε συνοδοιπόρων - είχε στραβώσει από το καλοκαίρι όταν ο δήμαρχος δεν εκπλήρωσε τις πολιτικές φιλοδοξίες του νεοεκλεγέντος δημοτικού συμβούλου κ. Μπακέλα για μια αντιδημαρχία. Έκτοτε και για τέσσερις μήνες ο κ. Μπακέλας καταψήφιζε τις κρισιμότερες προτάσεις της παράταξης του συνταυτιζόμενος με τις προτάσεις της παράταξης Καπάκη! Σε δημοτικό συμβούλιο μάλιστα ο κ. Καπάκης υπαινίχθηκε ανοικτά πως ο δήμαρχος δεν έλεγχε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του κοιτώντας προς τον κ. Μπακέλα. Κάτι που φάνηκε στη συνέχεια και στις ψηφοφορίες.

Το πρόβλημα κορυφώθηκε τον περασμένο μήνα όταν ο κ. Μπακέλας έκλεισε ραντεβού με υπουργό κι έκανε συνάντηση μαζί του – προσκαλώντας και άλλο σύμβουλο της παράταξης – όπου μίλησε σαν εκπρόσωπος του Δήμου Άνδρου εν αγνοία του δημάρχου! Η έμπρακτη αμφισβήτηση και η αυτονόμηση του κ. Μπακέλα είχε πια ξεπεράσει τα όρια για τον κ. Λοτσάρη.

Στην περίπτωση του κ. Μπακέλα η αμφισβήτηση του δεν έμεινε σε προσωπικό επίπεδο, αλλά κατάφερνε μερικές φορές και τον ακολουθούσαν και κάποιοι ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι συμβάλλοντας καθοριστικά στην πολυφωνία/κακοφωνία της διοίκησης σε πολλά βασικά προβλήματα της Άνδρου. Κάτι που φάνηκε και στο περιβόητο δημοτικό συμβούλιο του Γαυρίου.

Από πληροφορίες μας ο δήμαρχος κάλεσε σε συνάντηση τον κ. Μπακέλα και του είπε ανοικτά πως δεν μπορούν να συνεχίσουν μαζί πλέον υπό αυτές τις περιστάσεις. Του ζήτησε ή να αποχωρίσει μόνος μιας και έχει εντελώς αυτονομηθεί ή θα τον διαγράψει. Κάτι που κοινοποίησε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους του που έχουν διοικητική θέση.

Προφανώς ο κ. Μπακέλας αγνόησε τον δήμαρχο για μια ακόμα φορά. Κι έτσι σήμερα το απόγευμα η σύντομη κοινή διαδρομή των κ. Λοτσάρη και Μπακέλα έλαβε τέλος με ανακοίνωση που έστειλε στα ΜΜΕ ο δήμαρχος.

Η ανακοίνωση αιφνιδίασε όλους μας. Είχαμε συνηθίσει όλοι από την 5ετή περίοδο του κ. Σουσούδη όπου στάθηκε άπρακτος απέναντι είτε σε λογικές είτε ακραίες περιπτώσεις αμφισβήτησης. Κάτι που επέφερε την πλήρη πολιτική αποδιοργάνωση στην παράταξη του. Προφανώς ο κ. Λοτσάρης κινήθηκε αντιστρόφως ως προς τον κ. Σουσούδη και έτσι τώρα που έχει ήδη ακόμα νωπή εντολή προχώρησε στην αποφασιστική κίνηση διαγράφοντας τον κ. Μπακέλα, που είχε ήδη πλέον αυτονομηθεί.

Μπορεί με την κίνηση αυτή η ομάδα του κ. Λοτσάρη να χάνει έναν δημοτικό σύμβουλο και από 9 να μένει με 8. Όμως έτσι κι αλλιώς με τον εκλογικό νόμο της απλής αναλογικής ο δήμαρχος Άνδρου ήταν και παραμένει μειοψηφικός και χρειάζεται πάντα να βρίσκει συναινέσεις με δημοτικούς συμβούλους των άλλων παρατάξεων. Αυτό ήταν και είναι το νόημα της απλής αναλογικής, για την οποία όλοι υπερθεμάτιζαν, αλλά ουδείς τίμησε μέχρι τώρα.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Παραθέτουμε όλο το παραπάνω ρεπορτάζ και τις εκτιμήσεις που στηρίζονται σε ήδη γνωστές πληροφορίες και γεγονότα και σε πληροφορίες που μάθαμε το τελευταίο διάστημα από συμβούλους του δημάρχου. Προφανώς ο κ. Μπακέλας μπορεί να έχει μια άλλη αφήγηση πάνω στα πράγματα που οδήγησαν στην διαγραφή του. Αν μας την στείλει θα την φιλοξενήσουμε ευχαρίστως κι έτσι μέσα από τον διάλογο ξεκαθαρίσουμε τα όσα συνέβησαν και έφτασαν στην ταχύτερη διαγραφή δημοτικού συμβούλου στην ιστορία της Άνδρου.