ΔΙΑΛΟΓΟΣ μεταξύ εκπροσώπων αιολικών πάρκων και κάτοικων της Άνδρου...

Ανοίγει ένας διαφορετικός διάλογος για τις ανεμογεννήτριες στην Άνδρο. Την προσεχή Κυριακή 9/2 στις 10:30 το πρωί στο Δημοτικό Σχολείο Γαυρίου διοργανώνεται ημερίδα από τον Δήμο Άνδρου, τον Πολιτιστικό Οργανισμό ΑΥΛΑ και την Κοι.ΣΕ.π συζήτηση με θέμα οι «ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟ».

Την ημερίδα θα συντονίσει ο καθηγητής Εμμανουήλ Μαθιουλάκης, διευθυντής Ερευνών στο εργαστήριο Ηλιακών και άλλων ενεργειακών συστημάτων του ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν εκπρόσωποι όλων των αδειοδοτημένων αιολικών πάρκων στην Άνδρο. Ειδικότερα αναμένονται – όπως μάθαμε - να έρθουν και να μιλήσουν ο Διευθύνων Σύμβουλος επιχείρησης ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ (αιολικό πάρκο Καμπανού), εκπρόσωπος της Greek Wind Power (αιολικό πάρκο Φραγκάκη), Πρωτέργια/Μυτιληναίος (αιολικό πάρκο Ράχη Κορθίου), ΕΝΤΕΚΑ (αιολικό πάρκο Καλυβαρίου), κ.ά,

Προφανώς θα τεθούν για πρώτη φορά επί τάπητος όλα τα ερωτήματα που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη στην Άνδρο όλα αυτά τα χρόνια. Επιπλέον θα υπάρξει συζήτηση μεταξύ των κατοίκων και των επενδυτών ώστε τουλάχιστον να αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο για το τι θέλει η κάθε πλευρά.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"