Συναντήσεις με Υφυπουργό και ΓΓ Τουρισμού: Στόχος να γίνει η Άνδρος τουριστικός προορισμός

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση με ηγεσία του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού

Για την περαιτέρω υποδομή και την ευρύτερη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Άνδρου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Τουρισμού, Μάνο Κόνσολα και τον Γενικό Γραμματέα ΕΟΤ, Δημήτρη Φραγκάκη αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης την Τετάρτη, 05 Φεβρουαρίου στην Αθήνα. Στις συναντήσεις συμμετείχαν: εκ μέρους του Δήμου Άνδρου η Γιωταμίνα Αλεξάνδρου, υπηρεσιακά τουριστικώς υπεύθυνη και εκ μέρους του Andros Routes η Όλγα Καραγιάννη.

Στο Υπουργείο Τουρισμού, ο κ. Κόνσολας άκουσε τα αιτήματα για προγράμματα κατάρτισης των επαγγελματιών του τουρισμού και για προγράμματα επιδοτήσεων υποδομών. Ο Υφυπουργός τόνισε την ανάγκη να υπάρξει ολικός στρατηγικός σχεδιασμός ανάπτυξης της Άνδρου, βασικός άξονας του οποίου θ' αποτελεί ο τουρισμός, ενώ υπογράμμισε ότι τα νομοσχέδια για την τουριστική εκπαίδευση και τις μαρίνες που πρόκειται να κατατεθούν προς ψήφιση στην Βουλή θα συντελέσουν στον εκσυγχρονισμό του πλαισίου ανάπτυξης του τουρισμού.

Η συνάντηση με τον κ. Φραγκάκη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του ΕΟΤ στους Αμπελόκηπους, όπου και τέθηκε επί τάπητος το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Άνδρου για το 2020 και μελετήθηκαν δυνατότητες αξιοποίησης των μορφών και προϊόντων τουρισμού, όπως ο περιηγητικός τουρισμός μέσω των ευρωπαϊκώς πιστοποιημένων μονοπατιών, που έχουν αναπτυχθεί στο νησί.

Και στις δυο συναντήσεις οι επικεφαλής των φορέων υπογράμμισαν την σημαντικότητα της Άνδρου ως προορισμός και ως τόπος αξιοποίησης ειδικών μορφών τουρισμού. Ο Δήμος Άνδρου βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία με ΕΟΤ και Υπουργείο Τουρισμού για την υλοποίηση επόμενων ενεργειών.

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ