Προτάσεις Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων...

Μας εστάλησαν οι προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΤουριστικώνΚαταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ", για τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού CONVID 19 τις οποίες και δημοσιεύουμε - ΕΝ ΑΝΔΡΩ.

Προς

o      Υπουργείο Τουρισμού, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

o      Υπουργείο Οικονομικών, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

o      Υπουργείο Ανάπτυξης, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

o      Υπουργείο Εσωτερικών, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

o      Υπουργείο Εργασίας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

o      Υπουργείο Υγείας, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας υποβάλλουμε τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ", για τη λήψη μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων τουριστικών καταλυμάτων λόγω της πανδημίας του κορονοϊού CONVID 19.

  1. Άμεση αναστολή λειτουργίας των βραχυχρόνιων μισθώσεων. Τα σπίτια αυτά δεν ελέγχονται υγειονομικά και δεν μπορεί να θεωρηθούν ασφαλή για τους επισκέπτες / τουρίστες /πελάτες. Επιπλέον οι επιχειρήσεις τουριστικών καταλυμάτων έχουν έξοδα πάγια, μισθοδοσίας, ασφαλιστικές εισφορές, αποπληρωμές δανείων κλπ. Με την δραματική μείωση των πελατών και τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα σπίτια βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι νόμιμες επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, πρέπει να προστατευτούν από τη πολιτεία, προτού καταρρεύσουν οικονομικά.
  2. Αναστολή καταβολής, για 6 μήνες, των φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων των τουριστικών καταλυμάτων.
  3. Για τη διατήρηση και την επαναπρόσληψη του προσωπικού των τουριστικών καταλυμάτων, να δοθεί επιχορήγηση που να καλύπτει κατά 100% τις εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές, μέχρι το τέλος της κρίσης.
  4. Μείωση στο 50%, της προκαταβολής του φόρου εισοδήματος των τουριστικών καταλυμάτων.
  5. Μείωση του ΦΠΑ στη διαμονή, στο 6%.
  6. Κατάργηση του φόρου διαμονής.

Με εκτίμηση, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων "ΚΥΚΛΟΣ"

Αντώνης Καρατάσος