Επιδοτούμενα και μόνο τα αναγκαία δρομολόγια ζητούν περιφερειάρχης και πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Ν. Αιγαίου

Κοινή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, απέστειλαν ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Νοτίου Αιγαίου Αντώνης Β. Καμπουράκης Δήμαρχος Ρόδου, με την οποία αφού εκφράζουν την αμέριστη συμπαράστασή τους στον αγώνα της Πολιτείας για την αντιμετώπιση της πρωτοφανούς κρίσης που περνάει η χώρα και όλος ο κόσμος, ζητούν την λήψη άμεσων μέτρων για την αδιάλειπτη τροφοδοσία των νησιών με την εξασφάλιση ενός ελάχιστου δικτύου εγγυημένων επιδοτούμενων δρομολογίων, καθώς και τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων επιβατών.

Πιο συγκεκριμένα προτείνουν:

-Την εξασφάλιση ενός ελάχιστου δικτύου εγγυημένων δρομολογίων για την τροφοδοσία όλων των νησιών, τα οποία θα πραγματοποιούνται είτε με ναύλωση είτε με επιδότηση στην λογική των γραμμών δημόσιας υπηρεσίας.

-Την μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στις μεταφορές και την επανεξέταση των κρατήσεων υπέρ τρίτων που βαρύνουν τον ναύλο επιβατών και εμπορευμάτων

-Τον περιορισμό των μετακινήσεων επιβατών, στις απολύτως αναγκαίες.

Τέλος οι επικεφαλείς των δύο βαθμών αυτοδιοίκησης στο Νότιο Αιγαίο ζητούν από όλους τους νησιώτες να παραμείνουν σπίτια τους, δείχνοντας ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κρίσης.

Από το Γραφείο Τύπου της Π.Ε.Δ. Νοτίου Αιγαίου