Αντιδράσεις στην ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα!!!

 Ο χάρτης των εγκεκριμένων (Φραγκάκι 1) και των μη εγκεκριμένων ανεμογεννητριών ( Φραγκάκι 2) στο Στενό (σχέδιο Γιώργος Γλυνός). 

(Από την ώρα που αναρτήσαμε το θέμα για το Φραγκάκι λάβαμε δύο επώνυμα σχόλια. Το πρώτο του Γιώργου Γλυνού από το Κόρθι που αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΥΡΟΥ όπου υπάρχει σύγχυση μεταξύ της εγκεκριμένης ομόφωνα θέσης Φραγκάκι 1 από το δημοτικό συμβούλιο το 2012 και της αρνητικής γνωμοδότησης από το συμβούλιο το 2020. Και το δεύτερο του ΓΓ από τις Στενιές που επισημαίνει τις κωλοτούμπες των κ. Καπάκη και Σουσούδη, που συμφωνούσαν με την αδειοδότηση και τώρα ξαφνικά διαφωνούν!!! Η συμφωνία του κ. Καπάκη αποτυπώθηκε και σε βίντεο του συμβουλίου στις 11 Δεκεμβρίου 2019, το οποίο δημοσιεύσαμε στην προηγούμενη ανάρτηση. Και του κ. Σουσούδη σε βίντεο του 2012 που δημοσιεύουμε παρακάτω στο δημοτικό συμβούλιο του 2012 όταν η θετική γνωμοδότηση ψηφίζεται ΟΜΟΦΩΝΑ - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)  

Παραλία Στενού. Το Φραγκάκι έχει οπτική επαφή με την παραλία αυτή.

Αγαπητό Εν Άνδρω καλημέρα,

Λόγω ανακριβών δημοσιευμάτων των τελευταίων ημερών που συγχέουν το Φραγκάκι Ι (Greek Windpower) & Φραγκάκι ΙΙ (Ακτίνα Λακωνίας) στην εφημερίδα Κοινή γνώμη Σύρου και επειδή διαπίστωσα χρήση και δικών μου φωτογραφιών οι οποίες ενδέχεται να επιτείνουν τη σύγχυση αυτή, θα ήθελα να σας στείλω κάποιες επιπλέον απεικονίσεις για να μην προκύπτει οποιαδήποτε σύγχυση.

Να ξεκαθαρίσουμε πως υφίσταται θετική γνωμοδότηση του Δήμου Άνδρου για το Φραγκάκι Ι (Greek Windpower) από το 2012 και πρόσφατα διατυπώθηκε αρνητική γνωμοδότηση για το Φραγκάκι ΙΙ (Ακτίνα Λακωνίας) το 2020.

Το Φραγκάκι Ι (Greek Windpower) αφορά την κορυφογραμμή απέναντι από τη μονή Φλετρών και βόρεια από τη μεγάλη παραλία του Στενού. Μιλάμε για την κορυφογραμμή στη φωτογραφία του Στενού που επισυνάπτω.

Για τη θέση Φραγκάκι ΙΙ (Ακτίνα Λακωνίας) αυτή αφορά το ψηλότερο τμήμα του Φραγκακίου μέχρι και πίσω από την κορυφή του Προφήτη Ηλία Ράχης.

Στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,

Γιώργος Γλυνός

ΥΓ: Για την ιστορία των γνωμοδοτήσεων:

Φραγκάκι Ι (θετική γνωμοδότηση):

https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=BlRLMmYC45Q&feature=emb_logo 

Ράχη Ξηροκόμπι (5o 6o λεπτό σχετικό θέμα) (αρνητική γνωμοδότηση):

https://www.youtube.com/watch?v=i6Zcjd0DwVo&fbclid=IwAR0NBIbP7G--dS7xNKtTLLOAd7-B92H3EIPDIYznoBsOewQ49dZkNavFJH4 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΩΝ κ. ΚΑΠΑΚΗ & ΣΟΥΣΟΥΔΗ


Η ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου το 2012. Η θέση Φραγκάκι εγκρίνεται στο τέλος ΟΜΟΦΩΝΑ. Συμφώνησε και ο τότε επικεφαλής της αντιπολίτευσης και μετέπειτα δήμαρχος κ. Θ. Σουσούδης. Σήμερα μετά 5ετή σιωπή ξεκινά ξαφνικά "αγώνα" κατά της χωροθέτησης στο Φραγκάκι!!! Πότε έλεγε αλήθεια ο κ. Σουσούδης; Τότε, την 5ετία που σιώπησε, ή τώρα που ξεκινά "αγώνα" από κοινού με τον κ. Καπάκη;

Αγαπητό Εν Άνδρω,

Σχετικά με τα αναγραφόμενα στην εισήγηση της Επιτροπής Αγώνα που ελέγχουν οι κ. Καπάκης και Σουσούδης έχω να παρατηρήσω, ότι η όποια απόφαση Δημοτικού ή Περφερειακου Συμβουλίου, δεν αποτελεί τίποτα περισσότερο από μια πολιτική παρέμβαση προς την Νομοθετική Εξουσία, να τροποποιήσει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την αδειοδότηση ΑΠΕ και σε καμμία περίπτωση δεν είναι εκτελεστή και δεν μπορεί να ακυρωσει ή να αναστείλει την εκτέλεση κατασκευαστικών εργασιών. 

Και αν ακόμη θεωρηθεί, ότι το Υπουργείο θα ενσκήψει στο αίτημα και θα προχωρήσει σε νέα νομοθέτηση, πάλι αυτή δεν θα έχει αναδρομική ισχύ ώστε να σταματήσει έργα για τα οποία οι επενδυτές έχουν δαπανήσει μέχρι τώρα περίπου 7 εκατομμύρια! Το συνολικό κόστος της επένδυσης θα φτάσει τα 25 εκατ. ευρώ. Αυτό για να μην λένε διάφοροι ανεύθυνοι για "αρπαχτές"!!! 17 χρόνια προσπάθεια και 25 εκατ. ευρώ συνολική επένδυση δεν είναι "αρπαχτή"!!!

Κάτι ακόμη, που αποδεικνύεται από το σχετικό βίντεο, είναι η διατυπωμένη θέση του κ.Καπάκη ότι αν σαν Δημοτικό Συμβούλιο έρχεσαι να αντιταχθεί σε προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του, τότε είναι σαν να αναιρεί τον ίδιο τον εαυτό του!! Τι άλλαξε από τις 11/12/19 και σήμερα γίνεται κωλοτούμπα; Μήπως η απάντηση είναι, ότι ο πολιτικός χώρος που εκπροσωπεί ο κ. Καπάκης είναι εκπαιδευμένος και έμπειρος σε αυτές; Και ο κ. Σουσουδης ξέχασε ότι έχει υπογράψει την ομόφωνη απόφαση του 2012 για θετική γνωμοδότηση του Δήμου για τον συγκεκριμένο ΑΣΠΗΕ; Τί άλλαξε από τότε; 

Τελικά σ' αυτόν τον τόπο γενικά και στο νησί μας ειδικά, οι πολιτικοί μας εκπρόσωποι, και την μάννα τους θα πούλαγαν εύκολα για λίγα μελλοντικά ψηφαλάκια, θεωρώντας δεδομένο, ότι σε τέσσερα χρόνια θα βγουν να ζητήσουν ξανά την ψήφο αυτών που θεωρούν χαχόλων!! Μήπως το όψιμο ενδιαφέρον και η συμπόρευση των ανωτέρω αιρετών στον αγώνα κατά των ΑΓ, είναι απλώς η αφορμή για μικροκομματική αντιπολίτευση στον Δήμαρχο, σε μια περίοδος που το νησί και όλος ο τόπος συγκλονίζονται από την φονική επιδημία;

ΓΓ Στενιές Άνδρου