Κατεπείγουσα σύγκλιση δημοτικού συμβουλίου απόψε για την ακτοπλοΐα και τα τέλη των καταστημάτων

Ανακοινωθηκε κατεπείγουσα σύγκλιση και δια περιφοράς συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Άνδρου με πρωτοβουλία του δημάρχου, απόψε στις 18:00, ώστε να ληφθούν αποφάσεις διότι:

1. Μετά την απαγόρευση των μετακινήσεων, η ακτοπλοϊκή εταιρία FAST FERRIES μείωσε τα δρομολόγια της μέχρι νεοτέρας και η ακτοπλοϊκή GOLDEN STAR FERRIES διέκοψε οριστικά τα δρομολόγια της μετακινώντας μάλιστα το πλοίο της στον Πειραιά, γεγονός που δημιουργεί αρνητικές επιπτώσεις στους κατοίκους του νησιού μας όσο αφορά το αίσθημα ασφάλειας τους, την ομαλή προμήθεια φαρμάκων και τροφίμων, τη μεταφορά ευπαθών προϊόντων και ασθενών, εκτάκτων περιστατικών αλλά και μακροχρόνια ασθενών. Διαμαρτυρία και έκδοση ψηφισματος.

2. Λόγω των πρωτοφανών συνθηκών  που επικρατούν εξαιτίας της πανδημίας, οι ήδη επιβαρημένες επιχειρήσεις έχουν υποστεί σημαντική οικονομική ζημιά. Απαλλαγή από τέλη κοινόχρηστων χώρων και του ενιαίου ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού του πρώτου εδαφίου της παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 25/1975 (Α΄ 74),  των επιχειρήσεων που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, για το χρονικό διάστημα που ισχύουν οι περιορισμοί.