Μετά το πρώτο κρούσμα αναστολή εργασιών και αυστηρούς ελέγχους ζητά ο Δήμος Μυκόνου

(Μετά το πρώτο κρούσμα η Μύκονος ζητά αναστολή εργασιών και αυστηροποίηση των ελέγχων στην γραμμή μας, στα λιμάνια και αεροδρόμια με επιστολή στον πρωθυπουργό.  Η παραπάνω φωτογραφία από την σημερινή σύσκεψη.)

Μύκονος, 02-04-2020

Θέμα: «Επιστολή προς τον πρωθυπουργό με αίτημα την αναστολή της οικονομικής δραστηριότητας και την αυστηροποίηση των ελέγχων στα λιμάνια και στα αεροδρόμια.»

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μυκόνου και μετά από διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να ενταθούν οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και να αποσταλεί επιστολή προς τον πρωθυπουργό με την οποία να ζητείται η άμεση παύση κάθε οικονομικής δραστηριότητας στο νησί μας, με εξαίρεση τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ, φαρμακείων και των λοιπών επιχειρήσεων τροφοδοσίας με είδη πρώτης ανάγκης των πολιτών.

 Επιπλέον, θα πρέπει να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος των προς επιβίβαση πολιτών στα αεροπλάνα με προορισμό τη Μύκονο, περιορίζοντας τη δυνατότητα επιβίβασης μόνο στους μόνιμους κατοίκους και να απαγορευθεί η προσγείωση ιδιωτικών ελικοπτέρων τόσο στον Αερολιμένα Μυκόνου όσο και σε ιδιωτικά ελικοδρόμια του νησιού.

 Επίσης, τα ίδια μέτρα θα πρέπει να ισχύσουν στα πλοία της γραμμής όπου η επιβίβαση των πολιτών θα πρέπει να γίνεται υπό προϋποθέσεις, ενώ εξίσου απαραίτητο είναι να γίνουν συστάσεις στις εταιρείες εκδόσεων εισιτηρίων στα λιμάνια Πειραιώς και Ραφήνας με τη συνδρομή των κατά τόπους Λιμεναρχείων.

 Σε σχετική του δήλωση ο κ. Κουκάς, τόνισε: «Αποφασίσαμε να αποσταλεί επιστολή προς τον Πρωθυπουργό για να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα που θα θωρακίσουν στο μέγιστο δυνατό βαθμό τη δημόσια υγεία στο νησί. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή και του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιάννη Βρούτση και των βουλευτών Κυκλάδων. Η αντιμετώπιση της πανδημίας αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, αλλά είμαι βέβαιος ότι εάν λειτουργήσουμε όλοι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα είμαστε νικητές».

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ