Εμποδίστηκε πάλι - τα ξημερώματα - στο Γαύριο πλοίο της ΔΕΗ με καλώδια και ανταλλακτικά!

 

PANAGIA PARAVOUNIOTISSA

Σήμερα Τρίτη 26 Μαΐου 2020 στις 3:50 τα ξημερώματα το πλοιάριο (παντόφλα) ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΑΡΑΒΟΥΝΙΩΤΙΣΣΑ που έφτασε στο Γαύριο παρεμποδίστηκε στο να δέσει από 100 κατοίκους που είχαν μάθει για την μεταφορά. Το πλοίο μετά 30λέπτη αναμονή αρόδο έφυγε. Το πλοίο ξεκίνησε από το Λαύριο και μετέφερε ανταλλακτικά και καλώδια για επισκευές της ΔΕΗ στο νησί. Όμως οι κάτοικοι που κινητοποιήθηκαν και κατέβηκαν στο λιμάνι εκείνη την ώρα θεώρησαν πως μετέφερε συναρμολογούμενες ανεμογεννήτριες!!!

Το πλοίο μετέφερε 4 φορτηγά με ανταλλακτικά, καλώδια και συσκευασμένες μηχανές για την ΔΕΗ στην Χώρα. Οι πολίτες που κατέβηκαν εκείνη την ώρα στο λιμάνι το εμπόδισαν να καταπλεύσει και να ξεκινήσει η διαδικασία εκφόρτωσης του. Το Λιμεναρχείο τους ενημέρωσε πως η πράξη της παρεμπόδισης ήταν ποινικώς κολάσιμη. Όμως οι κάτοικοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν.

Επισημαίνουμε πως είναι δεύτερη φορά που πλοίο που μεταφέρει υλικά για επισκευές της ΔΕΗ παρεμποδίζεται από αντιδρώντες στις ανεμογεννήτριες κατοίκους στο Γαύριο. Προφανώς η λάθος πληροφόρηση ή η ανάγκη «αγωνιστικής στάσης» οδηγεί στο φαινόμενο του αποκλεισμού της ΔΕΗ από το νησί ακόμα και για εργασίες συντήρησης. Κάτι που επισήμαναν οι αρμόδιες αρχές στο Εν Άνδρω και εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για το τι πρόκειται να γίνει για την συντήρηση του δικτύου και των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

Τέλος να σημειώσουμε πως αντηλλάγησαν πάλι σήματα μεταξύ Λιμεναρχείου Άνδρου και Εισαγγελίας Σύρου.  Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή διενέργειας προανάκρισης για τα γεγονότα και τις διαπραχθείσες παράνομες πράξεις από τους κατοίκους.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»