Λύσεις σε προβλήματα της Άνδρου στο επίκεντρο τεχνικής σύσκεψης στη Σύρο

 

Η πρώτη ευρεία τεχνική σύσκεψη για τα εκτελούμενα και τα υπό εκτέλεση έργα της Άνδρου έγινε σήμερα το πρωί στο γραφείο του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, όπως αναφέρει δελτίο τύπου της Περιφέρειας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν από μεριάς Άνδρου ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας - Βιομηχανίας και Φυσικών Πόρων Κυκλάδων και Έπαρχος Άνδρου Δημήτρης Λάσκαρης, ο Δήμαρχος Άνδρου Δημήτρης Λοτσάρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Άνδρου Λευτέρης Μπάλλας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής  Κοινότητας Όρμου Κορθίου Γιώργος Ζάννες, ο εκπρόσωπος της Άνδρου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου - Άνδρου Γιώργος Μαντζώρος,  η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Κυκλάδων Αδαμαντία Συμεοπούλου, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Αντώνης Λούβαρης,  ο Προϊστάμενος του Τμήματος Μελετών Λουκάς Καραδήμας και υπηρεσιακά στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Άνδρου.

Η ατζέντα της συνάντησης  περιελάμβανε την πορεία υλοποίησης  των  έργων και μελετών, που χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ενώ εξετάστηκαν  τα χρόνια προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στα λιμάνια Κορθίου και Χώρας ώστε να συνεχιστεί η υλοποίησή τους.

Ανάμεσα στα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος – σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γ. Λεονταρίτης - ήταν και η επικείμενη συντήρηση και βελτίωση του επαρχιακού και δημοτικού οδικού δικτύου. Επιπλέον τέθηκε επί τάπητος η οριστική παραλαβή του αλιευτικού καταφυγίου του Κορθίου (εντός της επόμενης εβδομάδος από την Επιτροπή παραλαβής του έργου), ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων έκανε δεκτό το αίτημα του Δημάρχου για τη χρηματοδότηση της ανακατασκευής του δημοτικού σταδίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τις τοπικές αρχές Άνδρου. Και κατέληξε πως: «υπάρχει πλέον βεβαιότητα για την ολοκλήρωση των έργων που ήδη υλοποιούνται, καθώς και αυτών που προγραμματίζονται (και βρίσκονται είτε στο στάδιο δημοπράτησης, είτε στο στάδιο εκπόνησης των μελετών). Κάτι που θα δώσει νέα πνοή και δυναμική στην αναπτυξιακή προοπτική του νησιού». 

Σύρος,  18 Ιουνίου  2020