ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Προτιμάνε το λιγνίτη από τις ανεμογεννήτριες!!!

 

Βόρεια Άνδρος. Περιοχή Μαραθιά Καλυβαρίου. Εκεί θα μπουν οι τρεις ανεμογεννήτριες για τις οποίες έγινε στο Γαύριο ανοιχτή συνάντηση.

Οι ακρότητες που έχουν κυριαρχήσει στην Άνδρο εδώ και 6 μήνες από την ενωμένη αντιπολίτευση των Καπακη-Σουσούδη και την "επιτροπή αγώνα" στην οποία κυριαρχούν συνεχίζονται. Ξεκίνησαν με κινητοποιήσεις που έδιωξαν δύο πλοία της ΔΕΗ: το ένα με ανταλλακτικά για τις επί 32 χρόνια στο Καλυβάρι και το άλλο με υλικά για το εργοστάσιο του Νειμποριού! Και χτες κατέληξαν να χειροκροτούν τον λιγνίτη!!! Πίσω ολοταχώς στην εποχή του κάρβουνου οι περιορισμένοι ορίζοντες της Άνδρου της ζωής τους!!! 

Ήταν μια ανοιχτή δημόσια συζήτηση της εταιρείας που εγκαθιστά τις τρεις ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι με την επιτροπή αγώνα στο Γαύριο όταν κάποια στιγμή κάποιος φώναξε "προτιμάμε τον λιγνίτη από τις ανεμογεννήτριες" και καταχειροκροτήθηκε από τους περίπου 60-70 συγκεντρωμένους και τους τρεις εκπροσώπους τους στο πάνελ!!! «Οικολόγοι» του λιγνίτη!! Που πριμοδοτούν το κάρβουνο και την επιστροφή στην πρώτη βιομηχανική επανάσταση στον 18ο και 19ο αιώνα! Μόνο ανιστόρητοι και αρχαίοι μαρξιστές θα μπορούσαν να χειροκροτούν τέτοια καταστροφική ανοησία. Κι όμως οι παραβρισκόμενοι σε μια κίνηση αυτοκαταστροφικής απρονοησίας χειροκρότησαν ομόθυμα!!!

Κατά τα άλλα η χτεσινή συγκέντρωση που προκάλεσε η εταιρεία που τοποθετεί τις τρεις ανεμογεννήτριες στη Μαραθιά Καλυβαρίου δεν είχε την αναμενόμενη επιτυχία από το «κίνημα» του ΚΑΜΙΑ & ΠΟΥΘΕΝΑ. Από τους 13 ολόθερμους υποστηρικτές-συμβούλους της παράταξης Καπακη-Σουσούδη παρόντες δύο!!!

Στο πάνελ ανέβηκαν για την εταιρεία τρεις εκπρόσωποι της οι Ν.Γούλας, Κ.Φιλιππίδης, Π.Λαδακάκος και από τους ακτιβιστές της επιτροπής οι Α. Μαβής, Κ. Γιαγιάνης, Α. Χαλάς. Τον συντονισμό της συζήτησης είχε η Τ. κεντέρη.

Από τα οικοδομικά έργα εγκατάστασης που έχουν ήδη ολοκληρωθεί

Οι τρεις εκπρόσωποι της εταιρείας παρουσίασαν το έργο και τα στοιχείς της επένδυσης που γίνεται στο Καλυβάρι. Και δήλωσαν απορημένοι για την όλη κατάσταση, καθώς το έργο όχι μόνο είναι νόμιμα αδειοδοτημένο, αλλά έχουν ήδη τελειώσει οι οικοδομικές εργασίες του κι απομένει ο  μηχανολογικός εξοπλισμός, ο οποίος θα έλθει τις επόμενες μέρες με καράβι.

Οι τρεις ομιλητές από την επιτροπή των ακτιβιστών επανέλαβαν το γνωστό: «καμία ανεμογεννήτρια πουθενά στην Άνδρο». Με επιχειρήματα γνωστά. Δεν απάντησαν όμως το πως θα σταματήσουν παράνομα μια νόμιμη επένδυση.

Το κλίμα γενικά ήταν χαλαρό κατά τα δύο τρίτα της συνάντησης. Όμως σε κάποιο σημείο ο Κάρολος Γιαγιάνης ανέβασε τους τόνους καταφεύγοντας σε εξάρσεις μαρξιστικού χαρακτήρα! Το κοινό ζωήρεψε και κάποιος κραύγασε: «προτιμάμε τον λιγνίτη από τις ανεμογεννήτριες»!!!

Το απίστευτο δεν ήταν πως βρέθηκε κάποιος ανιστόρητος και φώναξε κάτι τέτοιο. Το απίστευτο ήταν πως χειροκρότησαν με θέρμη οι παρευρισκόμενοι, αλλά και οι τρεις του πάνελ, δείχνοντας το πόσο εκτός πραγματικότητας κινούνται αυτοί που καθοδηγούν το κίνημα ΚΑΜΙΑ & ΠΟΥΘΕΝΑ. Το αυτογκόλ που πέτυχαν μάλλον δεν το κατάλαβαν ακόμα και όταν ο εκπρόσωπος της εταιρείας τους ρώτησε ανοικτά αν κατανοούν τι χειροκροτούσαν κι αν επιμένουν σε μια τέτοια απίστευτη άποψη…

Η βάση της μιας από τις τρεις ανεμογεννήτριες στη Μαραθιά. Πάνω της θα μπει ο μηχανολογικός εξοπλισμός και μετά θα καλυφθεί με χώμα...

Να σημειώσουμε πως οι δύο επικεφαλής της παράταξης της ζωής τους, Καπάκης και Σουσούδης, δεν παρέστησαν! Εικάζουμε πως μάλλον έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν πως η «επανάσταση» του ΚΑΜΙΑ & ΤΙΠΟΤΑ δεν περπατάει και φροντίζουν να μην χρεωθούν τα πάντα στο τέλος της…

Από τους δύο παρόντες σύμβουλοι του κλίματος Καπάκη η Τ. Μαμάη με ύφος ζήτησε από την εταιρεία «να σεβαστεί την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου»!!! Το ερώτημα είναι ποια από όλες τις αποφάσεις εννοεί. Αυτή που ψηφίστηκε τον Ιανουάριο του 2020 και δεν έχει καμία νομική υπόσταση ή τις αποφάσεις του ΔΣ Άνδρου του 2012 και του 2018 που είχαν νομική υπόσταση και ενέκριναν τις τρεις ανεμογεννήτριες στο Καλυβάρι.

Υπάρχει όμως και το άδηλο ερώτημα: που ήταν οι άλλοι 11 σύμβουλοι και οι επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης να υπερασπιστούν την «απόφαση» του δημοτικού συμβουλίου που ανέφερε η Τ. Μαμάη; Μιλάνε για σεβασμό, αλλά αυτοί για να μην χρεωθούν τον εξτρεμισμό που δημιούργησαν φροντίζουν να είναι απόντες!!! Για τον πρωτάρη Γ. Μπακέλα δεν αξίζει τον κόπο να σχολιάσουμε. Ακόμα δεν ξέρει πως δεν επιδοτούνται οι ανεμογεννήτριες. Θα το μάθει μέχρι το 2023…

 Κατά τα άλλα οι ανεμογεννήτριες θα έρθουν - όπως είπαν της εταιρείας - με πλοίο στο αμέσως προσεχές διάστημα και σε ώρα και μέρα που θα ανακοινωθεί. Και θα είναι σε χρόνο που δεν θα εμποδίσει το λιμάνι από την τουριστική και εμπορική χρήση της περιόδου, κατέληξαν.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»