Έληξε ο αποκλεισμός του Γαυρίου. Έφυγαν οι ανεμογεννήτριες για Καμπανό…

Γύρω στις 9:30 το πρωί στην πύλη της βόρειας προβλήτας είχαν μείνει ελάχιστοι από τους «εξεγερμένους» νέους, ενήλικες, ηλικιωμένους και υπερήλικες, που έφτασαν ως εκεί το πρωινό της Τρίτης 21 Ιουλίου 2020. Από τους 150 περίπου που ήταν γύρω στις 5:00 το είχαν μείνει καμιά 10αριά! Οι "εξεγερμένοι" λόγω της κόπωσης, αλλά και του ολιγάριθμου είχαν «πέσει» πια αγωνιστικά. Και κάπου άρχισαν τις «διαπραγματεύσεις» με την αστυνομία που περίμενε υπομονητικά (όπως λένε είχε κάνει και 3-4 προσαγωγές).

Ζήτησαν λοιπόν οι εναπομείναντες να φύγουν «με το κεφάλι ψηλά» μετά τα δύο πρωινά δρομολόγια! Ώστε να δουν και οι πρωινοί επιβάτες πως «κάτι έγινε» τα χαράματα της 21 Ιουλίου 2020 στο Γαύριο. Και να νοιώσουν πως τόσα mail που εστάλησαν σε εκατοντάδες (!) από βραδύς για την έλευση των τριών ανεμογεννητριών δεν πήγαν άδικα…

«Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη» όπως θα έλεγε κι ο Τσίπρας. Και η αστυνομία ανέλαβε να πράξει τον «σκληρό ρόλο» και να βγάλει… παράταση ωραρίου της μετακίνησης για τις ανεμογεννήτριες. Κι αυτό γιατί η άδεια μετακίνησης ήταν από τις 5:00 μέχρι τις 10:00 το πρωί. Αλλά λόγω της πρωινής «επαναστατικής γυμναστικής» υπήρξε καθυστέρηση. Έπρεπε λοιπόν να δοθεί παράταση! Αυτό κόστισε άλλη μια ώρα στις ανεμογεννήτριες, στις νταλίκες και στους ξεροσταλιάζοντες ολονυκτίως λιμενικούς και αστυνομικούς.

Ήταν πλέον κοντά 11.00 όταν άνοιξαν οι πόρτες του λιμανιού. Και ήταν γύρω στις 11:30 όταν όλα τα μεγάλα οχήματα είχαν πάρει την ανηφόρα για Καλυβάρι-Καμπανό.

Μια ακόμα «επανάσταση» δεν ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το ρηθέν του ιστορικού Ισαάκ Ντόϊτσερ, που έγραψε κάποτε την «ανολοκλήρωτη επανάσταση», γνωστή πλέον μόνο σε όσους έχουν ακόμα το χούι να διαβάζουν βιβλία…    

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»