Αγώνες, αγωνιστές και "αγωνιστές"...

 

Κάθε αγώνας θέλει μια τακτική και μια στρατηγική. Αν γίνεται στην τύχη παραμονεύει η αποτυχία. Αναρωτηθείτε πως μεθόδευσαν έναν αγώνα αυτοί που λένε «όχι σε όλες τις Α/Γ». Κατ' αρχή χώρισαν την Άνδρο – κατά το αρχέγονο «αριστερό πρότυπο» - σε "αγωνιστές" και "πουλημένους". Βρεθήκαμε σε προηγούμενη επιτροπή όπου ήταν και δύο "αγωνιστές". Κι αυτοί και αντί διαλόγου που θα συσπείρωνε την πλειονότητα προωθούσαν "αγωνιστικούς διαχωρισμούς" και επιλεκτικότητα στην πληροφόρηση όπως αυτή την εννοούσαν. Ο πλήρης διαχωρισμός. Για στενά πολιτικούς λόγους ο ένας, για καθαρά ιδεολογικούς λόγους ο άλλος.

 

Ακούσαμε πολλά από όσα είπε κι έκανε και η σημερινή επιτροπή που στήθηκε χωρίς διάλογο με όλους στην Άνδρο, αλλά πάνω στο αγωνιστικό που όρισε αυτή: "όλα ή τίποτα"! Κατ' αρχή απέκλεισε κάθε επαφή με όλους όσους έχουμε μια διαφορετική άποψη, η οποία λέει διαπραγμάτευση προς όφελος του νησιού με κάποιους ομίλους που δεν ενοχλούν και αποκλεισμός των ομίλων Κοπελούζου και Μυτιληναίου που ενοχλούν. Ακούσαμε πολλά για το δικαίωμα τους να λένε σε όλες τις επιτροπές τους ότι προπαγανδιστικό ή ψεύτικο θέλουν, να βρίζουν ή να περιαυτολογούν. Αλλά να αποκλείουν όλους όσους έχουμε μια διαφορετική τακτική που μπορεί να μην είναι "όλα ή τίποτα", αλλά που αποκλείει τα δύσκολα. οριοθετεί τα νόμιμα και κερδίζει για το νησί οφέλη.  

Όλοι αυτοί που έχασαν τον ύπνο τους την Τρίτη "μέθυσαν" από το αγωνιστικό κλίμα της επιτροπής τους και του εαυτού τους και προχώρησαν μόνοι τους στο ξάγναντο κάποιες φορές λασπώνοντας την πολιτική ηγεσία ηγεσία του νησιού κι όσους έχουμε διαφορετική άποψη ζητώντας διαπραγματεύσεις υποκύπτοντας σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες και κάποιες άλλες φορές βρίζοντας υποκύπτοντας σε προσωπικές σκοπιμότητες. Έτσι όρισαν και περιόρισαν οι ίδιοι το πεδίο του"δικού" τους αγώνα. Αφήνοντας έξω την πλειοψηφία της Άνδρου.

Το βίντεο των "αγωνιζομένων" έτσι χωρίς πρόγραμμα. Καταγράφουν οι ίδιοι μέσα σε 4 λεπτά όλη τη διαδρομή τους από το "δεν θα περάσουν" στο "δυστυχώς πέρασαν"... 

Κάναμε χιούμορ στο σχόλιο μας χτες γιατί ήταν οι ίδιοι που δήλωναν "ηρωικά" στη δική τους κάμερα πως "δεν θα φύγουν από το λιμάνι αν δεν φύγουν τα μηχανήματα". Και τέσσερις ώρες αργότερα ήταν οι ίδιοι που αυτο-διαψευδόμενοι είχαν φύγει όλοι. Κι είχαν μείνει μόνο οι "ένδοξες δηλώσεις αντίστασης" για κατανάλωση στις δικές τους κάμερες. 

Αγαπητοί μου έτσι δεν γίνονται αγώνες. Έτσι κάποιοι λένε "αγωνιστικές" πομφόλυγες μόνο και μόνο για να εκτονωθούν. Αυτοπροσδιορίζονται "αγωνιστές" και φτιάχνουν μόνοι τους "αγωνιστικά" όρια. Στο τέλος μένουν χωρίς συμμάχους. Και δεν αναρωτιούνται γιατί δεν βρίσκουν κανέναν δίπλα τους. Μόνο τους φταίνε... οι άλλοι! Και μετράνε "ηρωικές" ήττες. Διατρέχουν όλη την "αγωνιστική διαδρομή" από την έξαρση μέχρι την απογοήτευση μέσα σε ένα τετράωρο. Έτσι δεν γίνονται αγώνες, έτσι απλώς αθροίζονται προαναγγελθείσες ήττες…

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"