Καπάκης-Σουσούδης: Ένα, δύο, τρία, στοπ! Το ‘ριξαν στο σορολόπ!...

 

Εικόνα από το τρίτο συμβούλιο που έγινε με 13 παρόντες από τους οποίους οι 9 ψήφισαν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Οι κενές θέσεις της ομάδας Σουσούδη, που μαζί με τον Μπακέλα επέλεξαν... να κάνουν διακοπές στο facebook!... 

Ένα, δύο, τρία, στοπ, Καπάκης-Σουσούδης το ‘ριξαν στο σορολόπ. Αυτός ο τίτλος ταιριάζει στο χτεσινό (11/8/20) προγραμματισμένο από μέρες τακτικό δημοτικό συμβούλιο Άνδρου, που εξελίχθηκε σε κάτι μεταξύ κρυφτού, κυνηγητού επί πεντάωρο! Χρειάστηκε να συγκληθούν τρία συνεχόμενα συμβούλια (ένα τακτικό και δύο έκτακτα) σε πέντε ώρες για να γίνει το τρίτο που δεν χρειαζόταν απαρτία ώστε να αποφύγει η διοίκηση το μπλοκάρισμα της αντιπολίτευσης στον προϋπολογισμό. 

Τα παιχνίδια μιας ανερμάτιστης αντιπολίτευσης

Το πεντάωρο σορολόπ Καπάκη-Σουσούδη και όσων τους ακολουθούν απέτυχε και η αναμόρφωση του προϋπολογισμού εγκρίθηκε στις 23:00! Όλα όσα συνέβησαν χτες ήταν παιχνίδια της αντιπολίτευσης διανθισμένα - μετά τις 10 το βράδυ - όταν ξεκίνησε το τρίτο συμβούλιο, με ανόητες μεγαλοστομίες επιπέδου νηπιαγωγείου ("μπλα, μπλα, δημοκρατία, μπλα, μπλα, με εκλέξανε" όπως έλεγε ο Σαββόπουλος) από τον Καπάκη και το παρακολούθημα του τον Σπύρο Τσαούση. 

Ο Καπάκης μιλούσε για την δημοκρατία, την οποία είχε αγνοήσει και περιφρονήσει επί 5ωρο. Και ο Τσαούσης να διαμαρτύρονταν για τις ώρες που βάζουν τα συμβούλια!!! Από ότι έγινε κατανοητό χτες ο Σπύρος ευκαιρεί μόνο μετά τις 10 το βράδυ! Τότε παρουσιάστηκε στην οθόνη του υπολογιστή του! Προφανώς μέχρι τότε είτε ήταν σε βεγγέρα είτε έψαχνε που είχε βάλει το lap top! Τι άλλο να υποθέσει κανείς; 

Όμως υπάρχουν και χειρότερα: ο Σουσούδης και οι διαμαρτυρόμενοι για «τα πάντα όλα» Τρανάκος, Αντώνογλου, Βιδάλης, μαζί με τους υπόλοιπους της παρέας, που έπαιζαν κρυφτό και κυνηγητό μέχρι αργά τη νύχτα και δεν παρουσιάστηκαν σε κανένα από τα τρία συνεχόμενα συμβούλια στα οποία κατέφυγαν ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του ΔΣ για να ξεπεράσουν το κρυφτούλι... της "μη απαρτίας"!!!  

Το πρώτο από τα τρία χτεσινά συμβούλια του Δήμου Άνδρου. Από την ενωμένη αντιπολίτευση που έπαιζε κρυφτούλι δεν προσήλθε κανείς! Χρειάστηκαν άλλα δύο έκτακτα χτες για να ολοκληρωθεί αργά το βράδυ... ένα κανονικό!!!

Τρία συμβούλια σε πέντε ώρες!!!

Ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Το χτεσινό δημοτικό συμβούλιο ήταν προγραμματισμένο, κανονικό και με τηλεδιάσκεψη. Από τους συμβούλους της διοίκησης (8) στις 17:00 ήταν παρόντες άπαντες. Από τους προέδρους των τοπικών παρόντες 3. Από της ενιαίας αντιπολίτευσης (13)... απόντες άπαντες!

Καπάκης-Σουσούδης θεώρησαν πως έχοντας την πλειοψηφία (λόγω απλής αναλογικής) είχαν μια ακόμα ευκαιρία να σαμποτάρουν την αναμόρφωση του προϋπολογισμού. Κι να μπλοκάρουν την διοίκηση. Μόνο που το κολπάκι του κρυφτού και του κυνηγητού που επιδίδονται επί 11 μήνες στην παιδική χαρά που έχουν μετατρέψει το δημοτικό συμβουλίου - για να σαμποτάρουν κάθε έργο και την Άνδρο - χτες δεν έπιασε!    

Δήμαρχος και πρόεδρος συμβουλίου ήταν διαβασμένοι. Κι όταν απέτυχε το συμβούλιο των 17:00 λόγω μη απαρτίας κάλεσαν δεύτερο, έκτακτο και κατεπείγον στις 20:00. Στις 20:00 παρουσιάστηκαν στις οθόνες των υπολογιστών μόνο δύο της ενιαίας αντιπολίτευσης. Ένας από κάθε ομάδα. Από τον Σουσούδη ο Γ. Ψωμάς και από τον Καπάκη ο Β. Αδάμης. Πάλι όμως δεν συμπλήρωναν τους απαραίτητους 11.

Δήμαρχος και πρόεδρος συγκάλεσαν και τρίτο, έκτακτο και κατεπείγον στις 22:00!!! Και θα συγκαλούσαν και τέταρτο τα μεσάνυχτα το οποίο ανεξαρτήτως παρόντων θα γινόταν έστω και με μη απαρτία. Ο νόμος έχει προνοήσει σε περιπτώσεις κακής συμπεριφοράς και μποϊκοταρίσματος ανθρώπων σαν τους Καπάκη-Σουσούδη. Και στο τέταρτο έκτακτο δεν χρειάζεται απαρτία. Έτσι στις 22:00 - έκαναν την ανάγκη φιλοτιμία - και φάνηκαν στις οθόνες και οι τρεις υπόλοιποι της ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που κρύβονταν: οι Γ. Καπάκης. Τ. Μαμάη και Σ. Τσαούσης. Όμως οι 7 της ομάδας Σουσούδη και ο «ανεξάρτητος» Μπακέλας προφανώς είχαν χαθεί στο δρόμο παίζοντας κρυφτό και κυνηγητό! Κι έτσι δεν φάνηκαν ποτέ.

Και ξεκίνησε ο Καπάκης να απεραντολογεί - χωρίς έρμα και ειρμό - σε τέτοιο σημείο που εξεράγει ο πρόεδρος Μπάλλας λέγοντας ανάμεσα σε πολλά και οργισμένα: «δεν θα το κάνετε εδώ αμέρικαν μπαρ, πηγαίνετε στο παραμάγαζο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλάτε ασταμάτητα χωρίς διαδικασίες». Κι έγινε κακός χαμός από τον Καπάκη!...

Το αξιοπερίεργο είναι πως μετά από αυτό – είχε πάει πια 22:35 - ο Καπάκης περιορίστηκε και ο πρόεδρος Μπάλλας κατάφερε και συνέχισε την διαδικασία περνώντας όλα τα θέματα μέσα σε 40 λεπτά. Και κάπου στις 23:20 τέλειωσε τα συμβούλιο χωρίς άλλα παρατράγουδα έχοντας ψηφίσει όλα τα θέματα!!!

Τα αξιοσημείωτα της βραδιάς

Από τα αξιοσημείωτα της βραδιάς. Το πρώτο: την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ψήφισε και ο Γ. Ψωμάς. Ο μόνος της ομάδας Σουσούδη που ήταν παρών στο δεύτερο και στο τρίτο συμβούλιο. Το δεύτερο: ο Β. Αδάμης έκανε μεγάλη προσπάθεια να είναι στα δύο συμβούλια μιας και βρισκόταν για δουλειά στο Λαύριο! Συμμετείχε πάντως μέσω κινητού τηλεφώνου. Το τρίτο η αναφορά του δημάρχου: η παρουσία της αντιπολίτευσης στα όργανα του Δήμου (Οικονομική Επιτροπή) είναι ελάχιστη. Ο Σουσούδης έχει συμμετοχή στην Οικονομική Επιτροπή μόνο 33%. Πάει στην Επιτροπή ή σηκώνει τηλέφωνο μια στις τρεις!!! Και η Τ. Μαμάη έχει συμμετοχή 48%. Πάει κι αυτή στην Επιτροπή ή σηκώνει το τηλέφωνο μία στις δύο!!! Προφανώς ασκούν έλεγχο δια της απουσίας τους στην Επιτροπή και δια του κρυφτού στο Συμβούλιο!!! Αλλά στο facebook - όλα κι όλα - έχουν όλοι τακτική παρουσία. 

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"