Ανοίγει ο δρόμος για τον περιφερειακό του λιμανιού στο Γαύριο! Οι παρόντες και οι απόντες της Άνδρου!...

Ο περιφερειακός δρόμος του Γαυρίου. Θα ξεκινά από το τέλος του πάρκινγκ, θα περνά σε μια απόσταση από το νέο πεδίο προσέγγισης ελικοπτέρων, θα ανεβαίνει μέχρι το ξενοδοχείο Andros Holiday Inn. Kai θα συνεχίζει μέχρι την έξοδο του στην κεντρική οδική αρτηρία απέναντι από την αστυνομία.

Την ώρα που η αντιπολίτευση Σουσούδη στον Δήμο Άνδρου δεν εμφανίζεται ούτε στα συμβούλια (όπως ήδη γράψαμε για το ΔΣ στις 11/8) ούτε στην Οικονομική Επιτροπή (όπως σήμερα γράφουμε στις 12/8) και δεν σηκώνει καν τα τηλέφωνα, ευρισκόμενη σε μακρές καλοκαιρινές διακοπές στο… facebook (!), η διοίκηση του Δήμου Άνδρου συνεχίζει να εργάζεται για το πολύπαθο και εγκαταλειμμένο επί χρόνια Γαύριο. Αυτή τη φορά έβαλε εμπρός τον περιφερειακό δρόμο του λιμανιού της Άνδρου.

Αναλυτικά, στις 12/8/20 συνεκλήθη η Οικονομική Επιτροπή με την παρουσία όλων των μελών της διοίκησης  (Λοτσάρης, Γιαννίσης, Μουστάκας, Μπιθικώτση, Βενετική) και με την... απουσία (!) όλων των μελών της αντιπολίτευσης (Σουσούδης, Τ. Μαμάη, Αντώνογλου, Τσαούσης)! Η Επιτροπή ενέκρινε ομοφώνως την αναγνωριστική μελέτη του περιφερειακού δρόμου σύνδεσης Λιμένος Γαυρίου με την βασική οδική αρτηρία Γαυρίου – Χώρας. Τις επόμενες ημέρες θα ανατεθεί και η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου με τις προβλεπόμενες διαδικασίες. Ανοίγει έτσι – κυριολεκτικά – ο δρόμος για την επίλυση ενός βασικού προβλήματος του Λιμένος Γαυρίου και ολόκληρου του νησιού.

Ο δρόμος όπως δείχνει το τοπογραφικό διάγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας θα περνά έξω από το πυκνοδομημένο κομμάτι του οικισμού, μεταφέροντας την κίνηση εκτός Γαυρίου, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην γρηγορότερη και ασφαλέστερη κίνηση τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των καλοκαιρινών επισκεπτών της Άνδρου.

Για την ιστορία η μελέτη είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Κυριάκου Θωμά στην Υδρούσα. Επανήλθε 11 χρόνια αργότερα επί διοίκησης Λοτσάρη με εισήγηση του Κυριάκου Θωμά, ο οποίος είναι σήμερα σύμβουλος του σημερινού δημάρχου. Όπως προβλέπεται μετά την ολοκλήρωση και της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων θα αναζητηθεί χρηματοδότηση. Καλώς εχόντων των πραγμάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο μέσα στα δύο επόμενα χρόνια και το Γαύριο να έχει βρει διέξοδο σε ένα από τα σημερινά μεγάλα αδιέξοδα του.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"