Αναζήτηση ονόματος, αλλά και κενό πληροφόρησης για την ανακύκλωση...

Αυτοκίνητο για την ανακύκλωση. Χρησιμοποιήθηκε επί Σουσούδη για τα σκουπίδια! Τι γίνεται σήμερα;

(Το  Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου - Andros Research Center είναι ένας νέος φορέας προερχόμενος ή και συνδεόμενος με τον ιδιωτικό φορέα Andros Routes που έχει αναφορά τα μονοπάτια της Άνδρου. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έστειλε έχει στόχο να δραστηριοποιηθεί στην ανακύκλωση  στην Άνδρο. Για το "Ερευνητικό Κέντρο" δεν ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα πέρα ότι συνδέεται με το Andros Routes. Με αφορμή την ανακοίνωση του για «αναζήτηση ονόματος» και τις πρώτες εξαγγελίες δράσεων γύρω από την ανακύκλωση παραθέτουμε κατωτέρω μικρό ιστορικό της πορείας της ανακύκλωσης στην Άνδρο για να δούμε που βρισκόμαστε σήμερα.

Η ανακύκλωση στο νησί είναι μια πονεμένη ιστορία. Ξεκίνησε επί δημαρχίας Γιάννη Γλυνού σε συνεργασία με ιδιώτη επιχειρηματία. Προχώρησε όπως προχώρησε και καταγγέλθηκε σφόδρα από την αντιπολίτευση Σουσούδη για μύριους όσους λόγους – κυρίως για υπερχρηματοδότηση.

Επί δημαρχίας Σουσούδη διακόπηκε σταδιακά η σχέση με τον αρχικό ιδιώτη επιχειρηματία και ανέλαβε άλλος ιδιώτης επιχειρηματίας με υπεργολάβο «εκλεκτό κύριο» που μέσα σε δύο μήνες κατήγγειλε σε όλη την Άνδρο και στο Εν Άνδρω τον κ. Σουσούδη για μύρια όσα. Υπάρχουν και σχετικές δηλώσεις του δημοσιευμένες…

Η ανακύκλωση έκτοτε πέρασε από σαράντα κύματα διαλυόμενη και ανασυγκροτηνόμενη, υπερχρηματοδοτούμενη ή υποχρηματοδοτούμενη μέχρι που σχεδόν διαλύθηκε. Από ότι ξέρουμε τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τους αυτοσχεδιασμούς του κ. Σουσούδη (και δεν έπιασαν τόπο) ήταν πολλαπλάσια από αυτά επί Γλυνού.

Από αυτή την περίοδο απόμειναν τα ανακυκλώσιμα στους δρόμους και αρκετές δικαστικές ή άλλες εκκρεμότητες μεταξύ εργολάβων. Είναι χαρακτηριστικό του αλαλούμ των ανθρώπων και της περιόδου πως ο γνωστός υπεργολάβος - με μνήμη Καμήλας -, που τότε ήταν απέναντι στον κ. Σουσούδη κι έτρεχε στα δικαστήρια έστελνε σωρηδόν φωτογραφίες και καταγγελίες στο Εν Άνδρω (δημοσιεύτηκαν μόνο δύο). Σήμερα ο ίδιος είναι πρωτοπαλίκαρο και ο ένθερμος υποστηρικτής του πρώην δημάρχου και συνάμα – άνευ λόγου και αιτίας - ένθερμος υβριστής μας!!! Ίσως βαραίνει η νέα φιλία του με τον κ. Σουσούδη…

Αυτοκίνητο για την ανακύκλωση. Έμεινε αχρησιμοποιητό επί καιρό επί Σουσούδη. Χρησιμοποιήθηκε στο τέλος - όπως δείχνει η πρώτη εικόνα - για... σκουπιδιάρικο!!!

Αυτός ήταν ο ανακυκλούμενος χώρος… της «ανακύκλωσης» (!!!) μέχρι που ανέλαβε η διοίκηση Λοτσάρη. Ένα χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης από την σημερινή δημοτική αρχή δεν έχουμε εικόνα του τι συμβαίνει στον χώρο! Δεν έχουμε λάβει τίποτα από τον σημερινό αντιδήμαρχο ανακύκλωσης του Δήμου Άνδρου, ο οποίος και ως αντιδήμαρχος τουρισμού έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με τον Τύπο. Είναι χαρακτηριστικό πως το καλοκαίρι ξεκίνησε καμπάνια στο μετρό της Αθήνας χωρίς μια ανακοίνωση. Καμία ανακοίνωση ή απολογισμό δεν έχουμε λάβει, λοιπόν, επί ένα χρόνο και για την ανακύκλωση.

Αν κάποιος άλλος στον Δήμο Άνδρου κρίνει σκόπιμο μπορεί ας μας πληροφορήσει για το τι συμβαίνει - όλη αυτή την περίοδο - στον κρίσιμο και ευαίσθητο χώρο της ανακύκλωσης από τον οποίο εξαρτάται και η μελλοντική λειτουργία του νέου ΧΥΤΥ στην Άνδρο. Κι εμείς θα πληροφορήσουμε τους αναγνώστες μα την σειρά μας… ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ !

Με χαρά ανακοινώνουμε δημόσια σήμερα, τη διαδικασία αναζήτησης ονόματος για το εγχείρημα για μια πιο καθαρή και πράσινη Άνδρο.
Το εγχείρημα αυτό είναι για όλους τους ανθρώπους της Άνδρου και ποιός άλλος καλύτερος τρόπος παρά να το ξεκινήσουμε επιλέγοντας το όνομα του μαζί !
Οποιοσδήποτε το θέλει είναι ευπρόσδεκτος να προτείνει ένα όνομα.
Προκειμένου να υποβάλετε τις προτάσεις σας για ένα όνομα θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στην ηλεκτρονική λίστα αποδεκτών ενημέρωσης για το νέο εγχείρημα στον σύνδεσμο εδώ και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τις οδηγίες !

Το όνομα θα πρέπει να αντανακλά το όραμα και τους στόχους του εγχειρήματος που είναι:

  • Η αύξηση της επανάχρησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης στην Άνδρο Η εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης στην Άνδρο
  • Η μείωση των απορριμμάτων, τα οποία μολύνουν τα ρυάκια τους ποταμούς και τη θάλασσα
  • Η μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν προς ταφή ή δεματοποίηση

Το όνομα θα αποτελέσει το “πρόσωπο” του εγχειρήματος. Θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του λογοτύπου του εγχειρήματος, καθώς επίσης στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εγχειρήματος. Το όνομα αυτό μπορεί να είναι στα ελληνικά, στα αγγλικά, ή και στις δύο γλώσσες.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για ονόματα λήγει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Η ομάδα διαχείρισης του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Καμήλα άρχισε να γλύφεις προς (διαγράφεται ένα υπονούμενο - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΓΥΡΙΣΕ Ο ΤΖΕΤΖΕΡΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΚΑΜΗΛΟ

This comment was minimized by the moderator on the site

Σωστά τα λες Καμήλο ο Αντιδήμαρχος...
(διαγράφονται μια σειρά χυδαιότητες επιπέδου Μπάμπη & Καμήλου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

ΤΙ ΠΑΘΑΤΕ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΑΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ? ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ (πχ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΚΕΛΛΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΥΤΥ κλπ) ή ΜΗΠΩΣ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΔΙΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ. ΘΑ'ΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΟΙΟ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ Ν'ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΖΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΗ. ΔΩΣΕ ΠΟΝΟ...

ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Έχουμε την εντύπωση πως δεν διαβάσατε το κειμενο. Δεν μιλά για Μπακέρες, Μπακέλες, Μουρέλες. Μιλά για ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ που δεν ξέρουμε που είναι τα πράγματα. Και σε προηγούμενο μιλάγαμε οχι για ΧΥΤΥ, ΧΑΔΑ, ΧΑΛΑ, ΧΑΧΑ, αλλά για την τουριστική διαφήμιση του καλοκαιριού.
Πόσο δύσκολη γλώσσα τα ελληνικά για εσάς γι' αυτό προσπαθείτε με τα μιξοαγγλικά σας να βγάλετε άκρη... THAT'S WHAT IS HAPPENING MY DEAR WATSON!!!!!!!!!!!!
Συνεχίστε....

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Συναντήθηκε τελικά ο Σουσουδης με τους επενδυτές για τις ανεμογεννητριες; Λαλίστατος σε όλα, αλλά σ αυτό δεν βλέπω απάντηση.....

This comment was minimized by the moderator on the site

ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΛΟΤΣΑΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΥΣΤΑΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΤΟΥ. ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ; ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΟ ΜΙΣΘΟ; ΔΩΣΤΟΝ ΤΟΥ. ΜΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙΣ ΑΛΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ. ΘΑ ΤΙΜΩΡΗΘΕΙΣ ΓΙΑΥΤΟ.

This comment was minimized by the moderator on the site

Αυτόν που βάλανε ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ανακύκλωσης ήταν αναμενόμενο. Είναι ένας άσχετος σε όλα που δεν ασχολείται καν να μάθει. Ίσα ίσα να κρατάει την θεσούλα.

This comment was minimized by the moderator on the site

Η αντιπολίτευση και οι αντιπολιτευομενοι εκεί που έφτυναν γλύφουν, και εκεί που εγλυφαν φτύνουν. Αντρίκια πράγματα, όχι αστεία!

This comment was minimized by the moderator on the site

Μήπως γνωρίζετε και μπορείτε να μας ενημερώσετε για τα πρόσωπα που συγκροτούν την Ομάδα Διαχείρισης του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Ιδέα δεν έχουμε...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 1 εβδομάδα πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Kamilolazaronikolos green xefteri company and partners

Περισσότερα