Αναζήτηση ονόματος, αλλά και κενό πληροφόρησης για την ανακύκλωση...

Αυτοκίνητο για την ανακύκλωση. Χρησιμοποιήθηκε επί Σουσούδη για τα σκουπίδια! Τι γίνεται σήμερα;

(Το  Ερευνητικό Κέντρο Άνδρου - Andros Research Center είναι ένας νέος φορέας προερχόμενος ή και συνδεόμενος με τον ιδιωτικό φορέα Andros Routes που έχει αναφορά τα μονοπάτια της Άνδρου. Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που έστειλε έχει στόχο να δραστηριοποιηθεί στην ανακύκλωση  στην Άνδρο. Για το "Ερευνητικό Κέντρο" δεν ξέρουμε πρόσωπα και πράγματα πέρα ότι συνδέεται με το Andros Routes. Με αφορμή την ανακοίνωση του για «αναζήτηση ονόματος» και τις πρώτες εξαγγελίες δράσεων γύρω από την ανακύκλωση παραθέτουμε κατωτέρω μικρό ιστορικό της πορείας της ανακύκλωσης στην Άνδρο για να δούμε που βρισκόμαστε σήμερα.

Η ανακύκλωση στο νησί είναι μια πονεμένη ιστορία. Ξεκίνησε επί δημαρχίας Γιάννη Γλυνού σε συνεργασία με ιδιώτη επιχειρηματία. Προχώρησε όπως προχώρησε και καταγγέλθηκε σφόδρα από την αντιπολίτευση Σουσούδη για μύριους όσους λόγους – κυρίως για υπερχρηματοδότηση.

Επί δημαρχίας Σουσούδη διακόπηκε σταδιακά η σχέση με τον αρχικό ιδιώτη επιχειρηματία και ανέλαβε άλλος ιδιώτης επιχειρηματίας με υπεργολάβο «εκλεκτό κύριο» που μέσα σε δύο μήνες κατήγγειλε σε όλη την Άνδρο και στο Εν Άνδρω τον κ. Σουσούδη για μύρια όσα. Υπάρχουν και σχετικές δηλώσεις του δημοσιευμένες…

Η ανακύκλωση έκτοτε πέρασε από σαράντα κύματα διαλυόμενη και ανασυγκροτηνόμενη, υπερχρηματοδοτούμενη ή υποχρηματοδοτούμενη μέχρι που σχεδόν διαλύθηκε. Από ότι ξέρουμε τα χρήματα που δαπανήθηκαν από τους αυτοσχεδιασμούς του κ. Σουσούδη (και δεν έπιασαν τόπο) ήταν πολλαπλάσια από αυτά επί Γλυνού.

Από αυτή την περίοδο απόμειναν τα ανακυκλώσιμα στους δρόμους και αρκετές δικαστικές ή άλλες εκκρεμότητες μεταξύ εργολάβων. Είναι χαρακτηριστικό του αλαλούμ των ανθρώπων και της περιόδου πως ο γνωστός υπεργολάβος - με μνήμη Καμήλας -, που τότε ήταν απέναντι στον κ. Σουσούδη κι έτρεχε στα δικαστήρια έστελνε σωρηδόν φωτογραφίες και καταγγελίες στο Εν Άνδρω (δημοσιεύτηκαν μόνο δύο). Σήμερα ο ίδιος είναι πρωτοπαλίκαρο και ο ένθερμος υποστηρικτής του πρώην δημάρχου και συνάμα – άνευ λόγου και αιτίας - ένθερμος υβριστής μας!!! Ίσως βαραίνει η νέα φιλία του με τον κ. Σουσούδη…

Αυτοκίνητο για την ανακύκλωση. Έμεινε αχρησιμοποιητό επί καιρό επί Σουσούδη. Χρησιμοποιήθηκε στο τέλος - όπως δείχνει η πρώτη εικόνα - για... σκουπιδιάρικο!!!

Αυτός ήταν ο ανακυκλούμενος χώρος… της «ανακύκλωσης» (!!!) μέχρι που ανέλαβε η διοίκηση Λοτσάρη. Ένα χρόνο από την ανάληψη της διοίκησης από την σημερινή δημοτική αρχή δεν έχουμε εικόνα του τι συμβαίνει στον χώρο! Δεν έχουμε λάβει τίποτα από τον σημερινό αντιδήμαρχο ανακύκλωσης του Δήμου Άνδρου, ο οποίος και ως αντιδήμαρχος τουρισμού έχει διακόψει κάθε επικοινωνία με τον Τύπο. Είναι χαρακτηριστικό πως το καλοκαίρι ξεκίνησε καμπάνια στο μετρό της Αθήνας χωρίς μια ανακοίνωση. Καμία ανακοίνωση ή απολογισμό δεν έχουμε λάβει, λοιπόν, επί ένα χρόνο και για την ανακύκλωση.

Αν κάποιος άλλος στον Δήμο Άνδρου κρίνει σκόπιμο μπορεί ας μας πληροφορήσει για το τι συμβαίνει - όλη αυτή την περίοδο - στον κρίσιμο και ευαίσθητο χώρο της ανακύκλωσης από τον οποίο εξαρτάται και η μελλοντική λειτουργία του νέου ΧΥΤΥ στην Άνδρο. Κι εμείς θα πληροφορήσουμε τους αναγνώστες μα την σειρά μας… ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

 

ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ !

Με χαρά ανακοινώνουμε δημόσια σήμερα, τη διαδικασία αναζήτησης ονόματος για το εγχείρημα για μια πιο καθαρή και πράσινη Άνδρο.
Το εγχείρημα αυτό είναι για όλους τους ανθρώπους της Άνδρου και ποιός άλλος καλύτερος τρόπος παρά να το ξεκινήσουμε επιλέγοντας το όνομα του μαζί !
Οποιοσδήποτε το θέλει είναι ευπρόσδεκτος να προτείνει ένα όνομα.
Προκειμένου να υποβάλετε τις προτάσεις σας για ένα όνομα θα πρέπει πρώτα να εγγραφείτε στην ηλεκτρονική λίστα αποδεκτών ενημέρωσης για το νέο εγχείρημα στον σύνδεσμο εδώ και στη συνέχεια να ακολουθήσετε τις οδηγίες !

Το όνομα θα πρέπει να αντανακλά το όραμα και τους στόχους του εγχειρήματος που είναι:

Το όνομα θα αποτελέσει το “πρόσωπο” του εγχειρήματος. Θα χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία του λογοτύπου του εγχειρήματος, καθώς επίσης στην ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του εγχειρήματος. Το όνομα αυτό μπορεί να είναι στα ελληνικά, στα αγγλικά, ή και στις δύο γλώσσες.

Η προθεσμία για την υποβολή προτάσεων για ονόματα λήγει το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Η ομάδα διαχείρισης του Ερευνητικού Κέντρου Άνδρου