Ακόμα βρίσκουν ξεχασμένα αυτοκίνητα! Ή, η ιστορία ενός αμαρτήματος…

 Ο επαναπατρισμός ενός ξεχασμένου επί 5ετία αυτοκινήτου!!!

Έφτασε χτες στην Άνδρο με το πλοίο της γραμμής το αυτοκίνητο πλυντήριο κάδων, που είχε σταλεί για επισκευή το 2014 κάπου στην Βόρεια Αττική. Το αυτοκίνητο είχε αγοραστεί καινούριο το 2006 από τον Σύνδεσμο Δήμων Άνδρου. Το σημερινό κόστος αγοράς αυτού του αυτοκινήτου ξεπερνά τις 150.000 ευρώ όπως μας είπαν.

Το αυτοκίνητο «βρέθηκε» ξεχασμένο από τον αντιδήμαρχο Δ. Γιαννίση που ως παλαιός δήμαρχος ήξερε την ύπαρξη του και το αναζήτησε και το ανακάλυψε ξεχασμένο σε ένα συνεργείο κάπου στην Βόρεια Αττική! Επισκευάστηκε από τον δήμαρχο Δημήτρη Λοτσάρη και χτες επαναπατρίστηκε στο νησί μετά 6 χρόνια!!!

Ιστορία ενός αμαρτήματος

Μέχρι και φωτογραφίες για την "ανεύρεση" και τον επαναπατρισμό του αυτοκινήτου από τους παραβρισκόμενους χτες στο Γαύριο!!!

Το αυτοκίνητο πλυντήριο κάδων ενεργοποιήθηκε ουσιαστικά μετά το 2011 επί ενιαίου Δήμου Άνδρου. Δεν πρόλαβε όμως να κάνει πολλά. Με μόλις 3.300 χιλιόμετρα παρουσίασε κάποια βλάβη στο σύστημα αυτοματισμών της πλύσης κάδων και εστάλη για επισκευή το 2014.

Το 2015 ο τότε υπεύθυνος αυτοκινήτων του Δήμου Άνδρου αντιδήμαρχος Δημήτρης Λάσκαρης έβαλε στον προϋπολογισμό κάπου 2.700 ευρώ για την ολοκλήρωση της επισκευής του. Ο τότε δήμαρχος Άνδρου Θ. Σουσούδης διέγραψε το κονδύλι λέγοντας «δεν το χρειαζόμαστε για την ώρα αυτό το αυτοκίνητο».

Την επόμενη χρονιά (2016) πάλι ο Δημήτρης Λάσκαρης επανήλθε ζητώντας το αυτοκίνητο να επισκευαστεί και να επανέλθει στο νησί. Και πάλι ο Θ. Σουσούδης απάντησε: «δεν το χρειαζόμαστε γιατί έχουμε και άλλες προτεραιότητες». Το 2017 ο Λάσκαρης έπαψε να είναι αντιδήμαρχος και ο Σουσούδης στον οποίο πέρασε αποκλειστικά η ευθύνη ξέχασε οριστικά το αυτοκίνητο αυτό.

Ο Δημήτρης Γιαννίσης όταν βρήκε το αυτοκίνητο κάπου στην Αττική. Το αυτοκίνητο έφερε ακόμα τα σήματα του Συνδέσμου Δήμων Άνδρου που είχε καταργηθεί με τον Καλλικράτη το 2011.

Το 2019 ο Δημήτρης Γιαννίσης – που ήξερε την ύπαρξη του – άρχισε να το αναζητά. Το βρήκε όπως είπαμε σε συνεργείο κάπου στη Βόρεια Αττική. Ξεκίνησαν οι διαδικάσίες επισκευής, συντήρησης, αλλά αποκατάστασης του γιατί παρατημένο τόσα χρόνια είχε πια πολλά προβλήματα και φθορές.

Συντηρήθηκε μηχανολογικά, επισκευάστηκαν οι αυτοματισμοί του, άλλαξε λάστιχα, έγιναν δοκιμές και κάποια στιγμή όταν ήταν πια έτοιμο εξοφλήθηκε ο λογαριασμός του, που είχε πια ανέβει αρκετά. Και χτες με το πλοίο Θεολόγος της γραμμής το χαμένο επί 6ετία αυτοκίνητο πλυντήριο κάδων επαναπατρίστηκε στην Άνδρο.

Πολιτικό συμπέρασμα

Το αυτοκίνητο κατά τις δοκιμές στην Αττική

Τι μας λέει η παραπάνω είδηση και η μικρή «αμαρτωλή» ιστορία που την συνοδεύει; Πως η διοίκηση του κ. Σουσούδη υπήρξε μια καταστροφική περίοδος για την Άνδρο.

Επί των ημερών της δεν έγιναν έργα. Δεν προγραμματίστηκαν νέα έργα. Δεν συντηρήθηκαν υποδομές. Και για να είμαστε συγκεκριμένοι για τις υποδομές και να μην λέει κανείς πως λέμε λόγια απλώς παραθέτουμε: εγκατάλειψη του βιολογικού Κορθίου, εγκατάλειψη συνδέσεων με βιολογικό Χώρας της Μεσαριάς, των Λειβαδίων και των Στενιών, εγκατάλειψη ωρίμανσης βιολογικού Γαυρίου-Μπατσίου, εγκατάλειψη δικτύου ύδρευσης σε πολλές περιοχές, εγκατάλειψη κάθε λιμανιού της Άνδρου, από το Γαύριο και τη Χώρα μέχρι το Κόρθι, αλλοπρόσαλλες αποφάσεις για τον ΧΥΤΥ στην Πλούσκα, από αρχική άρνηση μέχρι ύστερη αποδοχή, εγκατάλειψη όλου του δημοτικού οδικού δικτύου, εγκατάλειψη της ανακύκλωσης κλπ.

Κορύφωση της αδιαφορίας και της κακοδιοίκησης της περιόδου η πλήρης εγκατάλειψη στην τύχη τους επί 5ετία τριών αυτοκινήτων/εργαλείων του Δήμου Άνδρου. Να θυμίσουμε το φορτηγό με κάδους απορριμμάτων του λιμενικού Ταμείου, που βρέθηκε εγκαταλειμμένο γιατί χάθηκαν τα κλειδιά του, η σκούπα/αυτοκίνητο του πρώην Δήμου Κορθίου, που ξεχάστηκε έξω από το δημαρχείο. Και τέλος ένα πλήρως αυτοματοποιημένο πλυντήριο κάδων φορτηγό σε κάποιο συνεργείο της Αττικής επί 5ετία!!!

Αν αυτό δεν είναι κακοδιοίκηση, αδιαφορία και έλλειψη στοιχειώδους νοικοκυροσύνης τότε τι είναι; Πως μπορεί ο πρώην δήμαρχος να ασκεί αντιπολίτευση λέγοντας του κόσμου τα απίθανα όταν απέτυχε στοιχειωδώς και στα ελάχιστα που είναι η απλή συντήρηση και ο επαναπατρισμός στην Άνδρο ολοκαίνουριων αυτοκινήτων του Δήμου Άνδρου που βρέθηκαν μετά 5ετία ξεχασμένα κάπου στην Αττική;

Υπάρχουν άραγε κάποιες απαντήσεις επί του συγκεκριμένου;

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"