Συμπόσιο για τον πατριωτισμό και την ορθοδοξία...

Ομιλητές και συμμετέχοντες στο 2ο Συμπόσιο στο ξεκοδοχείο Περράκη της Άνδρου. Ανάμεσα τους διακρίνονται ο Γ. Μαλταμπές, Μ. Μηλιαράκης, Δ. Στεφάνου, Γ. Στεφάνου, ο Γ. Παπανικολάου κλπ,

(To site γενικά δεν δημοσιεύει κείμενα πολιτικών κομμάτων. Κατά διαστήματα κάνουμε κάποιες εξαιρέσεις για θέματα που ενδιαφέρουν και που έχουν κάποιο λόγο να δημοσιευτούν. Κατά την προεκλογική περίοδο κάνουμε σειρά δημοσιεύσεων για να γνωρίσουν οι αναγνώστες μας τους υποψηφίους της περιοχής μας. Κατά καιρούς επίσης δημοσιεύουμε ή αναδημοσιεύουμε πολιτικά κείμενα γενικότερου ενδιαφέροντος από επώνυμους ή άλλους αρθρογράφους που άπτονται σημαντικών διεθνών ή ελληνικών εξελίξεων. Σήμερα δημοσιεύουμε το δελτίο τύπου για το 2ο Συμπόσιο του Πατριωτικού Συνδέσμου λόγω της εντοπιότητας του ιδρυτή και διοργανωτή, του πρώην επάρχου Άνδρου Γιάννη Μαλταμπέ, το οποίο διεξήχθη για δεύτερη συνεχή χρονιά στην Άνδρο και στο οποίο μίλησαν πολιτικοί και παραβρέθηκαν και γνωστοί Ανδριώτες επιχειρηματίες – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Από το δελτίο τύπου που εστάλη στο εν Άνδρω δημοσιεύουμε επιλεγμένα αποσπάσματα:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Άνδρος φιλοξένησε με μεγάλη επιτυχία για δεύτερη συνεχή χρονιά το διήμερο Συμπόσιο του ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ, «Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ», που διεξήχθη από τις 19  - 20 Σεπτεμβρίου 2020,  με θέμα «Ο Ελληνισμός Παλεύει για την επιβίωσή του». Οι ομιλίες του συνεδρίου έλαβαν χώρα στο Ξενοδοχείο «ΠΕΡΡΑΚΗΣ» στο Κυπρί, με κεντρικό ομιλητή τον Μανώλη Μηλιαράκη, Δημοσιογράφο - Επίτιμο Πρόεδρο της Χριστιανικής Δημοκρατίας και ειδικό ομιλητή τον Ανδρέα Μακρογκίκα, Καθηγητή Μέσης Εκπαίδευσης - Αντιπρόεδρο του Πατριωτικού Συνδέσμου. Μηνύματα για τις εργασίες του συμποσίου απέστειλαν πολλοί πολιτευτές ανάμεσα τους και ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής Πρόεδρος της «Δημοκρατικής Αναγέννησης». Τον ρόλο του συντονιστή είχε ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπανικολάου.

Τις εργασίες του Συμποσίου άνοιξε ο Πρόεδρος του Πατριωτικού Συνδέσμου και οικοδεσπότης Ιωάννης Μαλταμπές. Στη συνέχεια μίλησε ο Νίκος Βασιλειάδης Καθηγητής του Τμήματος Διεθνών Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Δικηγόρος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ελεύθερης Πατρίδας.

Ακολούθως μίλησε ο κεντρικός ομιλητής Μ. Μηλιαράκης με θέμα «Να βάλουμε τέρμα στο Δόγμα της Υποτέλειας» ανέλυσε τους παράγοντες που διαμόρφωσαν το δόγμα της υποταγής στις προστάτιδες δυνάμεις. Βασικοί σταθμοί εφαρμογής του εν λόγω δόγματος απαντώνται στον χώρο της παιδείας και του πολιτισμού, της κοινωνικής ζωής, όπου το πρότυπο της ελληνικής οικογένειας τείνει να εκλείψει, στον χώρο της οικονομίας, με την πλήρη αποβιομηχανοποίηση της χώρας, την υπογραφή των μνημείων και την υποταγή - υποθήκευσή της. Για την αντιστροφή της κατάστασης ο Μ. Μηλιαράκης πρότεινε μεταξύ άλλων την επαναλειτουργία της πολεμικής βιομηχανίας και των ναυπηγείων, τον συντονισμό όλων των παραγωγικών δυνάμεων, ώστε να παραχθεί δικός μας πλούτος, την θεσμοθέτηση εθνικού συμβουλίου που να μελετά τις διεθνείς εξελίξεις, την καθιέρωση του θεσμού των πολιτικών αρχηγών, την χάραξη πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Τέλος ο Ανδρέας Μακρογκίκας μίλησε για την αειφορική σύνδεση παραδοσιακών καλλιεργειών με το τουριστικό εισόδημα.