ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 2/10: "Ψηφίστε εσείς να δούμε τι θα ψηφίσουμε κι εμείς!!!"

 

Ήπιος, προσεκτικός κι ενίοτε πολιτικά αιχμηρός ο πρόεδρος του ΔΣ κ. Μπάλλας...

Αν υπάρχει κάτι να σχολιάσει κανείς από το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής 2/10 - που έγινε δικτυακά - είναι πως η δύσκολη συγκατοίκηση που επέβαλε η απλή αναλογική μεταξύ μιας συγκυριακής πλειοψηφίας στο κι ενός οριακού δημάρχου δεν είναι για κοινωνίες σαν την Άνδρο. Μια κοινωνία χωρίς πολιτική παιδεία και με τόσους επίδοξους «αρχηγοί» κι ανατέλλοντες «αρχηγίσκους», που στα συμβούλια μπερδεύουν από άγνοια: νόμους, κανόνες, κανονισμούς, φιλοδοξίες, ματαιοδοξίες, ψηφοφορίες και προσωπικές εχθρότητες.

Μετά από την παραπάνω εισαγωγή μπορεί να αναρωτηθεί κανείς: «αξίζει τον κόπο να παρακολουθεί κάποιος το δημοτικό συμβούλιο;» Και ακόμα: «τι συμπέρασμα μπορεί να βγάλει ένας παρατηρητής από όσα λέχθηκαν και καταψηφίστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής για θέματα μάλλον ήσσονος σημασίας;»

Στα 10 τελευταία χρόνια που παρακολουθούμε συμβούλια πρώτη φορά βλέπουμε δημοτικούς συμβούλους απληροφόρητους να αυτοσχεδιάζουν και να ρωτάνε... για να ρωτάνε! Απλώς για να φανούν! Είδαμε σήμερα τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης να ζητά πρώτα να ψηφίσει η διοίκηση, για να δει τι θα ψηφίσει μετά αυτός και οι δικοί του!!! Και το πιο απίστευτο: πρώτη φορά βλέπουμε δημοτικό σύμβουλο - «ανεξάρτητο» - να ζητά κατά την ψηφοφορία: «το σχόλιο του δημάρχου»!!! Λες κι ήταν δημοσιογράφος σε πάνελ!!! Βγάζοντας έτσι τα προσωπικά του με τον δήμαρχο.

Ατυχώς για το συμβούλιο ο δήμαρχος... «σχολίασε»!!! Κι αυτά που είπε καλύτερα να μην τα έλεγε. Όλα αυτά χωρίς να υπάρχει θέμα ουσιαστικά. Διαδικαστικά θέματα. Απλή διαχείριση δηλαδή. Αν ήταν σοβαρά τι θα γινόταν;

Σε χαμηλούς τόνους η εισήγηση του Δ. Γιαννίση για την ένταξη της Άνδρου στο δίκτυο βιώσιμων πόλεων "Αντώνης Τρίτσης"

Για την ιστορία καταγράφουμε πως ο κ. Δ. Γιαννίσης έκανε εισήγηση για συμμετοχή στο δίκτυο Τρίτσης για τις βιώσιμες πόλεις με σκοπό να αξιοποιηθεί η συμμετοχή και να κατατεθούν μελέτες ή να αντληθεί τεχνογνωσία για διάφορα έργα. Είκοσι λεπτά για να ψηφίσουν όλοι ναι!!!

Ακόμα, ψηφίστηκε η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του μαγαζιού «Δόλωμα» στο Κόρθι. Κάποιος προσέφυγε εκ νέου μετά την προηγούμενη απόφαση του Δήμου στην Αποκεντρωμένη, η οποία ακύρωσε την απόφαση παράτασης λειτουργίας του που πάρθηκε στο ΔΣ το καλοκαίρι!!!

Αλλεπάλληλες προσφυγές με δεκάδες νομικισμούς από αντιμαχόμενους μαγαζάτορες στο Κόρθι πάνω σε μια σαθρή πολεοδομική έκθεση που έκανε ο κ. Μ. Γρηγόρας με βάση νόμο που δεν ίσχυε. Στη συνέχεια όμως «ανακαλύφθηκε» θέμα με τον αιγιαλό!!! Από το 2018 μέχρι σήμερα το θέμα είναι στον αέρα. Όπως και η επένδυση. Όπως και τα δημοτικά συμβούλια. Όλα αυτά γιατί όλοι ψάχνουν να βρουν νομικά ερείσματα σε επιχειρηματικούς ανταγωνισμούς. Αντί να προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες. Αυτά για την οικονομία...

Αλλά το ίδιο γίνεται και στο ΔΣ. Πίσω από νομικισμούς και πομφόλυγες περί δημοκρατίας κρύβονται προσωπικές έχθρες και κόντρες, πολιτικές φιλοδοξίες και ματαιοδοξίες. Μια ώρα για να ψηφίσει η αντιπολίτευση… μετά την συμπολίτευση! Και για να ξεκινήσει στην ψηφοφορία "σώου" ο «ανεξάρτητος»!!! Στον οποίο δυστυχώς απάντησε και το χειρότερο απάντησε με εντελώς λάθος και προσωπικό τρόπο ο δήμαρχος!!! Δίνοντας έτσι ευκαιρία στον καραδοκούντα κ. Σουσούδη να οξύνει την κατάσταση. Να βγάλει κι αυτός τα προσωπικά του στην φόρα! Απαξιώνοντας ότι μπορούσε...

Ξαστόχησε στον "σχολιασμό" του ο δήμαρχος...

Η εντελώς λάθος απάντηση του κ. Λοτσάρη μάς δίνει την ευκαιρία - για μια ακόμα φορά - να επισημάνουμε πως ο δήμαρχος όταν παρασύρεται σε προσωπικές αντιπαραθέσεις χάνει τις εντυπώσεις και μαζί με αυτές ξαστοχεί και στα πολιτικά επιχειρήματα. Αυτή του όμως η αστοχία δίνει σε εμάς την ευκαιρία να υπογραμμίσουμε στους διάφορους μπακατέλες της τοπικής πολιτικής ζωής πως κανένα «Γραφείο Τύπου» δεν κρίνει και επικρίνει ανοικτά και ξάστερα αυτούς… που «υπακούει»!!! Ας ρωτήσουν τον κ. Σουσούδη - τώρα που έχουν την ευκαιρία και επισκέπτονται μαζί οικονομικούς παράγοντες - για τον ρόλο ενός «Γραφείου Τύπου». Ο πρώην δήμαρχος τον ξέρει καλά, γιατί είχε κατά καιρούς αρκετά "Γραφεία Τύπου"…

Κατά τα άλλα να σημειώσουμε πως ψηφίστηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού, που καταψήφισε ως συνήθως η «ενωμένη αντιπολίτευση». Ζητούσαν όλοι εξηγήσεις για όλα. Τις έδωσε η επικεφαλής διευθύντρια επί των οικονομικών, την οποία ορίσει ο κ. Σουσούδης. Αλλά τώρα την καταψηφίζει μαζί και τις εξηγήσεις της (όπως είπε)… "μιας και καταψηφίζουν οι άλλοι!!! Τέτοια συνέπεια λόγων κι έργων δεν ξανάδαμε! Μια αντιπολίτευση «ψηφίστε εσείς οι άλλοι να δούμε τι θα ψηφίσουμε κι εμείς»!!!

Και εις ανώτερα…

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»