Πέντε διαλυμένες δημοτικές αποθήκες στο Γαύριο που έγιναν σύγχρονες και χρήσιμες...

 

Καθαρίστηκε ανακαινίστηκε μέσα-έξω η ξεχασμένη αποθήκη. Στις αποθήκες θα φιλοξενηθούν για λίγο καιρό τα νέα φωτιστικά του λιμανιού από Ιταλία και τα οποία θα μπουν στο επόμενο διάστημα Εκεί φυλάσσονται και τα στολίδια των Χριστουγέννων για να μην αγοράζει άλλα ο Δήμος. 

Κύριε διευθυντά του ''Εν Άνδρω'',

Σας παρακαλούμε να δημοσιεύσετε  το κείμενο και τις φωτογραφίες μας για ενημέρωση των αναγνωστών σας.

Ευχαριστούμε για την φιλοξενία...

 

Ανακαινισμένη μέσα-έξω μια από τις δημοτικές αποθήκες. Στις αποθήκες βρέθηκαν πλήθος καινούριων οδικών σημάτων ξεχασμένων και... αχρησιμοποίητων!!! Το αμέσως επόμενο διάστημα θα τοποθετηθούν στους δρόμους της Άνδρου...  

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΓΑΥΡΙΟ

27/10/2020

Ο Αγροτικός συνεταιρισμός Γαυρίου Άνδρου  σταμάτησε να λειτουργεί πριν από δέκα περίπου χρόνια,  λόγω χρεωκοπίας.  Από τότε, δυστυχώς, και  τα πέντε 5  δημοτικά  κτίρια γραφείων και   αποθηκών  του συνεταιρισμού, παρέμειναν  κλειδωμένα  και εγκαταλειμμένα, γεμάτα σκουπίδια και ποντίκια!!!

Κατόπιν εντολής του Δημάρχου Άνδρου  κ. Δ. Λοτσάρη, την βοήθεια της αντιδημάρχου κ. Αθ. Μακρή-Κοζανίτη  και την εργασία των εξαίρετων υπαλλήλων του Λιμενικού Ταμείου μας, αλλά   και  αυτών του Δήμου Άνδρου, ξεκινήσαμε πριν από έξι μήνες, και  συνεχίζουμε   με συντονισμένες ενέργειες, την  συλλογική προσπάθεια ανάπλασης και αξιοποίησης όλων των   δημοτικών  κτιρίων και αποθηκευτικών χώρων στην ευρύτερη περιοχή του Γαυρίου.

Μια από τις δημοτικές αποθήκες στην κατάσταση όπου την βρήκαμε 

Στα πλαίσια αυτά, έχουμε ανακαινίσει μέχρι σήμερα  τα τέσσερα 4,  από τα πέντε 5, κτήρια του π. αγροτικού συνεταιρισμού, τα οποία αφού πρώτα   καθαρίσαμε και απολυμάναμε, κατόπιν τα  υδροδοτήσαμε , επιδιορθώσαμε και επισκευάσαμε  εσωτερικά (τουαλέτες, πόρτες , παράθυρα, υδροχρωματισμοί , ελαιοχρωματισμοί) και εξωτερικά καθαρίστηκαν όλοι οι χώροι και τα κτήρια υδροχρωματίστηκαν. Όλα τα παραπάνω έγιναν και  με εθελοντική προσφορά εργασίας. Ευχαριστούμε αυτούς που μας βοηθούν, ανιδιοτελώς , με κάθε τρόπο. Συνεχίζουμε τις εργασίες.

Αρχίσαμε ήδη την αξιοποίηση των αποθηκών, όπου  έχουν μεταφερθεί αναλώσιμα υλικά και ο πολύτιμος  εξοπλισμός του Λιμενικού Ταμείου και του Δήμου Άνδρου. Θα λειτουργήσει σύντομα και  ο εξωτερικός φωτισμός και νέο σύστημα ασφαλείας και θα επισκευαστεί η περίφραξη.

Αναμένουμε την επανασύνδεση της ηλεκτροδότησης , που είχε διακοπεί λόγω χρεών  700 ευρώ, του πρώην αγροτικού συνεταιρισμού την ΔΕΗ, τα οποία χρήματα θα πληρώσει ο Δήμος Άνδρου.

Και μια ακόμα δημοτική αποθήκη όπως την βρήκαμε.

Ελπίζουμε, ότι σύντομα θα  μας παραδώσει (ο τέως πρόεδρος του μη υπάρχοντος πλέον αγροτικού Συνεταιρισμού), τα κλειδιά και των λοιπών χώρων (ενός γραφείου και μιας αποθήκης), όπου δεν μπορούμε ακόμα να  επέμβουμε.

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας, ότι χρησιμοποιούνται εδώ και πολλά χρόνια και άλλες αποθήκες υλικών του Δήμου Άνδρου,  στην περιοχή του Γαυρίου, οι οποίες δυστυχώς παραμένουν  λόγω εγκατάλειψης και αδιαφορίας, σε απαράδεκτη κατάσταση, η οποία πρέπει να αλλάξει άμεσα. Υπάρχουν εκεί πεταμένα ακριβά και χρήσιμα υλικά.

Ξεκινήσαμε μια καλά συντονισμένη εθελοντική προσπάθεια νοικοκυρέματος της δημοτικής περιουσίας στο Γαύριο  και στην Άνδρο γενικότερα. Έχουμε την απόλυτη στήριξη της  σημερινής Δημοτικής Αρχής  και των συμπολιτών μας.

Παρακαλούμε,  τους λίγους, που  αδυνατούν να μας συνδράμουν, τουλάχιστον να μην μας δυσκολεύουν με τις γελοίες αιτιάσεις τους.                                                                

                                                                     Γιώργος Βαλ. Μαντζώρος

                                                                   Σύμβουλος Δημάρχου Άνδρου 

                                                                        Μέλος Δ.Σ. του ΔΛΤΤΑ