Πολιτικό δείπνο στην Άνδρο

Στο δείπνο που περιλάμβανε παραδοσιακά ανδριώτικα εδέσματα παραβρέθηκαν οι Δ. Λοτσάρης, Δ. Γιαννίσης, Λ. Μπάλλας, Μ. Βενετίκη, καθώς και ο Γ. Μαλταμπές με τη νέα σύζυγό του Μ. Στεφανή. Τους πάντρεψε τον περασμένο μήνα ο καπετάνιος... 

Την προηγούμενη φορά που έγινε πολιτικό δείπνο στο επιβλητικό σπίτι στις Στενιές του καπετάν Γιαννούλη Καμπάνη και δημοσιοποιήθηκε ήταν ακριβώς ένα χρόνο πριν. Η σημερινή διοίκηση είχε μόλις αναλάβει την εξουσία και ο καπετάνιος είχε μόλις προχωρήσει στην χορηγία της μελέτης του Δημοτικού Σχολείου Χώρας.

Με την ευκαιρία του γεγονότος της χορηγίας κάλεσε συμπολίτευση και αντιπολίτευση και ζήτησε από όλους να βοηθήσουν για το καλό της Άνδρου. Παρόντες οι Λοτσάρης, Σουσούδης και πολλοί άλλοι. Είχε κληθεί και ο Καπάκης, είχε αποδεχτεί, αλλά μετά δεν πήγε με την δικαιολογία «τι θα πουν οι δικοί του»!!! Πήγε όμως την επομένη με τον Β. Αδάμη σε ένα πριβέ πολιτικό δείπνο, που μαθεύτηκε, αλλά δεν ανακοινώθηκε.

Ανάμεσα σε όσα είπε δημόσια πέρσι τέτοια εποχή ο Γ. Καμπάνης ήταν πως στην 5ετία Σουσούδη είχε βοηθήσει οικονομικά τον πρώην δήμαρχο για να κάνει έργο. Τα χρήματα δόθηκαν όμως κανείς δεν έμαθε το ποσό και το έργο. Ο κ. Καμπάνης διακριτικά δεν είπε ποσό. Και ο κ. Σουσούδης διακριτικότερα παραδέχθηκε πως μεν έλαβε χρήματα, αλλά δεν είπε δε το ποσό. Kαι το κυριότερο "διακριτικότερα" αποσιώπησε το ποιο έργο έγινε με τα χρήματα που του δόθηκαν!!!

Όλα αυτά είναι γνωστά γιατί είχαν γραφεί πάλι. Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως στο χτεσινοβραδινό δείπνο ο καπετάνιος ευχαριστημένος για το έργο της δημοτικής αρχής Λοτσάρη προανήγγειλε και νέα χορηγία για έργο που θα ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες μέρες, αμέσως μετά τις υπογραφές. Και εξήγησε πως βλέποντας τα έργα που έχει ξεκινήσει ο νέος δήμαρχος αποφάσισε να συνεχίσει την συνεισφορά του με ένα έργο που αφορά όλη την Άνδρο. Έτσι, ανταποκρίθηκε σε μια ακόμα πρόταση του Δημήτρη Λοτσάρη για ένα έργο στην Υδρούσα.

Κατά την διάρκεια του δείπνου ο οικοδεσπότης εξήγησε στην ηγετική ομάδα του Δήμου Άνδρου πως δεν κάλεσε αυτή την φορά κανέναν από την αντιπολίτευση γιατί νοιώθει, όπως είπε, «εντελώς απογοητευμένος από τον κ. Σουσούδη και τον απίστευτο τρόπο που ασκεί αντιπολίτευση κάνοντας ότι μπορεί να σταματήσει ή να συκοφαντήσει κάθε έργο που γίνεται». Και για τον κ. Καπάκη θεωρεί «πως έκλεισε την όποια διαδρομή του με τον χειρότερο τρόπο στην Άνδρο». Και κατέληξε πως «θα συνεχίσει να στηρίζει τον σημερινό δήμαρχο και τους συνεργάτες του δηλώνοντας παρών και δίπλα τους σε κάθε νέα πρωτοβουλία τους».

Προς έκπληξη όλων στο τέλος ο Γ. Καμπάνης ζήτησε φωτογραφία των παραβρισκόμενων και επίσης την δημοσιοποίηση της συνάντησης, καθώς και των λεχθέντων στέλνοντας έτσι μήνυμα προς τον κ. Σουσούδη, τον οποίο όπως υπενθύμισε στήριξε πολιτικά και οικονομικά μεταξύ 2014 και 2019. Στέλνοντας μήνυμα και στους συνεργάτες του κ. Σουσούδη (Τρανάκο και Βιδάλη), που είχαν δημοσιεύσει φωτογραφία των αυτοκινήτων των προσκεκλημένων του από προηγούμενο δείπνο με την ηγεσία του Δήμου Άνδρου και το είχαν σχολιάσει ειρωνικά στο facebook. «Ας βγάλουμε μια αναμνηστική φωτογραφία για να μην κρυφοκοιτάζουν οι άνθρωποι από την κλειδαρότρυπα» κατέληξε ειρωνικά.

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»