Ρεπορτάζ και ανακοίνωση για την ολοκλήρωση των έργων στην Χώρα!...

Φωτογραφία από τα οδικά έργα και τα έργα νέων δικτύων και συνδέσεων που εκτελέστηκαν από το τέλος Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου 2020 στην Χώρα Άνδρου.

Ανακοινώθηκε από τον Δήμο Άνδρου το πρόγραμμα με το οποίο ολοκληρώνεται ένα πολύ σημαντικό έργο στην Χώρα της Άνδρου: η αλλαγή και η συμπλήρωση δικτύων και συνδέσεων και η ασφαλτόστρωση του κεντρικού δρόμου του πολυπληθέστερου οικισμού και πρωτεύουσας του νησιού. Από την Δευτέρα 16/11 μέχρι την Τετάρτη 18/11 θα γίνει η επίστρωση του νέου ασφαλτοτάπητα στην Χώρα. Τα έργα θα ξεκινήσουν από τα Πευκάκια και θα καταλήξουν μέχρι το γεφυράκι του Νειμποριού.

Στο πρώτο μέρος του έργου (από Πευκάκια μέχρι Καΐρειο) φρεζαρίστηκε ο δρόμος αρχικά και στη συνέχεια αλλάχτηκε το δίκτυο ύδρευσης που ήταν παλιό και προβληματικό και έσπαγε συνέχεια κάνοντας τον δρόμο κόσκινο από τις τρύπες και τα μπαλώματα εδώ και χρόνια και έγιναν οι νέες συνδέσεις. Επίσης βρέθηκε παλιό αγωγός λυμάτων που δεν είχε συνδεθεί με το κεντρικό δίκτυο και έγινε η πλήρης αποκατάσταση και νέες σωστές συνδέσεις. Το έργο ολοκληρώνεται με ασφαλτόστρωση από Δευτέρα μέχρι Τετάρτη. Στο δεύτερο μέρος του έργου (από Καΐρειο μέχρι επιχείρηση Πανταζή) φρεζαρίστηκε ο δρόμος και θα ασφαλτοστρωθεί τις επόμενες μέρες σύμφωνα με το πρόγραμμα. Και το τρίτο μέρος (από Πανταζή μέχρι το γεφυράκι του Νειμποριού φρεζαρίστηκε ο παλιός δρόμος, αλλάχτηκε πλήρως τα παλιό δίκτυο ύδρευσης και έγιναν συνδέσεις με το νέο. Το έργο ολοκληρώνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα τις επόμενες μέρες.

Απομένει προς ολοκλήρωση ο Νειμποριός (από το γεφυράκι μέχρι το Ναυτικό Όμιλο) που θα γίνει προσεχώς και αφού καθίσουν τα χώματα των ορυγμάτων που έγιναν για τη νέα σωλήνα ύδρευσης και οι συνδέσεις. Επίσης και για τα ορύγματα που εγιναν για τις συνδέσεις της αποχέτευσης που δεν είχαν ολοκληρωθεί επί της προηγούμενης διοίκησης! Θα γίνει επίστρωση τσιμέντου με πλέγματα στα ορύγματα. Και σε επόμενο στάδιο η ασφαλτόστρωση. Τέλος, στη Μεσαριά σε γενική συνέλευση των κατοίκων εξηγήθηκε πως πρώτα θα γίνουν όλες οι συνδέσεις με το αποχετευτικό δίκτυο του οικισμού, που εκκρεμούν από τα προηγούμενα χρόνια και μετά θα γίνει η ασφαλτόστρωση του δρόμου τους. Κάτι που συνεπάγεται καθυστέρηση του έργου.

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

Από τα έργα που έγιναν και ολοκληρώνονται προσεχώς. Άραγε δεν κουράστηκαν οι προηγούμενοι, που δεν έκαναν ούτε ένα έργο, να διαδίδουν πως δεν θα τελειώσουν τα έργα που ξεκίνησαν οι επόμενοι; Πέντε χρόνια έλεγαν ψέματα. Τι κερδίζουν συνεχίζοντας τα; Νομίζουν πως ο κόσμος δεν βλέπει;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 14.11.2020

ΟΔΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ I.X. ΤΟ ΕΡΓΟ ΜΟΝΙΜΟ, Η ΟΧΛΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ

Λόγω αποκατάστασης φθαρμένου ασφαλτοτάπητα στην Δ.Ε Άνδρου, σας ενημερώνουμε ότι θα υπάρξει διακοπή της κυκλοφορίας στα εξής τμήματα του δικτύου:

Ημερομηνία εργασιών

Τμήμα οδικού δικτύου που θα κλείσει

Ωράριο διακοπής κυκλοφορίας

Δευτέρα, 16.11.20

Από Πευκάκια μέχρι Καΐρειο Βιβλιοθήκη

07.30πμ- 07.00μμ

Τρίτη, 17.11.20

Από Καΐρειο Βιβλιοθήκη μέχρι του σημείου καταστήματος ιδιοκτησίας Ν. Πανταζή (Νειμποριό)

07.30πμ- 07.00μμ

Τετάρτη, 18.11.20

Από σημείου καταστήματος ιδιοκτησίας Ν. Πανταζή (Νειμποριό)μέχρι του σημείου καταστήματος ιδιοκτησίας Δημ. Πρώιου (πριν απ’το γεφύρι)

07.30πμ- 07.00μμ

Από τα έργα που ολοκληρώνονται στην Χώρα Άνδρου

Ως εκ τούτου, για τις 3 αυτές ημέρες, παρακαλούμε:

  1. Τους ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν σταθμεύσει ήδη στ’ αναφερόμενα τμήματα του δρόμου να τ’ αποσύρουν από την Κυριακή, 15.11.20.
  2. Να μην σταθμεύετε στα σημεία των εργασιών.
  3. Για την πραγματοποίηση προσεκτικά και μόνο απαραίτητων μετακινήσεων των μονίμων κατοίκων της περιοχής του δρόμου, που αναφέρθηκε.
  4. Για προσεκτική οδήγηση κατά την μετακίνηση στο τμήμα του εν λόγω δρόμου μετά τις 7μμ και μέχρι το επόμενο πρωί.
  5. Και συστήνουμε, προς διευκόλυνση, η γενική μετακίνηση να διεξάγεται μέσω των εναλλακτικών, οδικών δικτύων.

Tο ΚΤΕΛ δεν θα παρεμποδιστεί κατά την εκτέλεση των δρομολογίων.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση και την συμβολή σας στην ολοκλήρωση του έργου.  

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ