Αστυνομικά, παραπολιτικά και αξιοπερίεργα των ημερών…

 

Ιδού οι "Κυκλώπεια" προπαγάνδα από αυτούς που αδιαφόρησαν και δεν έκαναν ποτέ τίποτα για να σωθεί ο νεολιθικός ναυτικός πολιτισμός του 4.000 π.Χ. στον Στρόφιλα. 

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ: Η αστυνομία της Άνδρου επέβαλε πρόστιμο σε κατάστημα της Χώρας που είχε ανοίξει παράνομα κι εργαζόταν παρά την απαγόρευση λόγω κορονοϊού. Υπάρχουν πρακτικά μόνο 5 εν ενεργεία αστυνομικοί που περιπολούν και επιβλέπουν για τα μέτρα. Με αυτά τα δεδομένα και ο διοικητής του τμήματος περνά αρκετές ώρες στους δρόμους. Κάπως έτσι βρήκε και το κατάστημα που ήταν ανοικτό ενώ δεν θα έπρεπε.

Νωρίτερα η αστυνομία της Άνδρου είχε επιβάλει πρόστιμο και σε τέσσερις ακτιβιστές που είχαν κάνει "πορεία διαμαρτυρίας" εν μέσω απαγορεύσεων για τον κορονοϊό κατά των χειριστών και των μηχανημάτων που εργάζονται στο Φραγκάκι. Κι εκεί πάλι ίδιος ο αστυνομικός διευθυντής βρέθηκε - με δύο αστυνομικούς - για να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά για να έχει και μάρτυρες για όσα θα συνέβαιναν.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Οι τέσσερις ακτιβιστές "απείλησαν" πως "θα φτάσουν ψηλά" την διαμαρτυρία τους. Και το έκαναν. Προσέφυγαν στην «αρχή διαφάνειας» καταγγέλλοντας και αστυνομία και εταιρεία!!! Η αρχή διαφάνειας ξεκίνησε έρευνα. Και όπως όλα δείχνουν... την σταμάτησε!!! 

Πουθενά στις αποφάσεις της Πολιτικής Προστασίας δεν αναφέρεται ρόλος για τις ΜΚΟ. Δεν μπορούν να υποκαθιστούν το κράτος ή την αστυνομία δίνοντας άδειες για βόλτες και ελέγχους σε έργα που είναι πλήρως αδειοδοτημένα και εκτελούνται με πλήρη νομιμότητα. Άσφαιρα πυρά λοιπόν...

"Κυκλώπεια" ψέματα για μια περιοχή ερημική και ξεχασμένη που υπάρχουν μόνο μερικοί ξωμάχοι στην άκρη της Άνδρου. Νοιάστηκε ποτέ γι' αυτούς κάποιος από τους βολεμένους των ΜΚΟ. 

Μερικοί αυτή την δύσκολη εποχή με πλήρη άγνοια ως προς την ιστορία της Άνδρου, αλλά και πλήρη αδιαφορία για την κοινωνία και την οικονομία της Άνδρου, έχουν ξεκινήσει ένα ιδιότυπο "οικολογικό αντάρτικο". Αυτοαποκαλούνται «οικολόγοι», αλλά αδιαφορούν παντελώς για την οικολογία και κλιματική αλλαγή. Δεν λένε κουβέντα για την χρήση πετρελαίου και λιθάνθρακα για την παραγωγή ενέργειας. Μιλάνε για την ιστορία του νησιού. αλλά δεν ξέρουν τίποτα. Δεν ξέρουν πότε, πως και γιατί όρθωσαν τις πέτρινες μάντρες στο Φραγκάκι και στο Στενό της Άνδρου για να ορίσουν τα μαντριά τους και το βιός τους. Ένας εξ αυτών περιφέρει θριαμβευτικά την άγνοια του στο facebook περιγράφοντας τις ξερολιθιές ως τα «κυκλώπεια τείχη» της Άνδρου!!!

Είναι ο ίδιος που το 2015 μιλώντας "οικολογικά" πάντα σε ανοικτή συγκέντρωση στο Γαύριο για τον Στρόφιλα - την πρώτη ναυτική νεολιθική πόλη της Ευρώπης - αποκάλεσε τον πολιτισμό του 4.000 π.Χ.: «χαλίκια που οι αρχαιολόγοι ισχυρίζονται πως είναι αρχαία»! Έτσι βόλευε τότε τη νεοσταλινική προπαγάνδα του. Έτσι τον βολεύει σήμερα. Και στις δύο περιπτώσεις ψευδείς αναφορές στην ιστορία. Άγνοια και χρήση της ιστορίας για τις ανάγκες ενός νεοσταλινικού αφηγήματος και πολιτική εκμετάλλευση της κατάστασης. "Οικολόγος" γαρ...

Χιλιόμετρα οι ξερολιθιές πλάι στον δρόμο. Μόνο σε μερικά μέρη έχουν διανοιχτεί 6μετρα ανοίγματα για τον δρόμο. Που είναι η "κυκλώπεια" καταστροφή και που το "κυκλώπειο" ψέμα; 

Ούτε αυτός ο επώνυμος ούτε οι ακτιβιστές "επώνυμοι κι ανώνυμοι και γενικώς" δεν κούνησαν το δαχτυλάκι τους για τα λατομεία και τα σκουπίδια της Σταυροπέδας, που έπνιγαν επί χρόνια τον μοναδικό διεθνώς αναγνωρισμένο Στρόφιλα. Αντιθέτως έριξαν το ανάθεμα δια του επωνύμου και των φίλων του. Φυσικά δεν καταγράφηκε ούτε μια κινητοποίηση της "προοδευτικής οπισθοδρόμησης" για τα εγνωσμένης και πανευρωπαϊκής αξίας αρχαία της νεολιθικής ναυτικής πολιτείας! Ξαφνικά όμως αυτός και οι "οικολόγοι" ανακάλυψαν... "κυκλώπεια τείχη" στο Φραγκάκι! Και παρά το ότι η αρχαιολογική υπηρεσία, η ορνιθολογική εταιρεία και οι υπεύθυνοι περιοχών natura έχουν ελέγξει κι έχουν εγκρίνει το έργο. 

Η αρχαιολογία στην χρήση της νεοσταλινικής προπαγάνδας! Και τα δακρύβρεχτα αφηγήματα στην χρήση της προπαγάνδας. Προσωποποιούν σε αυτά το Φραγκάκι, που το αγάπησαν ξαφνικά. Αγαπούν την ερημία των άκρων. Αλλά δεν ενδιαφέρονται (και δεν αγαπούν) τους ανθρώπους που ζουν στις άκρες του νησιού. Μάλλον προτιμούν μια Άνδρο χωρίς ανθρώπους για δική τους ιδιωτική χρήση. Γιατί "αυτοί ξέρουν"! Αυτοί μιλούν για τους άλλους, χωρίς όμως να ρωτούν τους άλλους. Είναι οι νέοι "πεφωτισμένοι" (illuminati). Νωρίτερα κάποιοι εξ αυτών όπως είδαμε είχαν θητεύσει και στην "διαφωτισμένη" νεοσταλινική αντίληψη των πραγμάτων... 

Να μην γίνουν δρόμοι, να μην φτάσουν ποτέ οι τελευταίοι αγρότες με αυτοκίνητο στα κονάκια τους. Με τα πόδια και τα ζώα όπως στον 19ο αιώνα. Αυτή την πρόταση ανάπτυξης πρεσβεύουν κάποιοι ευκατάστατοι της Άνδρου για την ερημική περιοχή στο Φραγκάκι...

ΑΞΙΟΠΕΡΙΕΡΓΑ: Σε αυτή τη συγκυρία βγαίνει και ο πρόεδρος - της κάποτε μεγαλοαστικής - Λέσχης Ανδρίων και... στηρίζει την νεοσταλινική προπαγάνδα των "κυκλώπειων" ψεμάτων!!! Ίσως να αποζητά κάποιον πολιτικό ρόλο ο άνθρωπος. Μόνο που οι ίδιες φωτογραφίες του - τις οποίες αναδημοσιεύουμε εδώ - διαψεύδουν όλες τις "κυκλώπειες" ανοησίες νεοσυριζαϊκής κοπής και  έμπνευσης. Δείχνουν έναν στρωτό και καλοφτιαγμένο χωματόδρομο που οδηγεί στις 5 ανεμογεννήτριες (που θα μπουν στην περιοχή). 

Αλλά και στα κονάκια των ξωμάχων της Πίσω Μεριάς που μέχρι χτες έφταναν μέχρι εκεί με τα πόδια ή με τα ζώα. Το καθημερινό περπάτημα αυτών των λίγων που έμειναν εκεί για να πάνε στα μακρινά χωράφια τους δεν ήταν χόμπι αποκατεστημένων αστών που έχουν πάρει κιλά. Ήταν βιοπορισμός ζωής. Και οι 5 ανεμογεννήτριες τους έδωσαν δρόμο. Τους έδωσαν ενοίκια για τον δρόμο και για τις θέσεις τους. Τους έδωσαν μειωμένο ρεύμα. Τους έδωσαν κάποια ανταποδοτικά στην περιοχή τους. Για να μπορέσουν να μείνουν σε αυτή. 

Πότε μέχρι σήμερα ενδιαφέρθηκε γι' αυτούς ο πρόεδρος της αστικής Λέσχης Ανδρίων; Πως έφτασε άραγε μέχρι εκεί για να δει και να φωτογραφίσει το τοπίο; Θα πήγαινε μέχρι εκεί χωρίς αυτοκίνητο; Γιατί αυτός και οι "κυκλώπειοι" καταδικάζουν τους ξωμάχους της Άνδρου να συνεχίσουν να πηγαίνουν στα μαντριά τους και στα κονάκια τους με τα πόδια; Πόσο θα αντέξουν μια τέτοια ζωή; Τι πρόσφεραν μέχρι σήμερα οι νεοσταλινικοί "οικολόγοι" και ο πρόεδρος της Λέσχης Ανδρίων στους κτηνοτρόφους της έρημης και μακρινής περιοχής; Τους ρώτησαν ποτέ τι θέλουν; Πως μιλούν γι' αυτούς, χωρίς αυτούς; Αλήθεια γιατί κάποιοι στην Άνδρο είναι κατά της ήπιας ανάπτυξης μιας ξεχασμένης, απομακρυσμένης κι ερημικής περιοχής της Άνδρου;

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»