Αλήθειες και ψέματα για την «καταστροφή» στο Φραγκάκι

Του Γιώργου Γιαννίκου
Μηχανολόγου - Ηλεκτρολόγου ΕΜΠ
Στενιές Άνδρου

 

11.650μ. πέτρινων λιθοδομών περίφραξης. Καθαιρούνται για τη διάνοιξη δρόμου 138μ.! Ήτοι, 1,2% των υφισταμένων!!! Και κατά μήκος του ουδέποτε περπατημένου μονοπατιού Νο 19, 25μ. Αυτή είναι η αλήθεια καταγεγραμμένη μελέτη. Κι απέναντι στην αλήθεια: το ψέμα, η υπερβολή, η προπαγάνδα νεοσταλινικού τύπου. 

Παρακολουθώ με ενδιαφέρον, σειρά δημοσιευμάτων, επιστολών και μια διαμαρτυρία του ΔΣ του Συλλόγου Ανδρίων Αμερικής, για την καταστροφή των λιθόκτιστων στο Φραγκάκι, ακόμα και τις υπερβολές για τα «κυκλώπειας τείχη της Ανδρου», και διερωτώμαι κατά πόσον όλοι οι εκφράζοντες άποψη για το θέμα, έχουν εικόνα της πραγματικότητας, ή παρασύρονται από τις κραυγές, τις υπερβολές και την σκόπιμη παραπληροφόρηση των γνωστών οικολόγων ακτιβιστών, με στόχο το μοναδικό, για τα προσεχή 2-3 χρόνια, έργο ΑΠΕ που κατασκευάζεται στην Άνδρο.

Ας ξεκινήσουμε αποτυπώνοντας με αριθμούς τα δεδομένα του Αιολικού Σταθμού της εταιρείας GREEK WINDPOWER στο Φραγκάκι:

Τα ανωτέρω στοιχεία είναι αδιαμφισβήτητα και προκύπτουν από τα σχέδια της εγκεκριμένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Έργου. Από τα ανωτέρω ο καθένας μπορεί να εξαγάγει αντικειμενικά τα συμπεράσματα του, για το μέγεθος της «επαπειλούμενες καταστροφής».

 

Έργα που εκτελούνται σήμερα είναι η επιφανειακή διάνοιξη της οδοποιίας και υπάρχει πρωτόκολλο εγκατάστασης, που έχει κοινοποιηθεί στον Δήμο και την Αστυνομία.

Πέραν των ανωτέρω, από τους ίδιους ανθρώπους, γίνεται συστηματική διακίνηση ψευδών που ενσωματώνονται σε καταγγελίες προς πάσης φύσεως αρχές, τις οποίες παραθέτω με τον τεκμηριωμένο αντίλογο.

Αυτά προς ενημέρωση των Ανδριωτών και αποκατάσταση της αλήθειας για τα πραγματικά δεδομένα του έργου που κατασκευάζεται αφενός, και τις υπερβολές και τα ψεύδη που διακινούνται από τους γνωστούς κύκλους οικολόγων-ακτιβιστών εναντίον κάθε αναπτυξιακής επιχειρηματικής προσπάθειας του μεγάλου εχθρού που είναι ο ιδιωτικός τομέας, στο νησί.