Επιδοτήσεις δρομολογίων λόγω covid-19 μέχρι τέλους έτους. Απεργία η ΠΝΟ!

Επιδοτούνται από σήμερα 25/11 μέχρι τέλους του έτους τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια για να υπάρχει σύνδεση με τα νησιά λόγω lockdown. Το υπουργείο Ναυτιλίας υπέγραψε σήμερα 25/11 σύμβαση με τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για να στηρίξει τις μεταφορές εν μέσω πανδημίας από σήμερα. Η σύμβαση ισχύει μέχρι τέλους του έτους. Από εκεί και πέρα βλέπουμε...

Να σημειώσουμε πως επιδοτούνται όλες οι ακτοπλοϊκές και πορθμειακές γραμμές σε όλη την επικράτεια, καθώς και ταχύπλοα πλοία σε ορισμένες γραμμές. Για τις δύο εταιρείες που εξυπηρετούν την γραμμή μας (Golden Star & Gast Ferries) θα επιδοτεί τα 5 από τα 6 δρομολόγια που κάνουν την εβδομάδα me 20.000 ευρώ ανά δρομολόγιο (τα έξοδα είναι κοντά στα 30.000 ευρω).

Υπενθυμίζεται πως από τις 6/11 μέχρι 24/11 όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες (και της γραμμής μας) συνέχιζαν τα δρομολόγια χωρίς ουσιαστικά επιβάτες λόγω της απαγόρευσης μετακινήσεων από και προς τα νησιά. Το κράτος ήρθε σήμερα αρωγός για να μην καταρρεύσουν οι συγκοινωνίες με τα νησιά.

Σημειώνουμε για τους αναγνώστες μας λόγω της αυριανής απεργίας (26/11) των ναυτεργατών (!) το προσεχές Σαββατοκύριακο θα εκτελεστούν κανονικά και τα 4 δρομολόγια (δύο κάθε εταιρείας).

"ΕΝ ΑΝΔΡΩ"

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πάει η πρωτιά, πεταξε προς φραγκακι