ΠΡΟΣΟΧΗ: Ξεκινούν τα έργα και στη Μεσαριά στις 7/12/20

Ξεκινούν την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου τα έργα για την ολοκλήρωση της σύνδεσης του αποχετευτικού αγωγού της Μεσαριάς με τον βιολογικό της Χώρας. Τα όρυγμα μήκους 1200 μέτρων περίπου θα ξεκινά από το εικονιζόμενο δημοτικό σχολείο Μεσαριάς και θα φτάνει μέχρι τον παρακαμπτήριο της Μεσαριάς.

(Βιάστηκαν οι "ψιθυριστές" της ενωμένης αντιπολίτευσης να ζητωκραυγάσουν το σταμάτημα των εργασιών στη Μεσαριά. Δεν θέλουν να βλέπουν και να ακούν έργα στην Άνδρο γιατί τους θυμίζει τι δεν έκαναν αυτοί επί 5ετία - Σουσούδης - και τι κατήγγειλαν αυτοί επί 5ετία - Καπάκης.  Τώρα "ψιθυρίζουν" από κοινού και οι δύο τις αποτυχίες τους. Βιάστηκαν όμως και μερικοί συμπολιτευόμενοι που ναι μεν θέλουν θέλουν δημόσια έργα και έργα υποδομής, αλλά θέλουν να γίνονται σε... ένα μήνα το πολύ. Τόση είναι η υπομονή τους. Αλλά και η άγνοια τους μιας και έχουν να δουν δημόσια έργα σε δρόμους (ασφαλτοστρώσεις, δίκτυα, κλπ) εδώ και μια δεκαετία στις πόλεις της Άνδρου.

Αν δεν γίνουν οι συνδέσεις πως θα γίνει η ασφαλτόστρωση; Κι αν δεν γινόταν το φρεζάρισμα του δρόμου που θα ανέβαινε το ύψος του; Υπάρχει σχεδιασμός και χρειάζεται επιμονή από τους εκτελούντες το έργο και υπομονή από τους κατοίκους που είχαν να δουν δημόσιο έργο στη Μεσαριά πάνω από 10 χρόνια.

Κι έρχεται ο Δήμος Άνδρου και σπέρνει απογοήτευση ανακοινώνοντας πως από αύριο Δευτέρα συνεχίζονται κανονικά τα έργα του δικτύου αποχέτευσης των Λειβαδίων και ξεκινούν και τα έργα σύνδεσης του δικτύου αποχέτευσης της Μεσαριάς με τη διάνοιξη βαθέως ορύγματος από το δημοτικό σχολείο Μεσαριάς μέχρι την διασταύρωση των Λειβαδίων με την Χώρα για να συνδεθεί το δίκτυο με τον βιολογικό της Χώρας. Ένα έργο 1.200 μέτρων που εκκρεμούσε από το 2010!!!

Πέρασε από 40 κύματα, από μελέτες και μελέτες, αλλά και από εργολαβίες ανεκτέλεστες λόγω κακής προετοιμασίας και τώρα ήρθε η ώρα. Και βγήκαν και γκρινιάζουν γιατί δεν ασφαλτοστρώθηκε η Μεσαριά, όταν εκκρεμούν δύο έργα. Το ένα που ξεκινά την Δευτέρα για τη σύνδεση με τον βιολογικό της Χωρας και το σημαντικότερο ίσως τη σύνδεση των σπιτιών της Μεσαριάς με το δίκτυο που ουδέποτε έγινε. Συνεπώς η ασφαλτόστρωση θα γίνει μετά το τέλος των εργασιών σε 2-3 μήνες. Πάντως εντός της περιόδου των απαγορεύσεων του κορονοϊού και εκτός της τουριστικής περιόδου - ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΛΕΙΒΑΔΙΩΝ & ΜΕΣΑΡΙΑΣ

 

Μέχρι την τελική σύνδεση όλων των σπιτιών της Μεσαριάς με το κεντρικό δίκτυο θα υπάρχουν προβλήματα στον κεντρικό δρόμο του οικισμού. Μετά θα ακολουθήσει η τελική ασφαλτόστρωση. Χρόνος εκτέλεσης όλων των έργων που έχουν σχεδιαστεί μέχρι τον Φεβρουάριο. Η ασφαλτόστρωση τον Μάρτιο που βοηθά ο καιρός.

Ο Δήμος Άνδρου σε ανακοίνωση του πληροφορεί τους πολίτες πως συνεχίζονται οι εργασίες στο οδικό δίκτυο για την εγκατάσταση του αποχετευτικού δικτύου των Λειβαδίων. Ο δρόμος Χώρας - Κορθίου θα παραμείνει κλειστός στα Λειβάδια από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 4:30 το απόγευμα για όλη την ερχόμενη εβδομάδα.

Επίσης, πληροφορεί πως από την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου θα παραμείνει κλειστό λαι το εσωτερικό οδικό δίκτυο από την διασταύρωση του περιφερειακού της Μεσαριάς μέχρι το Δημοτικό σχολείο της Μεσαριάς, καθώς ξεκινούν οι εργασίες καταβιβασμού των φρεατίων αποκατάστασης της τάφρου του κεντρικού αποχετευτικού δικτύου και των συνδέσεων στη Μεσαριά. Η πρόσβαση στα καταστήματα της περιοχής θα γίνεται μόνο από τον Άγιο Σπυρίδωνα.