Δ.Σ. 21/12/20: Συνεχίζονται οι διερευνητικές επαφές Άνδρου Τήνου Μυκόνου! Μικρός απολογισμός της χρονιάς που πέρασε…

 

Στο δημοτικό συμβούλιο της 21ης Δεκεμβρίου αυτός που «έδωσε ρέστα» του ήταν ο πρόεδρος Λευτέρης Μπάλλας που ξεκίνησε με μια ανεπανάληπτη τοποθέτηση που αφορούσε την διπλοψηφία και τον τρόπο που μερικοί αντιλαμβάνονται το συμβούλιο. Όπως είπε κάτι σαν «την αυλή του δημοτικού σχολείου του χωριού» όπου μπορούν να κάνουν «ζαβολιές»! Και κατέληξε πως δεν θα γίνει πλέον ανεκτή άλλη «Τρανάκειος ψήφος»!!!

Δεν υπήρξε απάντηση στα παραπάνω εκτός από τον αντιδρώντα σε όλα κ. Καπάκη, που ζήτησε φωνασκών να καταγραφούν στα πρακτικά όλα όσα είπε ο πρόεδρος! Λες και υπήρχε περίπτωση να μην καταγραφεί η ομιλία του προέδρου. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ζήτησε και αντίγραφα των πρακτικών! Στην υπενθύμιση του προέδρου πως όλοι (σύμβουλοι και πολίτες) μπορούν να πάρουν τα πρακτικά ο κ. Καπάκης υπαινίχθηκε κάτι για εισαγγελείς!!!

Νομίζουμε πως δεν θα πρέπει να υπάρχει κάτι αντίστοιχο με τον κ. Καπάκη. Την ώρα που ο ίδιος παραπέμπεται από ανακριτές στους εισαγγελείς με βαρύτατες κατηγορίες πλημμελήματος (ή πιθανόν κακουργήματος) για την πλήρη αποτυχία του στη διοίκηση και για 102 νεκρούς στο Μάτι αυτός μιλά αδιακόπως… για προσφυγή στους εισαγγελείς για όλους τους άλλους!!! Ανεπανάληπτος...

Από εκεί και πέρα έγινε συζήτηση (με παρέμβαση του κ. Σουσούδη) για έναν επίμαχο κωδικό που αναφέρεται στην διερεύνηση συνεργασίας σε αναπτυξιακή βάση Άνδρου-Τήνου-Μυκόνου (τον οποίο κωδικό ο κ Σουσούδης είχε ψηφίσει στην Οικονομική Επιτροπή)! Ο δήμαρχος του απάντησε πως έχει το δικαίωμα να συνεχίσει τις διερευνητικές επαφές με Τήνο και Μύκονο.

Κάπου εκεί παρενέβη ο πάντα απίστευτος κ. Καπάκης που είπε πως: «υπάρχει αμετάκλητη απόφαση» να μην προχωρήσει. Ο πρόεδρος του ΔΣ του εξήγησε πως δεν υπάρχουν «αμετάκλητες» αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων. Αλλά επανεξετάζονται και τροποποιούνται όπως οι προϋπολογισμοί.

Κάτι που προφανώς ουδέποτε σκέφτηκε ο κ. Καπάκης! Ο οποίος κατά τα άλλα αγωνίζεται επί μια 6ετία να τροποποιήσει δεκάδες αποφάσεις δεκάδων δημοτικών συμβουλίων για τον ΧΥΤΥ της Πλούσκας! Προς πληροφόρηση του ο ΧΥΤΥ μάλλον δημοπρατείται τον επόμενο μήνα. Απίστευτος οριστικά και αμετάκλητα ο κ. Καπάκης!...

Κάπου εκεί παρενέβη ο σπανίως ομιλών κ. Γιαννισης που – αν και ξέφυγε του Μπάλλα και ήταν εκτός θέματος - είπε πως είναι άλλο ένας αναπτυξιακός οργανισμός με στόχο τις μελέτες για να απορροφηθούν ευρωπαϊκά κονδύλια που θα εισρεύσουν εκτάκτως από την Ευρώπη μέχρι το 2023 κι άλλο μια αναπτυξιακή ΝΠΙΔ με μπουλντόζες που κάνει οδικά ή άλλα έργα. Πρόκειται – κατέληξε – για νέες δομές που προωθεί η κυβέρνηση με στόχο το μέλλον…

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Κάτι που δεν έπεισε φυσικά τον κ. Καπάκη (που ακολουθεί το «Όχι σε Όλα» του ΣΥΡΙΖΑ), τον κ. Αδάμη (που ακολούθησε εν προκειμένω τον κ. Καπάκη). Ούτε τον κ. Σουσούδη που καταψήφισε τον κωδικό της διερεύνησης, που είχε ψηφίσει στην Οικονομική Επιτροπή!

Όλα αυτά όμως μπέρδεψαν τον κ. Βιδάλη!!! Που παρενέβη για να πει (προς υπεράσπιση Τρανάκου) πως τους "μπερδεύει ο πρόεδρος" και δεν ξέρουν τι ψηφίζουν!!! Την ώρα που ο Τρανάκος σιωπούσε αιδημόνως, βγήκε στο ξάγναντο της ανεμελιάς ο "μπερδεμένος" κ. Βιδάλης!

Ο πρόεδρος όμως δεν σήκωσε το γάντι και έδωσε τα ρέστα ρωτώντας τον «ανεξάρτητο» Μπακέλα: «εσείς ποια πρόταση της αντιπολίτευσης ψηφίζετε; Του Σουσούδη ή του Καπάκη;» Κι ο Μπακέλας με μια μνημειώδη αποστροφή απάντησε: «του Σουσούδη»!!! Δεν άντεξε ο "ανεξάρτητος" να ακολουθήσει στον χορό του πολιτικού Ζαλόγγου τον κ. Καπάκη!... 

Εψήφισαν: την πρόταση του δημάρχου 8, την πρόταση Σουσούδη 7, την πρόταση Καπάκη 2 (Καπάκης-Αδάμης), και παρών 2 (Τ.Μαμάη-Τσαούσης). Με βάση το νόμο η αποφασιστική ψήφος είναι αυτή της Οικονομικής Επιτροπής όπου ήτα ομόφωνη η αποδοχή της τροποποίησης του προϋπολογισμού και του συγκεκριμένου κωδικού. Η ψηφοφορία στο συμβούλιο για οικονομικά θέματα δεν επηρεάζει την απόφαση της οικονομικής επιτροπής.   

Απόντες: Γ. Ψωμάς και Ν. Μαμάη.

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΑΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

(α) Η απαξίωση – και ως εκ τούτου και η επιθετικότητα - του αμήχανου Καπάκη εμφανής. Το ότι τον ακολουθεί ακόμα ο Β. Αδάμης ας μην το θεωρήσει ως δεδομένο.  Η αμήχανη στάση της Τ. Μαμάη και το χάσιμο σε ερωτήσεις άνευ περιεχομένου του Σ. Τσαούση, δείχνουν πως έχουν αρχίσει και οι «αριστερές τάσεις» να κατανοούν πως το πολιτικό Ζάλογγο δεν οδηγεί πουθενά.

(β) Το πλήρες μπέρδεμα του κ. Σουσούδη εμφανέστερο. Άλλο ψηφίζει στην Οικονομική Επιτροπή κι άλλο στο συμβούλιο σύμφωνα. Οι πολιτικοί ακόλουθοι του όμως δείχνουν πιο «συμπαγείς» από τους πολιτικούς ακόλουθους του Καπάκη. Πάντως τριετία με συμμαχία χωρίς αρχές με τον παραπαίοντα Καπάκη, με «εξαγγελίες» έργων των άλλων (!), με αντιφατικές ψηφοφορίες ή διπλοψηφίες, με κόντρες για «το ποιος έχει πιο πολλά απωθημένα» αυτός ή ο Λοτσάρης (συνέβη και τέτοια κόντρα) και με τα φίλια ΜΜΕ του να γράφουν για έργα «ασήμαντα ή λιγότερο ασήμαντα» (δείτε κείμενο αναγνώστη σε διπλανή στήλη) δεν βγαίνει η τριετία.

Έργο υποδομής που δεν κρύβονται όσο κι αν ο κ. Σουσούδης επιχείρησε αρχικά να το οικειοποιηθεί και στη συνέχεια να το απαξιώσει.

(γ) Πόσο μάλλον όταν τρέχουν ήδη 7-8 έργα κι έρχονται άλλα 7-8 μέσα στο 2021. Ενώ η μετωπική αντιπολίτευση έχει πλέον συσπειρώσει την κάποτε αποσυσπειρωμένη διοίκηση, που έψαχνε πολιτικό βηματισμό τους πρώτους μήνες αιφνιδιασμένη από τις σκληρές μετωπικές επιθέσεις της ενωμένης αντιπολίτευσης στο συμβούλιο. Η διοίκηση ξεπέρασε ακόμα και τα τα λάθη της στην διαχείριση ενός συμβουλίου που προέκυψε από ένα υπονομευτικό εκλογικό σύστημα και έμαθε να λειτουργεί στηριζόμενη στην Οικονομική Επιτροπή. Από την οποία Οικονομική Επιτροπή η αντιπολίτευση είναι είτε απούσα  ως παρουσία είτε απούσα ως προτάσεις. Επιπλέον η διοίκηση ξεπέρασε και την αρχική φοβία και απειρία της μπροστά στα «γιουρούσια» ενωμένης αντιπολίτευσης- ακτιβιστών. Και ήδη προχωρά πλέον τα δεκάδες μικρά, αλλά τα μεγάλα έργα ως απάντηση στις επιθέσεις. Αν συνεχίσει έτσι θα κάνει καλό στην Άνδρο...

«ΕΝ ΑΝΔΡΩ»