ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ: Άμεση απόσυρση πάνω από 100 εγκαταλειμμένων οχημάτων

(Έχει γεμίσει η Άνδρος εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα. Υπολογίζονται πάνω από 100 οχήματα. Υπάρχουν ασυνείδητοι που τα αφήνουν όπου να 'ναι να σαπίζουν μολύνοντας το περιβάλλον. Εδώ και χρόνια κανείς από τον Δήμο Άνδρου, που έχει την ευθύνη να τα μαζέψει από τους δημόσιους χώρους δεν έκανε τίποτα. Φαίνεται πως ήρθε η ώρα κάποιος αρμόδιος να κάνει κάτι. Με πρωτοβουλία του Δ. Γιαννίση και οι αντιδήμαρχοι των τεσσάρων περιοχών της Άνδρου ξεκίνησαν να τοποθετούν ειδοποιητήρια οι κάτοχοι τους να τα αποσύρουν, αλλιώς θα τα αποσύρει ο Δήμος. Είναι ένα αναγκαίο έργο, που βελτιώνει άμεσα την εικόνα του νησιού. Κι είναι απορίας άξιο γιατί οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα τόσα χρόνια;  ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Στο πλαίσιο του εξωραϊσμού των δημόσιων χώρων, της αναβάθμισης της εικόνας της Άνδρου ως καθαρό και επιμελημένο νησί, καθώς και της ανακύκλωσης υλικών, που βρίσκονται σε αχρησία ή αχρηστία, σκοπεύουμε ν’ αποσύρουμε οχήματα, που έχουν παραμείνει ακίνητα ή σταθμευμένα σε διάφορα σημεία της Άνδρου. Ο στόχος τέθηκε από την αρχή της θητείας μας και γι αυτό επικολλήθηκαν ειδοποιητήρια σε εγκαταλελειμμένα οχήματα. 

Προς τον σκοπό αυτό και παρακαλούμε τους νόμιμους κατόχους τους να τ’ αποσύρουν  εντός 45 ημερών από την επικόλληση του ειδοποιητηρίου επί του οχήματος. Εάν έχουν παρέλθει 45 ημέρες και τα οχήματα δεν έχουν αποσυρθεί, θα θεωρούνται πλέον ως στερεό (Δημοτικό) απόβλητο και σύμφωνα με τον Νόμο θα περιέλθει στην κυριότητα του Δήμου, που θα το αποσύρει για να το προωθήσει προς ανακύκλωση.

Γνωστοποιούμε τα παραπάνω και παρακαλούμε τους κατόχους εγκαταλελειμμένων οχημάτων να φροντίσουν άμεσα γι’ αυτά, πριν ο Δήμος μας υποχρεωθεί να ενεργήσει σύμφωνα με τις ύστατες προβλέψεις του Νόμου.

Συμβάλλουμε όλοι στην αναβάθμιση του νησιού μας.

ΟΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΑΝΔΡΟΥ

ΚΟΡΘΙΟΥ

ΜΠΑΤΣΙΟΥ

ΓΑΥΡΙΟΥ