Μπρίζες… για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στην Άνδρο!!!…

 

Ηλεκτρικό αυτοκίνητο του Δήμου Άνδρου φορτίζεται στον σταθμό φόρτισης του δημαρχείου. Η Άνδρος θα αποκτήσει από εφέτος τέσσερις σταθμούς φόρτισης στις τέσσερις κυριότερες δημοτικές ενότητες του νησιού ώστε να έρχονται για διακοπές και οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών ΙΧ. 

Τα πράγματα πλέον τρέχουν και στην Άνδρο και η τεχνολογία φτάνει πια στο νησί. Έτσι, οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων – που ήδη αυξάνουν συνέχεια - θα μπορούν σύντομα όταν ολοκληρωθούν οι μελέτες και υλοποιηθούν τα έργα να έρθουν στο νησί αφού θα μπορούν να φορτίσουν το ΙΧ τους σε ηλεκτρικούς σταθμούς που πρότεινε ο Δήμος και επιδοτεί το Πράσινο Ταμείο τώρα και στην Άνδρο.

Συγκεκριμένα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Άνδρου κατέθεσε πρόταση, πριν ένα μήνα, την οποία επεξεργάστηκε ο μηχανικός Ισίδωρος Νικολάου και ήδη μπήκε στις χρηματοδοτήσεις του Πράσινου Ταμείου που εξαγγέλθηκαν για την δημιουργία τεσσάρων σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών ΙΧ. Όπως εξήγησε ο Δ. Γιαννίσης οι σταθμοί θα είναι αρχικά από ένας σε Γαύριο, Μπατσί, Χώρα και Κόρθι. Στόχος του Δήμου, κατέληξε, είναι να επεκταθούν σταδιακά σε επίκαιρα σημεία σε όλο το νησί.

Άρχισε η εποχή της ηλεκτροκίνησης, Πιλοτικά για την ώρα. Αλλά με την επέκταση των ηλεκτρικών ΙΧ και των σημείων φόρτισης θα γενικευθεί σταδιακά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Αναλυτικά, το διοικητικό συμβούλιο του Πράσινου Ταμείου συνεδρίασε χθες Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και ενέκρινε την ένταξη 10 προτάσεων στο «Σχέδιο Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων» στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Δράσεις Περιβάλλοντος Ισοζυγίου 2020 – ΣΦΗΟ» του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σε πρώτη φάση θα διατεθεί το ποσό της τάξεως των 11,5 εκ. ευρώ σε Δήμους όλης της χώρας και αφορά στη δημιουργία 10.291 σημείων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην ελληνική επικράτεια. Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί την αφετηρία εισόδου των Δήμων και των τοπικών τους κοινωνιών στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. 

Σε αυτή την Α’ Φάση, στο πρόγραμμα εντάχθηκαν 10 μεγάλοι Δήμοι των Κυκλάδων, Με βάση τη χθεσινή απόφαση τα ποσά που πρόκειται να διατεθούν είναι τα ακόλουθα: 

ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ 29.760 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΘΗΡΑΣ 39.680 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΚΕΑΣ 29.760 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΜΗΛΟΥ 29.760 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ 39.680 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΞΟΥ & ΜΙΚΡΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ 39.680 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΟΥ 32.000 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΣΙΦΝΟΥ 29.760 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ – ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ 39.680 ευρώ

ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ 29.760 ευρώ

Ν.Ρ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Πολύ λογικό να καίγεται ο κύριος Γιαννισης για πριζουλες...
ΣΧΟΛΙΟ ΕΝ ΑΝΔΡΩ
Τις υπόλοιπες κακίες σας "μανδάμ" στο σάιτ της ζωής σας.
Πάντως πολύ λογικό κι εσείς να μην καίγεστε για πριζούλες με τα τόσα ηλιακά που βάλατε στους δρόμους σας...

Το σχόλιο επεξεργάστηκε περίπου 3 χρόνια πριν από το χρήστη enandro enandro
This comment was minimized by the moderator on the site

Εξαιρετική κίνηση. Ευγε! Προσοχή όμως: Οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων ξέρουν πολύ καλά τι χρεώσεις ισχύουν σε άλλους δήμους, ενώ σε πολλούς από αυτούς η φόρτιση δίνεται ακόμη ΔΩΡΕΑΝ....
Το μεγαλυτερο όμως πρόβλημα είναι η θέση στάθμευσης εμπρός από τον φορτιστή. Ειδικά το καλοκαίρι, κάτι μου λέει πως η θέση θα είναι πιασμένη από κάποιον που «δυο λεπτά θα κάνω μωρέ»... Και θα είναι συνεχώς πιασμένη...
Αυτά, και πάλι μπράβο για την κίνηση αυτή

This comment was minimized by the moderator on the site

Θα ειναι δίπλα στα μηχανηματα ανταποδοτικης ανακυκλωσης για να τα βρισκουμε ευκολα ή θα εχει μπαλαντεζα απο τις φιλικες ανεμογεννητριες

This comment was minimized by the moderator on the site

Εννοείται επι πληρωμής με αυτόματο μηχάνημα κάτι σαν ΑΤΜ. Μία πλήρη φόρτιση κοστίζει περίπου 3-4 ευρώ ανάλογα τη χωρητικότητα του αυτοκινήτου.

This comment was minimized by the moderator on the site

Μια τρύπα στο νερό κάνατε... Πήρατε τα ίδια ποσά με την ΚΕΑ, ΜΗΛΟ & ΣΙΦΝΟ, απαράδεκτό δίοτη εμείς είμαστε η ΑΡΧΟΝΤΙΣΑ ΤΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
Ο Σουσούδης στη θέση σας θα είχε παρατήσει το πρόγραμμα σε ένδειξη διαμαρτυρίας
!!!
Ένα ακόμα μπράβο στην διοίκηση του ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

This comment was minimized by the moderator on the site

Δωρεάν θα είναι η φόρτιση η θα πληρώνει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου;

This comment was minimized by the moderator on the site

Μπράβο σας ...εύγε !!!!