Προχωρά η εκβάθυνση για τη δημιουργία μαρίνας στο Γαύριο

 

(Λάβαμε και δημοσιεύουμε μια ακόμα τακτική αναφορά του Γ. Μαντζώρου εντεταλμένου του Δήμου Άνδρου στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Τήνου – Άνδρου. Η ενημέρωση αναφέρεται στο τελευταίο σύμβούλιο του 2020 που έγινε στις 29/12/2020. Στο συμβούλιο αυτό δρομολογήθηκε η επέκταση της εκβάθυνσης του Γαυρίου μέχρι το καλοκαίρι με χρηματοδότηση με στόχο να δημιουργηθεί στη συνέχεια μαρίνα για τουριστικά σκάφη στο Γαύριο. Ολοκληρώθηκαν όλες οι διαδικασίες και ξεπεράστηκαν τα εμπόδια ώστε μέσα στο 2021 θα ξεκινήσει η ανάπλαση του λιμένα Γαυρίου.  Προχωρά η στελέχωση του Λιμενικού Ταμείου ώστε να λειτουργεί καλύτερα και αποτελεσματικότερα – ΕΝ ΑΝΔΡΩ)

Ενημέρωση των Ανδριωτών για σημαντικές αποφάσεις του ΔΛΤΤΑ.

Ευχές για μια καλύτερη χρονιά 2021

      Μετά από έγγραφο επείγον αίτημα μας, έγινε σήμερα (29/12/2020) με τηλεδιάσκεψη, η τελευταία συνεδρίαση της χρονιάς,   στο  Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου στην Τήνο, με την συμμετοχή των μελών, αλλά και την παρουσία των Δημάρχων των δυο νησιών.

Αισίως κλείσαμε  , μια δημιουργική  αλλά δύσκολη χρονιά, για το ΔΛΤΤΑ,  όμως εδραιώσαμε την πολύ καλή συνεργασία με τους γείτονες Τηνιακούς και έχουμε δρομολογήσει σημαντικά έργα για την Άνδρο . 

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, που εμείς οι Ανδριώτες, ζητήσαμε σήμερα και τελικά πέτυχαμε ήταν:

 1)  Συναινετική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., για την επέκταση εκβάθυνσης στο λιμάνι του Γαυρίου. Το σημαντικό αυτό έργο για το νησί μας, προβλέπεται να ολοκληρωθεί σύμφωνα με την υφιστάμενη μελέτη, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, με  την επίβλεψη και  χρηματοδότηση του Υπ.Υπ.Μετ. και θα τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.  Στην συνέχεια θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στους σχεδιασμούς μας,  για δημιουργία σύγχρονης μαρίνας, τουριστικού προορισμού  σκαφών στο Γαύριο.

2)  Δεσμευτική ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. ( μελών και Δημάρχων)

 α. Για την άμεση  δημιουργία και υλοποίηση προγράμματος, στελέχωσης με κατάλληλο προσωπικό, που θα συνδράμει αποτελεσματικά τους υπάρχοντες σήμερα εξαίρετους υπαλλήλους του ΔΛΤΤΑ, που επιτελούν εξαιρετικά δύσκολο έργο.

 β. Δεσμεύτηκαν από κοινού,  ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης  και ο Δήμαρχος Τήνου κ. Σιώτος , να συναντηθούν  άμεσα με τον Υπουργό Εσωτερικών και να θέσουν το σχετικό αίτημα.

γ. Ο Δήμαρχος κ. Λοτσάρης  δεσμεύτηκε να αποσπάσει, άμεσα στο νέο περιφερειακό γραφείο του ΔΛΤΤΑ στην Άνδρο, έναν δημοτικό υπάλληλο του Δήμου Άνδρου. Ελπίζουμε να κινηθεί ανάλογα και ο δήμαρχος Τήνου .

Θέλω να ευχαριστήσω , τον Δήμαρχο Άνδρου κ. Λοτσάρη,  που στάθηκε πάντα δίπλα μου, τους Τήνιους υπαλλήλους και το πρόεδρο του ΔΛΤΤΑ για την άριστη συνεργασία  τους, όλους  αυτούς που εργάστηκαν αυτή την δύσκολη χρονιά  για την επιτυχημένη πορεία του ΔΛΤΤΑ και να ευχηθώ μια καλύτερη  χρονιά με υγεία σε όλους.

29/12/2020

Γιώργος  Βαλεν.  Μαντζώρος

Εντ/λμενος Σύμβουλος Δήμου Ανδρου