Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 800.000 στην Άνδρο την τριετία 2021 - 2023

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Έργα αντιπλημμυρικής προστασίας 800.000 στην Άνδρο την τριετία 2021 - 2023

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συνάπτει τριετούς διάρκειας συμβάσεις για τους καθαρισμούς των ρεμάτων, ούτως ώστε να υπάρχει γκαιρη και αποτελεσματική προληπτική δράση απέναντι στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Στα πλαίσια αυτά προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία ν. Άνδρου (2021 – 2023)», συνολικού προϋπολογισμού 800.000,00 €.

Στόχος ο καθαρισμός των υφιστάμενων τεχνικών έργων απορροής, ώστε αυτά να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα για την απορροή των ομβρίων υδάτων και να μειωθούν οι κίνδυνοι από ενδεχόμενη εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, μετά τις πλημμύρες του Οκτωβρίου 2019, όπου η Άνδρος κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, παρουσιάστηκε το φαινόμενο, τεράστιοι όγκοι από τις πλαγιές των βουνών να αποκολληθούν και να μεταφερθούν εντός των κοιτών πολλών ρεμάτων, με αποτέλεσμα ακόμη και το πλήρες μπάζωμα των ρεμάτων και στη συνέχεια, αφού δεν υπήρχε πλέον κοίτη,  την ανεξέλεγκτη παροχέτευση των ομβρίων διαμέσου ιδιοκτησιών.

Επιπλέον, για την προστασία του επαρχιακού οδικού δικτύου και την διασφάλιση της απρόσκοπτης παροχέτευσης των ομβρίων, προβλέπονται εργασίες καθαρισμών των τεχνικών του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου του νησιού.

Καταληκτική προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή των προσφορών είναι η 23/02/2021, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00πμ.

 

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ

  1. Σχολιάζετε ως επισκέπτης.
Attachments (0 / 3)
Share Your Location
There are no comments posted here yet
This comment was minimized by the moderator on the site

Να καθαριστουν τα ρέμματα . Μπραβο στο Επαρχειο. Επιτελους αρχιζει να φαινεται η δουλεια του